Widok

Królestwo za dobrego mechanika

Mam Daewoo Matiza, podstawowy model. Auto użytkuję od przeszło roku i nie żałuje kasy na jego utrzymanie bo ma dla mnie wartość sentymentalną. Znam się na samochodach tyle ile przeczytam lub usłyszę, i niestety jestem zmuszana do ciągłej nauki tematu gdyż nasi trójmiejscy mechanicy nie potrafią porządnie załatwić drobnych napraw Matiza. Jestem w desperacji, już trzeci warsztat zmieniam. Ostatnio wypuścili mnie z dziurawym bakiem, chociaż wymieniali w tym rejonie obejmę przewodu a to i tak najbardziej lajtowa wpadka.Wyciek nie jest znaczny ale widać gołym okiem, dziecko by się zorientowało, na cały garaż śmierdzi benzyną.Po prostu ręce mi opadają. Na pewno znacie jakieś miejsce gdze robią dobrze, gdzie oddajecie swoje Matizy, Lanosy, Nubiry....jestem w takiej desperacji że i do Krakowa bym pojechała aby mieć pewność że wszystko zostanie zrobione tak jak należy....
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co czytam to albo problem z zapłonem albo z podawaniem paliwa.
Nie znam się na Oplu. Pogadaj na forum Opla, może ktoś coś
Na tyle na ile znam mechanikę i elektronikę, to może być wg mnie
- moduł zapłonowy i elementy powiązane
- układ paliwowy
- czujniki temperatury
Nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

Edit
Wow. Widzę, ze Twoj post z 2014. Napisz co było jeśli sprawa rozwiązana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój patent to wchodzę na motointegrator - tam jest szukajka i wpisuję adres w którym przebywam. Wyskakuje kilkadziesiąt inter cars czy q-serwisów. Kontatkuje się z najbliższym.
Jeżeli chodzi o części, to też można kontrolować cały proces zamawiania i wykorzystnia. No i cenę na starcie się ustala, później już się nie zmienia. No chyba, że coś nowego wyskoczy.
Raczej lipy nie robią, więc nie mogę narzekać. A nawet mogę polecić.
Nie rozśmieszaj mnie. Tam chyba jest więcej aut mechaników niż klientów. A jeśli chodzi o chłopaków to fakt są spoko, idzie pogadać.
długie terminy to chyba z nadmiaru chętnych. ja tam polecam KRENO. wiedza a doświadczenie kolego to dwie różne sprawy. moja S6 śmiga jak laleczka naprawdę spoko chłopaki,
Kreno? Może kiedyś, obecnie nie mogę polecić. Byłem jakiś czas temu i moje odczucia są negatywne. Osoba za biurkiem wydaje się nie znać podstaw mechaniki i jeszcze długie terminy naprawy to chyba wynika z braku wiedzy. Usługa naprawy została wykonana poprawnie.
najwazniejszy sa fachowcy, 883 93 92 91 polecam
Większe acz "nieautoryzowane" warsztaty też mają samochody zastępcze.
Zresztą jaka to różnica czy warsztat ma autoryzację czy nie, ważne że znają się i mają dobre części i są terminowi. Reszta to detal.
a ja nie lubię wymieniaczy z "ASO"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pisałem już w podobnym wątku, że obecnie swoje Craftery serwisuję u foty-groblewskiego. Zero problemów z terminowością, ceny adekwatne do wykonywanej pracy (nie ma problemu z rabatami przy większej ilości aut), auta zastępcze na czas naprawy itp. Tym mnie właśnie zdobyli i nie mam zamiaru wracać już do nieautoryzowanych samozwańczych "mechaników"
Kreno z Pierwoszyna
Pruszcz, Janisz: http://www.janisz.pl/ Robią wszystkie marki i to bardzo solidnie. Przynajmniej moje BMW solidnie zrobione.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podbijam.

Moja Corsa płata mi figle - nie chce odpalić. Myślałam, że to akumulator albo klemy - akumulator naładowany, klemy oczyszczone. Pierwsze odpalenie ok. Ale jak np. gdzieś postoję i znów chcę odpalić - to jest zonk. Kręci, kontrolki się świecą, a ona nic. Jak mocno ostygnie, to odpali.

Polecicie speca od Opli w Gdańsku? Nie koniecznie ASO, może być pasjonat :)
Samodzielna naprawa samochodu nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem. Np. dla niektórych bardzo istotny jest czas i wygoda - ze względu na tryb życia, czy wykonywaną pracę wolą oddać samochód w dobre ręce, niż samemu dociekać, o co chodzi.
Ale bardzo imponująca jest Twoja postawa - uczysz się, a przy tym jesteś zdecydowana. Z czasem wszystko przyjdzie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
AUTO-WEST z Chwaszczyna - oszuści!! Piszę to z pełną odpowiedzialnością. Naprawiają a kiedy pojawi się problem, to o gwarancji czy zwrocie kosztów możesz zapomnieć!! Omijać szerokim łukiem, zresztą w branży krąży o nich zła opinia. Szkoda tylko, że dowiedziałem się o tym po fakcie. Pisałem już o nich w tym temacie jakiś czas temu ale niedawno naciął się na nich również mój znajomy, szkoda, że nie zapytał :/ Z każdym, który ma jakiekolwiek zastrzeżenia do ich pracy postępują tak samo, nie odbierają telefonów. UWAGA NA NICH!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałem różne przeboje, ale ostatnio 2x razy Lema Trans fv bez szemrania, a mechanicy zadbali o auto, polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja myślałem, że tam tylko terenowe robią. Tyle tego tam stoi.
Przetestuję i wydam opinię. Moje cudo było już u czterech "specjalistów"
Z czystym sumieniem polecam mechanika na Bitwy Oliwskiej w Oliwie . Od jakiegoś czasu dokonuję u niego bieżących napraw i jestem bardzo zadowolony, jest bardzo sumienny i przystępnie kasuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A dzięki, ich już znam. Nie są źli ale za tą cenę można by oczekiwać czegoś więcej niż metoda wymienimy-zobaczymy. Czasami naprawią, ważne że nie zepsują nic po drodze, no i mają niezłe zamienniki.
do daewoo polecam serwis pogwarancyjny daewoo i mercedes gdańsk łostowicka 4 za stacja shell
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widzę że jest potrzeba więc odkurzam temat bo jest tu sporo ciekawych opini
do góry