Widok

Krople żołądkowe na wymioty u 3,5 latki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny można dac takiemu brzdącowi?

Córcia mi całe popołudnie wymiotuje,już z 6 razy poza tym zero innych objawów.Co zjadła zwymiotowała teraz nawet wodę mineralną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
krople chyba jej nie pomogą - moze ma grypę zołądkową , ja bym dała odgazowana coca-colę pomalutku co kilka minut 1 łyżeczka tak aby w sumie wypiła ok. 1/2 szklanki to powinno powstrzymać wymioty i spisuje się świetnie przy takich wirusach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
aa i dawaj zimne picie nie ciepłe bo ciepłe wzmaga wymioty , picie podaj łyżeczką po trochu co kilka minut
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja tez tak zlapala ale ja mialam z ostatniego razu Hydroxyzyne i pomoglo tez cala noc wymiotowala nawet wode sa jeszcze czopki Scopolan ale my nie czopkowe tego syropu podalam mala ilosc i przeszlo on jest od wymiotow.Ale chyba na recepte
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja ma 28 msc i lekarka powiedziala mi ze moge podac krople zoladkowe ok 10 kroli na wode podalam mniej i poza tym to slynna cola:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym jechała do szpitala. Odwodni Ci się, potem kilka dni bedzie dochodzić do zdrowia.
mi na wymioty w aptece kazali dać kawałek aviomarinu. na chorobę lokomocyjną. mała miała grypę jelitową i była już wykończona. pediatra to potwierdził, że to był dobry pomysł
image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
matko a po co do szpitala ???? chyba , żeby osłabiona załapała jeszcze inne atrakcje ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym jechała do szpitala

No już nie przesadzajmy z tym szpitalem.

Dałam 5 kropli popiła wodą i znów zwymiotowała.

Czuje się ogólnie dobrze,nic nie boli,gorączki nie ma...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bez przesady, do szpitala? teraz jest tam tyle choróbsk, poczekalnia to jedna wielka bakteria...
jak zwraca nawet picie to podawaj łyżeczką, małe iliści, często. a najlepiej woda z elektrolitami np.orsalit
Wskazania:
Orsalit przeznaczony jest do uzupełniania płynów i składników mineralnych podczas biegunki i/lub wymiotów. Może być stosowany u niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Ma postać proszku, który po rozpuszczeniu w wodzie, podaje się jako doustny płyn nawadniający.
Należy do grupy dietetycznych środków spożywczych specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w stanach odwodnienia organizmu.

Opakowanie: 10 saszetek

Orsalit jest doustnym płynem nawadniającym o zmniejszonej osmolarności i składzie zgodnym z zaleceniami WHO/UNICEF.
Orsalit stosuje się przy zaburzeniach gospodarki wodno-elektrolitowej, podczas stanów odwodnienia w przebiegu biegunki i/lub przy wymiotach. Przeznaczony jest dal niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Orsalit o smaku bananowym i malinowym stosuje się dla dzieci od 6 miesiąca życia.
Produkt powinien być przyjmowany pod nadzorem lekarza, w przypadku wystąpienia biegunki i/lub wymiotów.
Nie stosować pozajelitowo.
Orsalit jest niekompletnym środkiem spożywczym. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt nie powinien byc stosowany u osób, u których nie występuje odwodnienie organizmu.
Orsalit nie zawiera białka, mleka, laktozy i glutenu.
Na razie śpi...

Może będzie już ok.

Pic właśnie chciała,po każdym zwymiotowaniu piła wodę.

Wyglądało mi to na zwykłą niestrawnośc,jakby coś "staneło " na żołądku.

Dziękuję za wszystkie rady...
Asioula mam nadzieje ze juz z Natalką ok.
mi lekarka powiedziala,ze jak dziecko wymiotuje woda to do szpitala lub do lekarza-MIGIEM!!
Ach ja też mam nadzieję...

Kurcze akurat jutro taki dzień:(

Zobaczę jaka będzie nocka i ranek jak już się wymioty nie powtórzą ani nie dojdą inne objawy to pójdzie do przedszkola.
"mi lekarka powiedziala,ze jak dziecko wymiotuje woda"

A jak od popołudnia nic nie zjadła tylko piła herbatę na zmianę z wodą to czym miałaby wymiotowac?

Dla mnie szpital to ostatecznośc,nie ma co panikowac.Gdyby (odpukac) wymiotowała jeszcze w nocy to wtedy jutro poszłabym z nią do lekarza.
W końcu to nie niemowlaczek.

Ale skoro śpi od ponad godzinki to mam nadzieję,że będzie już dobrze.
jak spi spokojnie to może rzeczywiście jej przeszło.

my juz przyszykowani na jutro :)
dziecko pol dnia wymiptuje a Ty do przedszkola chcesz ja poslac? masakra...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Asiula nasza tez to miała tak żołądkówka panuje całą nockę wymiotowała i o 8.00 rano przeszło ...oczywiście okazało się że w przedszkolu jest grypa żołądkowa. Cola, smecta picie po łyżeczce co 15 min potem jak mi nie wymiotowała to więcej potem sucha bułka sucharek banan i było mamama pizzę!!!! Na drugi dzień było oki poszła do przedszkola. Powinno juz jej minąć ;)
"dziecko pol dnia wymiptuje a Ty do przedszkola chcesz ja poslac? masakra..."

No widzisz bo ja taka wredna mamuśka jestem,słaniające się na nogach,rzygające posłałam do przedszkola żeby miec święty spokój.

Znów jakiś dziwny zbieg okoliczności... głupie teksty pisane wyłącznie przez ODWAŻNE niezalogowane osoby.

Nie masz nic mądrego i na temat do napisania,siedź cicho jedna z drugą bo to już staje się męczące na tym forum!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Asiula nasza tez to miała tak żołądkówka panuje całą nockę wymiotowała i o 8.00 rano przeszło ...oczywiście okazało się że w przedszkolu jest grypa żołądkowa."

U nas chyba bardziej niestrawnośc bo nocka była już spokojna.

To może ty do pracy za kobite pójdziesz. wiesz jak jest w tym kraju.....
No pewnie, niech zaraża inne dzieci. Ważne żeby mama miała spokój...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (70 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

do góry