Widok

Kto się odważy hulajnogą dojeżdżać do pracy?

Opinie do artykułu: Kto się odważy hulajnogą dojeżdżać do pracy?.

W Japonii czy Czechach nikt nie ogląda się ze zdziwieniem widząc mężczyznę w garniturze, który jedzie na hulajnodze do pracy. W Polsce taki widok nadal zaskakuje i potrafi być powodem do żartów - przecież hulajnoga jest dla dzieci. Czasem po tej myśli pojawia się kolejna - a może to nie jest głupi pomysł.

W Czechach jednym z haseł reklamujących hulajnogi jest wdzięcznie brzmiące "zadek neboli" pokazujące, że hulajnoga to dobra alternatywa dla roweru. Poza tym, że co wrażliwszym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hałas

U mnie dokładnie to samo - trzech specjalistów ją rozkręcało i nie znaleźli przyczyny. Tobie się udało?

Hulajnoga elektryczna

Ja oczywiście się odważę i mam taki zamiar, już sobie kupiłem taką hulajnogę elektryczną od Manta i planuję w ładne dni zastąpić samochód właśnie podróżowaniem po mieście w takiej formie :)

Należy naprzemiennie uzywac obu nóg, to oczywiste.

bo ja jeszcze nie mam

A jaką masz hulajnogę?

Hulajnoga dla starego

Super hulajnoga dla starego mam 54 lata kupiłam Micro flex 200mm, super polecam

Raz prawa noga raz lewa

Trzeba odpychać Sir raz prawą a raz lewą nogą, na rowerze mniej mięśni pracuje

W Japonii czy Czechach nikt nie ogląda się ze zdziwieniem widząc mężczyznę w garniturze, który jedzie na hulajnodze do pracy.

hahaha, śmieszny żart
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja jeżdżę dwa razy tyle i nie dostaję :(

Pracuję jako freelancer, więc muszę obejść się smakiem. Ale rowerkiem robię tak średnio 40-50 km dziennie. W sumie jestem szybciej niż autobusem, więc wolę mimo to, no i mam dzięki temu szczupłą wysportowaną syletkę (nie ma nic gorszego jak zwisający tłuszcz, blee). Myślę teraz nad sprawieniem sobie hulajnogi, bo nie zawsze mi się chce znosić rower, gdy mam coś do załatwienia relatywnie blisko. Mieszkam w samym centrum, więc wszędzie rzut beretem, ale jednak hulajnogą to zawsze jakieś 2-3 x szybciej niż na piechotę :)

mylisz się

nogę można zmieniać , badania dowodzą ,że jest zdrowsza dla kręgosłupa niż rower

Ewidentna reklama...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hulajnoga elektryczna

Super pomysł z tymi hulajnogami. Nie byłam przekonana ale gdy kupiłam pierwszą dla dziecka to w nie długim czasie kupiłam i dla siebie :D Latem jak znalazł, a i mama z dzieckiem fajnie spędza czas :)
My sobie chwalimy.

Wybraliśmy model FRUGAL ze względu na wymiary, zasięg, wybór kolorów no i regulację rączki.

POLECAM
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

oxelo

town 7 z amortyzacją, składana, ok 5kg- decathlon ok 400zł. Wożę ją w bagażniku, stawiam samochód poza strefą i do pracy juz śmigam. Z tym, że jestem nie z 3miasta i w mioim mieście (niezyt duże), jestem jedyna na hulaju i dziwacznie się na mnie gapią, ale się juz przyzwyczaiłam. Zamontowałam światełko na przodzie, czerwone mam na ranieniu. Może nastanie moda? W każdym razie fajna sprawa, szybko, oszczędnie i zdrowiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ćwiczy lateralizację,

czyli można zmienić nogę na "pulpicie" i ćwiczyć odpych tą drugą. Można się wprawić. Nie rozumiem czemu szkodzi. Jeżdżę i jest super.

popieram

Też mam zajawkę na hulajnogę i jadę codziennie do pracy....niestety tylko do pracy(dobry chodnik), bo w inne strony gorsza nawierzchnia...zakupy również w plecaku...i jaka frajda jak wyprzedzam ludzi:)
Tylko u nas górzyste miasto więc w jedną stronę z górki...z powrotem spalanie kcal pod górę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po ósme: a raczej "usme w Polsce": o dojazdach myśli się już na etapie projektowania miasta i osiedla

Ile cennych terenów bliżej morza i osi komunikacyjnych pozostało do zagospodarowania. Sam o pozwolenie na budowę nie wystarcza.

Dlatego w Białymstoku nie jeździmy na hulajnogach ...

Gdy w grudniu lub styczniu u nas wszystko zamarznięte, bo mrozu ok. 20, to nie wyobrażam siebie pędzącej na hulajnodze 15 km do pracy. Musiałabym dwie godziny wcześniej wyjść z domu, dwie godziny popedałować i potem ze cztery godziny odpoczywać (cóż jestem grubo po 50-tce). Chyba że zaawansowana choroba kardiologiczna po drodze mnie wyeliminuje z tego wyścigu. W tym czasie u pepików temperatura oscyluje ok. 0 stopni. Samochód może być nawet na wodę, ale w pewnych sytuacjach jest jednak niezbędny. Autobusem droga do pracy to 50 minut jazdy +dojścia. Alternatywa hulajnożnej ofensywy jest kusząca, ale ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Frugal jest git

Ja dojeżdżam na elektrycznej frugal po 5 km dziennie w jedną stronę i nie muszę gnieść się w autobusach :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

była zmiana PORD?

od kiedy po DDR można się poruszać na hulajnodze i na rolkach?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mandat mu mogą wpieprzyć. Hulajnogą nie wolno jezdzic po sciezkach rowerowych - hulajnogi i rolki traktowane są na ścieżce jak PIESZY - mandat 50pln+
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry