Widok

Kto się odważy hulajnogą dojeżdżać do pracy?

Opinie do artykułu: Kto się odważy hulajnogą dojeżdżać do pracy?.

W Japonii czy Czechach nikt nie ogląda się ze zdziwieniem widząc mężczyznę w garniturze, który jedzie na hulajnodze do pracy. W Polsce taki widok nadal zaskakuje i potrafi być powodem do żartów - przecież hulajnoga jest dla dzieci. Czasem po tej myśli pojawia się kolejna - a może to nie jest głupi pomysł.

W Czechach jednym z haseł reklamujących hulajnogi jest wdzięcznie brzmiące "zadek neboli" pokazujące, że hulajnoga to dobra alternatywa dla roweru. Poza tym, że co wrażliwszym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

odpowiedź

Jazda rowerem to obciach, tak samo jak białe skarpetki i wsuwki...
Rower = czereśniactwo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 23

Czy ktoś już jeździ hulajnoga elektryczna??Gdzie polecacie kupić? ?😀🚵🚴🚲

Czy są jakieś sklepy z hulajnoga mi elektrycznymi w 3 mieście ??Gdzie można by pojeździć na próbę? ?koło sklepu zobaczyć na żywo ??przekonać się?...czy da rade np jechać pod górę z osobą 100 kg i na ile realnie starcza Energi bateria jaka jest żywotność tego cacka wie ktoś coś napiszcie komentarze ....podzielcie się wiedzą 🔮📺📻🐶🐕🚲🚴🚵🔴🔵😊😀
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

opinia

Hulajnoga jest tak samo debilna jak dojazd rowerem.
Bez różnicy...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 28

A biegacze? Też stanowią zagrożenie dla innych pieszych. Wlepiać mandaty za prędkość!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

pod górkę i pod wiatr

będzię trudno uzyskać taką prędkość
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odwaga do jazdy hulajnoga to pikuś ale odważyc się na opinie innych to jest coś

wspaniałe ze o tym piszecie bo problem jest w mentalności ludzi to zdziwienie komentarze osób tu piszących wyśmiewajacych niedowiarki traktowanie z góry jeśli ktoś jedzie hulajnoga to dziecko pewnie itd....stereotypy o wszystko trzeba walczyć w Polsce bo to Nowość jakim cudem Czesi są tacy na luzie i patrzą pozytywnie i tyle ich tam jeździ praktycznie w karzdym temacie nas wyprzedzają jak oni to robią hymm mądry naród nie kłótliwy ....luzik .....kocham nasz portal 3m.pl poruszacie ważne tematy edukujcie ludzi brawo dobra robota naprawdę jest to lepszy portal od wp.pl onet.pl itp ...lokalnie ciekawie można korzystać z w realu z waszych informacji cały czas się zastanawiałem czy kupić tą elektryczna hulajnoge terax juz wiem ze napewno warto kupuje .....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma sie co irytowac. Za chwile duzurny ekoidiota zrownowazonego transportu tego portalu odpowie ze wiekszosc ruchu w miescie to odroz na mniej niz 3 km wiec rozwaz opcje skm + rower lub rower elektryczny. Oczywiscie te jego wywody w kwestii odleglosci nie sa niczym poparte ale on to wali tutaj jak mantre.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

pojazd poruszaąacy sie po drodze ekspresowej powinien min osiągać 40km/h
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kocham durnoty komunikacyjne portalu...

Może ktoś zamiast pier... głupoty, weźmie się za analizę rzeczywistych dystansów przemierzanych przez ludzi w ciągu dnia? Odsetek tych jadących dom-praca-dom na odcinku łącznym mniejszym od 10km jest nikły. Dodatkowo naprawdę rzesza ludzi poza dojazdem i powrotem z pracy przy okazji tych przejazdów załatwia mnóstwo dodatkowych rzeczy "po drodze". Osobiście nie jestem ułomny, ale przez pół roku nie miałem samochodu i załatwienie wielu spraw pogrążało mnie czasowo. To, co - mimo korków - byłem w stanie po pracy samochodem załatwić w 2h, po przesiadce na per pedes + ZTM zajmowało mi czasem 3 dni...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

Elementarz polityki komunikacyjnej uwzględnia także potrzeby jeżdżących na hulajnogach. Pora zaprzestać stygmatyzowania osób poruszających się alternatywnymi środkami transportu więc:
1. Należy zakazać wjazdu jakichkolwiek samochodów w obręb miasta. Oprócz rowerów i hulajnóg także (powyżej) zostało wspomniane np. poruszanie się przy pomocy bernardyna. Elementarz polityki komunikacyjnej także popiera takie rozwiązania. Wszystko tylko nie samochód. Może ktoś w następnych postach rozszerzy ofertę i zaproponuje no. drzwi od stodoły.
2. Należy ustanowić strefę TEMPO 30 na Obwodnicy Trójmiasta.
3. Należy rozpocząć szeroką debatę społeczną w sprawie problemów komunikacyjnych pod hasłem "miasto dla rowerzystów a nie dla ludzi"
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hulajnogą to zaiwaniam w pracy.

Albo rowerem, albo deskorolką, zależnie od zamówienia klientów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hulajnogę można kupić już za 100 zł.

W zeszłym roku dojeżdżałem codziennie 1,5 km w jedną stronę po dojechaniu autobusem.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję obok bernardyna, dla zdrowia, środowiska, oszczędności.
Uwaga ! chodzenie na spacer z psem jak i jazda na wrotkach/ rowerze/ hulajnodze/ bobsleju nie musi wykluczać posiadania samochodu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie, u mnie 90 % przejazdów to sam kierowca czyli ja. Mimo to zawsze jeździłem sedanem i każdy jeden woził głównie powietrze. Jadąc do pracy autem bardzo rzadko widuje chociaż 2 osoby, mimo to nic się nie da załatwić bez auta :))
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

A niech korzystają z dróg dla pieszych, pod warunkiem rozwijania prędkości poruszania równej pieszemu.

I mają być widoczne numery identyfikacyjne i rowerzystów i wrotkarzy i rolkarzy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

Miasto przyjazne dla jeżdżących hulajnogami.

Jest miastem przyjaznym dla pieszych, rowerzystów, osób korzystających z komunikacji publicznej a także dla osób korzystających z samochodów.

Niestety wielu z tych ostatnich nie potrafi tego ogarnąć wyobraźnią i próbuje stygmatyzować osoby, nie korzystające z dwuśladowych pojazdów mechanicznych w dojazdach do pracy - nie tylko na tym forum, ale często w realu.

Tak nie musi być.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moje córki poszły z hulajnogą na festyn który odbywał się na Suchaninie z 2-3 tygodnie temu.

I ukradziono im hulajnogę.... Podobna do tej na zdjęciu z tym, że miała z tyłu napęd nożny.

Fajna była, ale najgorsze jest to, że dzieci zaznajomiły się z ciemną stroną ludzkiej natury..

Szkoda.

popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5

A ja jeżdżę razem z synem i jest niezła zabawa. Do pracy nie próbowałam jeszcze.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fajny pomysł z hulajnogą. Przypomina się dzieciństwo :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry