Widok

Książka, którą polecasz

Hej:-) Czytam bardzo dużo książek, czasem ciężko mi znaleźć coś godnego. Zachęcam wszystkich do proponowania swoich ulubionych tytułów i krótkiego opisu (kilka zdań, nie czekam na recenzje bo te można znaleźć na każdym portalu). Proponuję, aby każdy post zawierał tylko jeden tytuł - żebyśmy się nie zasypali milionami pozycji:-)
Jako pierwsza proponuję moją ulubioną z czasów liceum, właśnie planuję do niej wrócić - mam taką "przypadłość", że szybko zapominam książki, filmy i mogę do nich wracać wiele razy.

"Król szczurów" James Clavell - oparta na faktach opowieść o jeńcu w obozie singapurskim, przypomina mi trochę "Pięć lat kacetu" Grzesiuka, przedstawia życie obozowe ze strony cwaniaka obozowego, opisuje ludzkie granice i słabości. Nie szczędzi jednak brutalnych opisów tamtejszej rzeczywistości...

Zachęcam do kontynuacji wątku!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
150-200zl to chyba nie aż tak sporo jak na taką zakładkę, co? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Możemy się potargować;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok, ale w górę ewentualnie ;P Ale tak serio, to gdyby uprościć te grafiki byłoby taniej. W tych ze zdjęć facet włożył sporo roboty, nie mówiąc o tym, że wykonane są ze srebra, więc muszą być drogie.
No i pracuj nad ceną,pracuj;)...nie ma opcji targowania w górę:p;)
Taniej to ja mogę najwyżej prostokąt wyciąć i nawiercić kilka otworów i wypolerować ;P Ewentualnie z tektury zrobić ^^ Ale kto wie, może w wolnej chwili rzeczywiście jakąś miedzianą machnę.
Najpierw zrób a potem wyceń panie handlowcu;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właściwie to mam już inne plany ;) Musiałoby mi się baaardzo nudzić.
To ja sobie wyszukam takie śliczne zakładki w necie;)...nie będę czekała na przypływ Twojej weny twórczej;)
Ok, to będzie chyba najlepsze rozwiązanie
Sam, może jakąś książkę polecisz? Właśnie czytam Jane Eyre. Przyznam, że tego typu lektury nie należą do moich ulubionych, jednak ta zapowiada się bardzo interesująco. Czyta się "jednym tchem" :-)
Tak, jedną bym polecił szczególnie, ale wiem że i tak nikt nie przeczyta, to nie powiem o jaką chodzi ;P
Ja niestety czasu nie mam na czytanie pospolitych książek, jeśli już to literaturę fachową.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
>nie mam na czytanie pospolitych książek, jeśli już to literaturę fachową

na przykład... "Kamasutra" :P :P :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Emilia, to czekam na recenzję po lekturze :)
hmmm tylko 4 osoby na tak obleganym forum czytają książki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja uwielbiam książki, ale nie jestem w stanie podać TYLKO jednego tytułu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na pewno ktoś się jeszcze odezwie :)

Mikro, jeden tytuł dziennie ;)
ok, "Niezawinione śmierci" William Wharton
Mikro...głodnemu chleb na myśli?;);p
ps.to było do Kamasutry;)
Smutna to lektura.

Z Whartona najbardziej podobała mi się "W księżycową jasną noc".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Vi, ta, o której piszesz, była pierwszą, którą przeczytałam tego autora. Mi jeszcze bardzo podobali się "Spóźnieni kochankowie" (zaraz inka znowu mi przygada ;)).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (357 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

muza na dziś (792 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry