Widok
Kto slubuje 5 sierpnia??? i gdzie
no heja, bylam ale nic wiecej sie nie dowiedzialam co wczesniej przez telefon ustalalam, potwierdzilam tylko upewniajac sie ze ks. dobrze termin wpisal - bo moglam sie pomylic i tyle.
Ale byl u mnie na koledzie i pytalam sie o nauki, powiedzial ze jak mamy chrzest i bierzmowanie to to bedzie normalny kurs i mamy przyjsc w polowie lutego - tyle co wiem. A ty cos zalatwilas i dowiedzialas sie czegos nowego???
Ale byl u mnie na koledzie i pytalam sie o nauki, powiedzial ze jak mamy chrzest i bierzmowanie to to bedzie normalny kurs i mamy przyjsc w polowie lutego - tyle co wiem. A ty cos zalatwilas i dowiedzialas sie czegos nowego???
jeśli chodzi o kościół to narazie czekamy właśnie na tą drugą połowę lutego.. ale zastanawiamy się właśnie gdzie iść na nauki. czy do Gwiazdy Morza (gdzie chyba właśnie "kierują" ze Św. Bernarda) czy może do Dominikanów czy Jezuitów. Chyba tak można? mam nadzieję.. Ciekawi mnie kwestia przystrojenia kościoła. Czy oni to zamawiają i pary z tego dnia poprostu się składają, czy trzeba szukać ludzi z tego samego dnia i z nimi się dogadywać? szkoda, że my nie mamy tego samego dnia, bo cos byśmy napewno załatwiły! ;)
Ja mysle ze nauki beda w Bernardzie, a jesli nie to do Gwiazdy morza nie pojde - pewnie do jezuitow - bo zachwalali na forum, ale czekam do lutego.
Co do przybrania kosciola to wiem tyle ze kazdy daje 100 na przybranie, 100 na organiste i co łaska dla ksiedza. Sama chcialabym znalezc kogos kto ma w ten sam dzien w tym kosciele slub wlasnie w zwiazku z przybraniem kosciola no i zawsze weselej na sercu i wlasie dlatego poruszam ten watek na forum.
no faktycznie szkoda ze nie mamy tego samego dnia. Moze podasz mi na emaila swoj numer gg jesli masz, to pogadamy, no i bedziemy w stalym kontakcie? :))))
Co do przybrania kosciola to wiem tyle ze kazdy daje 100 na przybranie, 100 na organiste i co łaska dla ksiedza. Sama chcialabym znalezc kogos kto ma w ten sam dzien w tym kosciele slub wlasnie w zwiazku z przybraniem kosciola no i zawsze weselej na sercu i wlasie dlatego poruszam ten watek na forum.
no faktycznie szkoda ze nie mamy tego samego dnia. Moze podasz mi na emaila swoj numer gg jesli masz, to pogadamy, no i bedziemy w stalym kontakcie? :))))
własciwie mamy wszystko procz ubiorow, ja mam suknie upatrzona ale jeszcze nie jestem w 100% pewna.
reszta juz kupiona (wodka, napoje, obraczki), zarezerwowana (termin sali i w kosciele, organista, makijaz, limuzyna, fotograf, kamerzysta, dj) no i swiadkowie. kwiaty i zaproszenia to pozniej.
A jedyne co nie mam to fryzjer - moze znasz jakiegos dobrego - mam wlosy rowno z pasem wiec dlugie i sama nie wiem co z nimi zrobic)
reszta juz kupiona (wodka, napoje, obraczki), zarezerwowana (termin sali i w kosciele, organista, makijaz, limuzyna, fotograf, kamerzysta, dj) no i swiadkowie. kwiaty i zaproszenia to pozniej.
A jedyne co nie mam to fryzjer - moze znasz jakiegos dobrego - mam wlosy rowno z pasem wiec dlugie i sama nie wiem co z nimi zrobic)
To Ty już coś załatwiałaś z organistą?? A możesz mi napisać na maila jakiego będziecie mieli dj'a? bo my właśnie jeszcze szukamy.. my też mamy już salę, fotografa, kościół, stroje już też (tzn. ja sama kiecka, narazie bez innych dodatków, typu welon itd.). co do włosów, to właśnie we wtorek idę do mojej fryzjerki, która ma mi dać namiar na osobę, która pięknie czesze/upina itd.
cześć dziewczyny, my mamy slub co prawda 19 sierpnia ale też w Bernardzie i tez na nauki mamy się zgłosić w połowie lutego więc pewnie bedziemy razem chodzić !! pozdrawiam
p.s. nie wiecie jak to tam wygląda z dekoracja kościoła? mozna miec jakies zyczenia czy jest składka, o której pisałyście po 100 zł i dekoracja wg ich uznania? Czy dekorowane są ławki czy tylko ołtarz??
p.s. nie wiecie jak to tam wygląda z dekoracja kościoła? mozna miec jakies zyczenia czy jest składka, o której pisałyście po 100 zł i dekoracja wg ich uznania? Czy dekorowane są ławki czy tylko ołtarz??
Witam jestem nową forumowiczką, ja mam już ustalony termin też na 5 sierpnia, ślub w kościele na Karwinach a obiad ślubny bez wesela w Rodizio....
Jestem ciekawa jak przygotowania, ja jeszcze nic nie mam ale ze wzgledu na to że bez wesela jakoś sie nie stresuje, najważniejsze że mamy już gdzie posadzić gości.
Od następnego tygodnia zaczynam szukać sukni i nauki trzeba zalatwić....... Dalej nie wiemy, trzeba się brać za wszystkie formalności i w ogole.....
Pozdrawiam
Jestem ciekawa jak przygotowania, ja jeszcze nic nie mam ale ze wzgledu na to że bez wesela jakoś sie nie stresuje, najważniejsze że mamy już gdzie posadzić gości.
Od następnego tygodnia zaczynam szukać sukni i nauki trzeba zalatwić....... Dalej nie wiemy, trzeba się brać za wszystkie formalności i w ogole.....
Pozdrawiam