Widok

Kto ma problem z sasiadami???

Kobieta Przymorze Małe Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z zona i nękają mnie. Mam poukładane życie ( męża, dziecko ). Ten starszy pan bezpodstawnie oskarża mnie o wszystko! Donosi, pisze różne pisma, wzywa policje ( raz na miesiąc przyjdą do mnie znajomi lub rodzina- co nie co wypijemy ale zachowujemy się rozsądnie i kulturalnie ) i wydaje mnie się, ze ten Pan chyba nie śpi cala noc lub tylko czeka na okazję żeby zadzwonić na Policje. Jest chamski i obrażliwy. Potrafił nawet zadzwonić do szkoły i powiedzieć, ze maltretuje dziecko ( miałam bardzo nie przyjemna rozmowę- dyrekcja nawet nie dała mnie się wytłumaczyć ). Już myślałam o prawniku ale raczej nikt za mną nie stanie bo ludzie maja własne życie. Napomknę, że jednym sąsiadom w ten sam sposób zniszczyli życie że aż się wyprowadzili.
popieram tę opinię 102 nie zgadzam się z tą opinią 101
Też będziecie starzy, i obyście byli biedni i marudni - niech Wami nowe pokolenie posteruje ręcznie - przypomnicie może sobie, co teraz wypisywaliście!
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 26
jak bede stary, to bede mieszkał w domu w górach nad jeziorem, albo podróżował po świecie :)))))))
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 30
Ha, ha, ha! Chyba, że wygrasz w Lotto!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 10
Co to znaczy "sterowanie ręczne"?

To znaczy,że słownie nic nie wskórałaś/łeś ,
wtedy ręcznie "ukierunkowujesz" dziada.
Zazwyczaj robić to pokątnie i z dyskrecją
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6
Na przykład w piwnicy zatrzasnąć :P
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4
To mi się poszczęściło. Zamieszkałam na Chyloni z chłopakiem i całą klatką starych ludzi, ale są naprawdę w porządku, a tak się bałam na początku :D
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3
na dekiel wali Ci . ja mam trójkę dzieciaków i tez zawsze goniłem jak mi ktos zwracł uwagę do domku sie wyprowadz jak ci dzieci przeszkadzają . mam i pętać zebyś odpoczeła. maszczęscie mieszkam w domku,
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 90
Też kiedyś miałam taką sąsiadkę (osiedle domów szeregowych). Dobudowaliśmy taras, sąsiadka stwierdziła, że po to, żeby ją podglądać ale kiedy siedzieliśmy ze znajomymi w ogródku, natychmiast miała coś do zrobienia w swoim. Pomalowaliśmy swój płot (drewniany) na biało - natychmiast pomalowała ze swojej strony na, hm, "musztardowy". Nasza córka pomieszkiwała u koleżanki - ojciec wyrzucił ją z domu. Syn wyjechał na wakacje - pewnie siedzi w więzieniu, itp. itd. Jej samej nie przeszkadzało uprawianie przez jej córkę seksu w samochodzie pod domem, czy w ogródku - na oczach innych sąsiadów... Dodam, że sąsiadka była młodsza od nas. Tak skutecznie zatruła nam życie, że w końcu sprzedaliśmy dom komuś, kto odegrał się za nas, hihi. Kupiliśmy normalne mieszkanie i teraz mam świetnych sąsiadów - starszych i młodszych. Do pozazdroszczenia. Kwestia szczęścia?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pojsc na skarge do proboszcza;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
jak padnie na zawał to skończy się problem
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 18
...no to chyba powinni przywiązać dziecko do kaloryfera żebyście mogli odpocząć...żałosne...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 46
Może nie dochodzi to do tego twojego zakutego łba, ale można w życiu coś osiągnąć PRACĄ i samorozwojem, a nie narzekaniem i złorzeczeniem innym.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 15
Ciekaw jestem, czy jak co niedzielę lecisz do kościoła się wyspowiadać, to spowiadasz się z naruszenia najważniejszego przykazania- przykazania miłości. Wątpię. Jad z Ciebie kapie jak z- o ironio- zęba węża.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

problem z sąsiadami

jestem młody od niedawna mieszkamy z dziewczyną w bloku na 8 piętrze a pod nami też młodzi chyba studenci . Jestem kierowca dostawca i wtaje o 3-4 rano i człowiek po 22 chciałby spać za to tamci rąb muzyka na full drą mordy raz drugi ok ale za trzecim nie wytrzymałem wychodząc z domu o 3.30 w nocy gdy juz u nich impreza skonczyła sie gdzies o 2 i poszli spać ja zjechałem niżej włozyłem karteczke w dzwonek od dzwi tak by go przyblokowac debilom o pojechalem winda w dol i do roboty od miesiaca mam spokoj sa ciszej a od 23 juz praktycznie ich nie slychac :)
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 1
szanuj sąsiada swego bo możesz mieć gorszego? :)
Sam akurat mam w czteropiętrowym bloku w klatce trzech ciekawskich a najciekawsza sąsiadka mieszka na parterze.
Kobieta nie jest zła nawet miła ale trzeba trzymać na "dystans" tylko dzień dobry/ dzień dobry, wszystko, nic za dużo nie rozmawiać, bardzo ciekawa wszystkiego.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1
co robić ??? zamienić mieszkanie, poszukać rodziny z 5-ciorgiem dzieci i dwoma psami i zaproponować zamianę. Po miesiącu odwiedzić starszych państwa, ciekawe jak się czują ???
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7
chyba nikt nie lubi jak mu pies wyje godzinę i dzieci drą japy
nie mówię że tak jest może faktycznie ci ludzie oczekują ciszy wsi w środku miasta ( jak połowa tego zrytego społeczeństwa) ale może jednak wasze zachowanie jest uciążliwe...
popieram tę opinię 125 nie zgadzam się z tą opinią 27
..najlepiej porozmawiać z dzielnicowym,zaprosić do siebie i przedstawić sprawę...jaką ma Pani gehennę z tym dziadem...może dziadzisko się wystraszy jak zobaczy dzielnicowego,powodzenia życzę (y)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9
Szkoda , że ci strsi ludzie zapomnieli , jak sami kiedyś wychowywali dzieci .
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 72
Z tą biedą to trochę przesadziłeś . W polskiej mentalności starych ludzi w głowie się nie mieści , że mogą gdzieś jechać , realizować własne pasje . Dla nich najważniejsze to napchać kieszenie dzieciom i wnukom , a co niedzielę serwować obiadki .Nic dla siebie . Nie wszyscy mają głodowe emerytury
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 4