Widok

Którą wkładkę wybrać miedzianą czy hormonalną?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w. którą polecacie, po wizycie u lekarza mam metlik w głowie. Mój poleca medzianą. Ile płaciłyście za spiralę i założenie?
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam miedzianą i płaciłam 400 zł (wizyta,usg i wkładka)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam 5 lat miedzianą i wszystko było bez zarzutu. Zmiany hormonalne trochę mnie przerażają więc następną też założę miedzianą.
image

image
Również miałam miedzianą prawi 8 lat! Nic się nie działo wszystko super :)
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też będę zakładała miedzianą, moja ginekolog mówiła, że hormonalne poleca się kobietom, które mają bolesne, nieregularne miesiączki. Ja jestem z tych szczęśliwych, które nie wiedzą, co to bolesna miesiączka, także nie ma potrzeby zakładania hormonalnej.
W poradni Pro-Femina w Wejherowie koszt założenia wkładki to 300 zł, wkładka z poradni jest darmowa, ale można też kupić w aptece za ok. 60 zł lepszą.
image

image
Dziewczyny czy założenie wkładki trwa długo? czy boli? czy wkładka jest wyczuwalna podczas sexu? ja po porodzie też chcę zastosować tą metodę antykoncepcyjną...
założenie trwa niecałą minutkę( tak jak wkladanie tampona :) ,, nic nie boli,,jesli jest dobrze zalożona nic nie jest wyczuwalne :)
imageimage
lekarz mówił, że przy założeniu może zaboleć taj jak ukłucie igłą, ale ja nic nie czułam i lekarz powiedział, że po wszystkim trwa to minutkę i nie jest wyczuwalna. Przez pierwsze 3-4 dni można lekko plamić wiec warto wziąśc podpaskę, a nie jak ja poszłam w białych spodniach i stringach bez podpaski, ale całe szczęście, że lekarz przewiduje wszystko :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale co kobieta to reakcja...

ja miałam miedzianą, nigdy w życiu nie miałam bolesnych i obfitych miesiączek, a po założeniu wkładki po prostu masakra - umierałam z bólu :/
tak samo z założeniem, odjechałam dosłownie na fotelu :/

więc jak na wszystko każda reaguje inaczej ;)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przy takich spiralach obfitsze miesiączki to norma ja wiedziałam, że to jeden ze skutków ubocznych jeszcze przed założeniem:) mimo to się zdecydowałam i nie żałuję. Zakładania także nie wspominam zbyt miało ale da się przeżyć, teraz po porodzie również zdecyduję się na wkładkę wewnątrzmaciczną :)
image
image

image
dziękuje za tyle odpowiedzi i odzew. powiedzcie mi tylko czy do założenia władki "używają" jakiegos zneczulenia? szczerze to przeraża mnie to bardziej (panicznie boje sie zastrzyków) niz samo założenie.
image

lekarz zamraża tam w środku :) troszke to tylko nieprzyjemnie ale pozatym trwa chwilke tez
imageimage
Mnie 11 lat temu nic nie zamrażał:), ale da się spokojnie wytrzymać :)
image
image

image
Dziewczyny a ile po porodzie mozna załozyc ta wkładke, ja juz zdecydowałam sie na taki sposob anty. ale zastanawia mnie wlasnie jak dlugo trzeba czekac po porodzie :)
image
image
podajcie może ceny i miejsca gdzie zakładałyście, też myślę o wkładce, ale nie wiem gdzie
Jaka cena wkładki hirmonalnehirmonalnej

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry