Widok

Książka, którą polecasz

Hej:-) Czytam bardzo dużo książek, czasem ciężko mi znaleźć coś godnego. Zachęcam wszystkich do proponowania swoich ulubionych tytułów i krótkiego opisu (kilka zdań, nie czekam na recenzje bo te można znaleźć na każdym portalu). Proponuję, aby każdy post zawierał tylko jeden tytuł - żebyśmy się nie zasypali milionami pozycji:-)
Jako pierwsza proponuję moją ulubioną z czasów liceum, właśnie planuję do niej wrócić - mam taką "przypadłość", że szybko zapominam książki, filmy i mogę do nich wracać wiele razy.

"Król szczurów" James Clavell - oparta na faktach opowieść o jeńcu w obozie singapurskim, przypomina mi trochę "Pięć lat kacetu" Grzesiuka, przedstawia życie obozowe ze strony cwaniaka obozowego, opisuje ludzkie granice i słabości. Nie szczędzi jednak brutalnych opisów tamtejszej rzeczywistości...

Zachęcam do kontynuacji wątku!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam książkę " Księżniczka złodziei" super się czyta nie można się od niej oderwać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powiadają i naprawdę dobry, polecam :D
Ja mogę polecić Szpital Przemienienia Lema. Jestem świeżo po lekturze.

Świetna opcja rozrywki.

Posłuchaj bezpłatnych książek na stronie internetowej: https://horbuchkostenlos.de/

"Lesio" Chmielewskiej - to pierwszy kryminał przy którym uśmiałam się do łez, dawno się tak przy żadnej książce się nie bawiłam, polecam też wszystkim sceptykom kryminałów, którzy nie wiedzą, czemu inni się tak nimi zachwycają ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może ktoś wydawał samodzielnie ksiażkę? Jakieś porady jak to zrobić?

Jest mnostwo drukarni, ktore za kase Ci to zrobia, nawet nadadza nr ISBN, Ty musisz potem tylko sprzedac.

Zerknij sobie najlepiej na stronę wydawnictwa Novae Res:
https://novaeres.pl/jak-wydac-ksiazke

Jest tutaj wiele porad, jak wydać książkę.

Ostatnio ktoś tu polecał tutaj książkę ""Stara Słaboniowa i spiekładuchy"" pani Łańcuckiej i dzięki temu przeczytałam najbardziej chyba wiejską książkę w życiu. Ten język, klimat starej wsi i tych wierzeń.. coś wspaniałego. Nie jest to jednak milutka historia o dobrej babuni wręcz przeciwnie, mimo to(a może właśnie dlatego) książka jest warta przeczytania zwłaszcza jeśli masz ochotę przenieść się w ten wiejski świat.

Alex Kava Dotyk Zła

Katharsis i Gambit- obie Michała Siembiedy. Ponadto Guillaume Musso- prawie wszystkie tyuły.

Inne tematy z forum Hydepark

Biżuteria jako prezent? (45 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Klimatyzacja w biurze (71 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Kawa czy Herbata - rano (234 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry