Widok

Kto się odważy hulajnogą dojeżdżać do pracy?

Opinie do artykułu: Kto się odważy hulajnogą dojeżdżać do pracy?.

W Japonii czy Czechach nikt nie ogląda się ze zdziwieniem widząc mężczyznę w garniturze, który jedzie na hulajnodze do pracy. W Polsce taki widok nadal zaskakuje i potrafi być powodem do żartów - przecież hulajnoga jest dla dzieci. Czasem po tej myśli pojawia się kolejna - a może to nie jest głupi pomysł.

W Czechach jednym z haseł reklamujących hulajnogi jest wdzięcznie brzmiące "zadek neboli" pokazujące, że hulajnoga to dobra alternatywa dla roweru. Poza tym, że co wrażliwszym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie masz kranu z wodą w robocie jełopie? Ileż to jest wziąć ze sobą koszulkę na zmianę i perspirant. Debil
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za oxelo z dwoma amortyzatorami PRZEPŁACISZ. Ten sam model z tej samej fabryki brandowany jako COGIO lub METEOR kosztuje około 249 złotych. Na Polskich chodnikach i kostkach każda hulajnoga będzie Ci hałasować. Tyle tylko, że jak weźmiesz z dwoma amortyzatorami to Cię nie wytelepie. Polecam.
Ja śmigam hulajnogą do pracy w Warszawie i jest ekstra. Niektórzy się patrzą inni nie. Hulajnoga jest z kołami 20cm i dwoma amortyzatorami wiec kostka bauma jej nie straszna. Dzisiaj śmignąłem 5 kilometrów w 20 minut. Srednia predkosc 13km/h, maksymalna 22km/h więc jest naprawdę fajnie. Składa się w 10 sekund. Wsiadam z nią w tramwaja, metro, autobus. Polecam dokupic sobie rękawiczki rowerower zeby nie brudzić zbytnio rąk jak trzymamy hulajnogę w komunikacji. Co do firmy - wybrałem model, ktory jest odpowiednikiem OXELO TOWN 7 z decathlona - tyle tylko, że tam mają ceny z kosmosu (399,99) a ja swoją kupiłem na allegro za 249. Model identyczny - z tej samej chinskiej fabryki tylko brandowany jako COGIO Italy (są jeszcze brandowane jako METEOR). Polecam
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam dokladnie to samo. Przedszkole i szkola jak najblizej. Dzieci ida na piechote, albo rowerem. Dzieki temu znaja kazdy kąt w dzielnicy, maja kolegow blisko. Maja lepsza kondycje, nie boja sie wiatru, chlodu, deszczu (jaka radosc, gdy pada i sa kaluze!).
Zakupy rowerem, albo pieszo.
Mam tez celowo zdemontowany licznik, zeby nie spieszyc sie na rowerze, bo to zabija cala przyjemnosc. Obsesyjne wpatrywanie sie w licznik niczym sie nie rozni od obledu kierowcow samochodow.

Ale trzeba rejestrację i OC :-)

WOW złotówka za 1km dojazdu do pracy !!

Ja też tak chcę, mogę nawet od tego zapłacić podatek, w dwie strony najkrótsza drogą miałbym 23 zł :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jakami

to są jaki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba u was w Polsce

tak się złośliwie zaśmieję

pot nie śmierdzi, to bakterie śmierdzą

stare bakterie

ja jeżdżę sam

bo lubię,
to mnie relaksuje po pracy

jak rozwiniesz żagiel to możesz wycisnąć więcej węzłów

i śmigać całą obwodnicę lewym pasem

Tak podejrzewałem.

Czyli bezsens. Lepszy jest zwykły skuter. Pali do 2l/100, czyli tyle co nic, a nie trzeba się bujać z akumulatorem i jego obsługą.

Bez akumulatora waży 32 kg.
Z akumulatorem 13 kg więcej.

Ciągle te naciski, ja mam do pracy 29 km

i, cóż , jeżdżę autem, owszem, nie sam- umawiamy się z ludźmi z pracy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A w Nepalu albo w Tybecie jeżdżą wołami.

Co z tego?

Proponuję na świni

Przewieziesz się i od razu masz mięsko na schabowego. Inny wariant - mleczna krowa, czyli pojazd z wbudowanym saturatorem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobra, ile waży taka SXT 1000W?

Nie wygląda na coś, co, w razie złej koniunktury, można wygodnie zarzucić na ramię, by kontynuować podróż z buta. Wynalazek o wątpliwej funkcjonalności dla kogoś, kto ma już 6 innych pojazdów i nadmiar kasy na kolejny gadżet, a nie wariant podstawowy "dla ludu".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie

Nastawienie a ubranie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale hulajnogę możesz wstawić do biura

a rower się nie zmieści
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry