Widok
Kto jest zwolniony z nauk przedmałżeńskich?
Mam pytanie - jak to jest? kto jest zwolniony z nauk przedmałżeńskich? Słyszałam, że czasami jest tak, że się chodzi na samo poradnictwo. Mój kochany twierdzi, że nie musi chodzić ani na to, ani na tamto, bo ma jakiś świstek ze szkoły.
No.... a ja mam maturę z religi.... i co z tego? ?
No.... a ja mam maturę z religi.... i co z tego? ?
maritiki@op.pl
My mamy zaświadczenia z liceum o odbyciu kursu przedmałżeńskiego, ale i tak musimy zaliczyć poradnictwo rodzinne. Ksiądz nam powiedział, że 3 miesiące przed ślubem, jak zaniesiemy akty chrztu itp, da nam skierowanie na takie nauki.
Nie mam pojęcia, jak jest w przypadku matury z religii. Zadzwoń do księdza, lub podejdź do niego po mszy i zapytaj. NIKT nie udzieli Ci pewniejszej informacji, niż ksiądz :)
Nie mam pojęcia, jak jest w przypadku matury z religii. Zadzwoń do księdza, lub podejdź do niego po mszy i zapytaj. NIKT nie udzieli Ci pewniejszej informacji, niż ksiądz :)
Ja mam chyba najmniejszy problem z naukami bo niestety gfy u mnie w kosciele sie odbywaly to ja nie moglam chodzic. Pracuje w szkole jezykowej z zajeciami po poludniu i nie bylo mozliwosci abym sie chociaz na jednym pojawila. Nasz ksiadz okazal sie yrozumialy i chcial abym przyniosla tylko swiadectwo z klasy maturalnej z ocena z religii. Ciesze sie choc mimo wszystko chcialabym chodzic z czystej ciekawosci.