Widok

Kto jeździ?

Rowery Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj się poddałem, przy takim mazisto-ślisko-głębokim śniegu i moje 224 kolce na oponie wymiękają.
----------------------------------------
www.mtb3x.pl || hamujesz - przegrywasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znowu utrudnienia w Lipcach. Spokój był raptem 3 dni. Z tego co wywiedziałem się od "chłopaków w pomarańczowych" prace potrwają do końca lutego b.r. i oby nie dłużej. Reszta trasy b.z.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przejezdna.
Dla zainteresowanych odcinkem, Pruszcz Gd. - Gdańsk, informuję, że obecnie ścieżka jest przejezdna bez większych utrudnień. Prace związane z budową wiaduktu obwodnicy południowej, która będzie przebiegała nad Traktem Św.Wojciecha na wysokości Lipiec, utrudniały kilka tygoni temu przejazd wałem, obecnie teren jest uporządkowany i przejezdny.
Dzisiaj lekki mrozik (-11 C :D), ale jakby woda w kanale Raduni dodaje nieco temperatury, przyjemnie się jedzie.
Kto kolo 1130 jechal klifem z sopotu do orlowa? Spotkalismy sie przy schodach na plaze w Orlowie, jechalem w druga strone.
dzisiaj bardzo ślisko na Reja, na lód spadło trochę śniegu, samochody wyjeździły i jest ekstramalnie...jutro przetestuję :-)))
A na Reja da się wjechać szosą czy zimówki mtb jeszcze obowiązują?
niedziela planuje 3h szosy na mtb
wszystko przejezdne, drogi czarne bez błotników nie polecam jazdy, szczególnie oliwa-chwaszczyno ( osowa = woda )
A Czy ktoś próbował jeździć szosówką po tradycyjnych treningowych trasach?
Noo to masz fajnie...u mnie lipa, koleś zrobił dzisiaj rekonesans, niestety wał raduni to droga przez mękę.
Grzęzawisko, po 100 metrach odbił na ulicę.
Hallera, nadmorska, Pomorska (chodnikiem, bo ścieżka zasypana) i wracałem Chłopską, Rzeczypospolitej.
Jedyny mało kontrolowany poślizg miałem na rondku w Brzeźnie, a tak jechało się przyzwoicie jeśli nie liczyć wybojów (trochę mnie wytrzęsło miejscami). Oczywiście bez gwałtownych manewrów, bo wtedy i kolce nie pomogą.
Brat donosi, że na Legionów też miejscami kiepsko.

W sumie nie ma się co dziwić. Coś tam odśnieżali, ubiło się, a teraz w dzień się topi i w nocy podmarza.
Napisz jaką trasą. Póki co, mnie odstrasza nawierzchnia na mojej trasie.
W końcu po 3 tygodniowej przerwie wznowiłem dojazdy do pracy. Albo wypocę choróbsko, albo mnie rozłoży na dobre. Mam dość takiego zawieszenia w podziębieniu ;)

Warunki dzisiaj rano chyba ciężkie - twardo ale dużo lodu. Kolce się przydają, choć z hamować trzeba delikatnie.
W takim razie spróbuj przejechać się ulicą Traugutta. Wieśniak z Kwidzyna w niebieskim golfie III tam szaleje. Jakieś 3 tygodnie temu staranował skodę i uciekł. Gorzej by było gdyby zamiast samochodu uderzonym uczestnikiem ruchu byłby rowerzysta. Kolarz zapewne wpadłby pod auto i by był wleczony ze 20 metrów z gorącym silnikiem na brzuchu.

Samochód/rower - rzecz nabyta, po wypadku można naprawić lub nowy kupić.

Życie/zdrowie - no cóż drugiego nie będzie.
...taaa i obudziłeś się z ręką na grzybie :))))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ty chcesz seppuku popełnić, że jeździsz taką drogą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W wigilie 2h szosy po krajowej jedynce pogoda sprzyja:)
Kierowcy z choinami zapewne dlatego --> http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wybierz-i-wytnij-choinke-prosto-z-lasu-n44198.html
nooo dzisiaj było słabo, ledwo wdrapałam się do leśniczówki, śnieg jest za sypki no i pełno kierowców z choinkami na dachach ;-)
no jo racja, domyslalem sie ze to wlasnie z tego powodu.
Potwierdzam - teraz jest na chodnikach lepiej niż było kilka dni temu, za to na ulicy ślisko. Wracam na ubite śniegi ;) Trzęsie okrutnie ale przynajmniej bez obawy o upadek. Jak posypią trochę solą i piachem na ulicy, to prawdopodobnie tam się znowu przeniosę ...

Inne tematy z forum Łostowice

Quercus (18 odpowiedzi)

Quercus powstaje w południowej części Gdańska, w zielonej okolicy, nieopodal zbiornika wodnego....

Oxygen Park (10 odpowiedzi)

Osiedle powstanie w jednej z najmłodszych, a jednocześnie już w pełni zagospodarowanych części...

do góry