Widok
Kupiliśmy dla Pierwszego Dziecka, w Kartuzach (Świat Dziecka).
Teraz zmieniłam zestaw naklejek na stoliku i Drugi Pisklak korzysta.
Lekkie, łatwe w utrzymaniu czystości, stabilne, odpowiednia wysokość...
Długo służy dziecku.
Po jedzeniu, rozkładamy (stolik, krzesło) i Dziecko bawi sie bezpiecznie zabawkami na stoliku.
Kiedy Córka zaczynała samodzielnie uzywać sztućców, bezcenne.
Dla starszego dziecka, w krzesełku wystaraczy odkręcić "blat" z taśmą zabezpieczajacą i gotowy zestaw dzicięcych mebli.
http://www.tomi.pl/klups-rozkladane-krzeselko-agnieszka-i-do-karmienia-i-zabawy.html?gclid=CJOxko_MtMMCFWXHtAodQk0AUQ
Teraz zmieniłam zestaw naklejek na stoliku i Drugi Pisklak korzysta.
Lekkie, łatwe w utrzymaniu czystości, stabilne, odpowiednia wysokość...
Długo służy dziecku.
Po jedzeniu, rozkładamy (stolik, krzesło) i Dziecko bawi sie bezpiecznie zabawkami na stoliku.
Kiedy Córka zaczynała samodzielnie uzywać sztućców, bezcenne.
Dla starszego dziecka, w krzesełku wystaraczy odkręcić "blat" z taśmą zabezpieczajacą i gotowy zestaw dzicięcych mebli.
http://www.tomi.pl/klups-rozkladane-krzeselko-agnieszka-i-do-karmienia-i-zabawy.html?gclid=CJOxko_MtMMCFWXHtAodQk0AUQ
My mamy chicco polly 2 w 1 - jesteśmy bardzo zadowoleni sprawuje się póki co bez zarzutu :)
Każdy ma inne wymagania, ale to na co ja zwracałam uwagę to:
- regulowane oparcie (ale nie pochylanie całego oparcia z siedziskiem bo wtedy dziecko dalej siedzi, tylko tak by siedzisko było nieruchomo, a oparcie odchylało się samo do pozycji półleżącej) - nasz synek akurat robi wszystki troszke później niż rówieśnicy i dzięki temu mógł w nim jeść bardzo szybko mimo, że nie siedzi
- regulacja góra dół by móc karmić siedząc na kanapie, krześle itp
- wkładka dla niemowlaka wyjmowana - tak by krzesełko rosło razem z dzieckiem
- skłądanie do małych rozmiarów
- regulowana tacka - by dało się ją przysunąć blisko dziecka tak by mogło sięgnąć czegoś z tacki
- podnóżek - regulowany i który może być przedłużeniem siedziska, by nóżki leżały na płasko (a nie dyndały)
- pałąk między nogami przymocowany do tacki a nie do siedziska (nam akurat na tym zależało, by po demontarzu tacki maluch jak będzie większy mógł sam wejść do krzesełka, ale są zwolennicy też pałąka przy siedzisku bo niby dzięki temu nei muszą zapinać pasów)
- materiał łatwy do czyszczenia
- kolorystyka (mi akurat zależało by było jak najbardziej stonowane, by dziecko nie kręciło się w foteliku podczac jedzenia bo coś je z tyłu ciekawi)
- możliwość zamontowania tacki z tyłu fotelika (nie trzeba jej gdzieś odkładać i szukać później, jest przymocowana z tyłu
- kółeczka by się łatwo przemieszczało (póki co jedyny mankament naszego fotelika o którym wiedziałam oczywiście przed zakupem - ma dwa kółeczka, gdyby miało 4 byłoby ideałem :)
Każdy ma inne wymagania, ale to na co ja zwracałam uwagę to:
- regulowane oparcie (ale nie pochylanie całego oparcia z siedziskiem bo wtedy dziecko dalej siedzi, tylko tak by siedzisko było nieruchomo, a oparcie odchylało się samo do pozycji półleżącej) - nasz synek akurat robi wszystki troszke później niż rówieśnicy i dzięki temu mógł w nim jeść bardzo szybko mimo, że nie siedzi
- regulacja góra dół by móc karmić siedząc na kanapie, krześle itp
- wkładka dla niemowlaka wyjmowana - tak by krzesełko rosło razem z dzieckiem
- skłądanie do małych rozmiarów
- regulowana tacka - by dało się ją przysunąć blisko dziecka tak by mogło sięgnąć czegoś z tacki
- podnóżek - regulowany i który może być przedłużeniem siedziska, by nóżki leżały na płasko (a nie dyndały)
- pałąk między nogami przymocowany do tacki a nie do siedziska (nam akurat na tym zależało, by po demontarzu tacki maluch jak będzie większy mógł sam wejść do krzesełka, ale są zwolennicy też pałąka przy siedzisku bo niby dzięki temu nei muszą zapinać pasów)
- materiał łatwy do czyszczenia
- kolorystyka (mi akurat zależało by było jak najbardziej stonowane, by dziecko nie kręciło się w foteliku podczac jedzenia bo coś je z tyłu ciekawi)
- możliwość zamontowania tacki z tyłu fotelika (nie trzeba jej gdzieś odkładać i szukać później, jest przymocowana z tyłu
- kółeczka by się łatwo przemieszczało (póki co jedyny mankament naszego fotelika o którym wiedziałam oczywiście przed zakupem - ma dwa kółeczka, gdyby miało 4 byłoby ideałem :)
Ja miałam takie, teraz je sprzedaję. uważam, że jest i praktyczne i super wygodne, a przy tym bardzo ładne:
Zapraszam! Krzesełko jest w idealnym stanie. To limitowana wersja ze skóry ekologicznej. Bardzo wygodne. Polecam.
Takie jak to, kolor brązowy:
http://alejka.pl/peg-perego-prima-pappa-diner-krzeselko-do-karmienia-ze-skory-ekologicznej-nowosc-seria-limitowana.html
Cena do uzgodnienia. Zależy mi na szybkiej sprzedaży. Nowe kosztuje ok. 550 złotych.
Zapraszam! Krzesełko jest w idealnym stanie. To limitowana wersja ze skóry ekologicznej. Bardzo wygodne. Polecam.
Takie jak to, kolor brązowy:
http://alejka.pl/peg-perego-prima-pappa-diner-krzeselko-do-karmienia-ze-skory-ekologicznej-nowosc-seria-limitowana.html
Cena do uzgodnienia. Zależy mi na szybkiej sprzedaży. Nowe kosztuje ok. 550 złotych.
Krzesełko z Ikei. Prosta konstrukcja, brak bajerów, funkcjonalność 100%. Można dodać tacę i poduszkę do oparcia.
Miałam też inne krzesełka typu 2 w 1- krzesełko i stolik nakładane na siebie lub takie regulacją oparcia, podnóżka i tacy, ale wolę mimo wszystko to krzesełko z Ikei.
.
Miałam też inne krzesełka typu 2 w 1- krzesełko i stolik nakładane na siebie lub takie regulacją oparcia, podnóżka i tacy, ale wolę mimo wszystko to krzesełko z Ikei.
.
my mamy prima pappa zero 3, siedzisko z ekoskory w kolorze morskim, z dodatkowa wkladka dla niemowlat. ma rozkladane siedzisko prawie na plasko. zalezalo mi wlasnie na tym, bo spelnialo wczesniej funkcje lezaczka. mamy psa i kota, nie chcialam zeby lezal w lezaczku na podlodze. w miare jak rosl coraz wyzej oparcie podnosilam. teraz bez problemu czyszcze go z marchewki i kaszek.
z minusow: tylko 2 kolka i dosc ciezkie, ale dla mnie to akurat malo istotne, bo go praktycznie praawie nie przestawiam
z minusow: tylko 2 kolka i dosc ciezkie, ale dla mnie to akurat malo istotne, bo go praktycznie praawie nie przestawiam
Ja mam w domu dwa krzesełka. Najpierw kupiłam peg perego prima pappa diner. Początkowo byłam zadowolona, krzesełko wygodne dla małego dziecka, które jeszcze samo super pewnie nie siedzi. Ale czyszczenie tego krzesełka jest masakryczne - ma bardzo dużo zakamarków do których dostawały się resztki jedzenia. Zmieniłam to krzesełko na zwykłe z ikei i jestem zadowolona. Krzesełko spełnia swoje zadanie, jest łatwe w utrzymaniu czystości. Teraz żałuję, że wydałam tyle pieniędzy na pierwsze krzesełko.
Ja rownież polecam krzesełko peg perego siesta. Kupiłam je jak maluszek miał 6 mc. Krzesłko ma wiele bardzo przydatnych funkcji. Regulacja oparcia od pozycji prawie leżącej (stad mozna używać go juz dla najmniejszych bobasków do pionowej siedzącej), wykonane z mieciutkiej eko skóry bardzo łatwej w czyszczeniu (dziecko ma miękko a jego komfort jest dla mnie bardzo ważny, synek podczas nauki jedzenia pokarmow stałych często wymiotował-łatwe pokrycie do ściągnięcia, szybko pod prysznic i na balkon :) -schnie momentalnie), regulacja wysokości siedziska co jest bardzo przydatne podczas spożywania wspólnych posiłków przy stole kuchennym (zdejmuję tackę i przysówam krzesełko do stołu regulując odpowiednia wysokość). Podwójna ściągana tacka bardzo łatwa w utrzymaniu czystosci nadajaca sie do zmywarki. Fajny wybór kolorystyczny i co bardzo wazne 4 solidne kółka dające radę na grubym dywanie z długim włosem. Sklada się spawnie do malych rozmiarów a guzik stop nie pozwala dziecku na jezdżenie krzeslkiem po calym domu :)
Kazdy ma inne oczekiwania w stosunku do krzesełek ale uważam ze siesta ma wszytskie możliwe funkcje i daje duuuuży komfort dziecku.
Krzesełko zdecydowanie warte swojej ceny mimo ze do tanich nie należy ale starcza na pierwsze lata dziecka.
Jesli chodzi o krzesełko z ikei to dla mnie porażka ze względu na zupełny brak podstawowych funkcji regulacji siedziska i twardość siedziska-zwykły plastik, tacka nie ściągana co przy moim synku ktory często wymiotował byłoby ogromną skuchą bo jak to umyć?? Nie składa się itd no ale cena adekwatna do jakości i funkcjonalności ale dla mnie najważniejsza jest wygoda i zadowolenie dziecka.
Kazdy ma inne oczekiwania w stosunku do krzesełek ale uważam ze siesta ma wszytskie możliwe funkcje i daje duuuuży komfort dziecku.
Krzesełko zdecydowanie warte swojej ceny mimo ze do tanich nie należy ale starcza na pierwsze lata dziecka.
Jesli chodzi o krzesełko z ikei to dla mnie porażka ze względu na zupełny brak podstawowych funkcji regulacji siedziska i twardość siedziska-zwykły plastik, tacka nie ściągana co przy moim synku ktory często wymiotował byłoby ogromną skuchą bo jak to umyć?? Nie składa się itd no ale cena adekwatna do jakości i funkcjonalności ale dla mnie najważniejsza jest wygoda i zadowolenie dziecka.
W naszym sklepie najlepiej sprzedaje się krzesełko do karmienia marki 4Baby model Icon i oczywiście kolor szary :) zapaszamy https://www.samdlamam.pl/szukaj?query=icon
Kupiliśmy fajne funkcjonalne i niedrogie Koen z Lionelo https://lionelo.com/shop/koen/, bo sporo osób je poleca. Ogromnym plusem jest możliwość przerobienia go na krzesełko do siedzenia, kiedy maluch wyrośnie już z podstawowego krzesełka do karmienia ;-)
tu link do antilopa z ikei
https://allegro.pl/podnozek-podkladka-krzeselka-regulow-ikea-antilop-i7740866471.html
https://allegro.pl/podnozek-podkladka-krzeselka-regulow-ikea-antilop-i7740866471.html