Widok
JA miałam i żołte kalie i prawdziwe perły a jak narazie już 2 lata po ślubie jest super i nie warto wierzyć w przesądy. MI na szczęście nikt nic nie narzucał sami mogliśmy o wszystkim decydować i wszystko było jak techo chcieliśmy. Po prostu mam super rodziców a mojej teściowej nie dopuściliśmy do głosu bo to był nasz ślub i wesele.
ja też miałam bukiet z kalie i:
- nie pobrudził mi sukienki
- nie zwracałam uwagi na to , ze niektórzy mówili , ze to kwiaty cmentarne
- wszyscy podziwiali bukiet, a wiele osób w ogole nie skojarzyło ze to są kalie ( w tym teściowa , ktora narzekała, a potem pytała się co to za pięne kwiaty)
- to zresztą zależy od koloru- wtedy zaczeły być modne białe i ecru kalie a ja miałąm bukiet włąsnie z tych, ktore są w kolorze jasnym róż patrząć od wewnątrz a płatki na zewnątrz przechodzą w kolor ecru...
więc polecam
Aha, zwrócćie uwagę na to, ze kalie są dostępne tylko od maja-czerwca do sierpnia bodajże (ja miałam ślub na początku czerwca i były , a ja przyjaciółka miała ślub na początku września i były już niedostępne)
A co od wyboru bukietu -
to pierwszy zdecydowanie - ja też miałam podobny- i uważam,z e one same w sobie są tak piękne, że właśnie bukiet powinien być skromny
- nie pobrudził mi sukienki
- nie zwracałam uwagi na to , ze niektórzy mówili , ze to kwiaty cmentarne
- wszyscy podziwiali bukiet, a wiele osób w ogole nie skojarzyło ze to są kalie ( w tym teściowa , ktora narzekała, a potem pytała się co to za pięne kwiaty)
- to zresztą zależy od koloru- wtedy zaczeły być modne białe i ecru kalie a ja miałąm bukiet włąsnie z tych, ktore są w kolorze jasnym róż patrząć od wewnątrz a płatki na zewnątrz przechodzą w kolor ecru...
więc polecam
Aha, zwrócćie uwagę na to, ze kalie są dostępne tylko od maja-czerwca do sierpnia bodajże (ja miałam ślub na początku czerwca i były , a ja przyjaciółka miała ślub na początku września i były już niedostępne)
A co od wyboru bukietu -
to pierwszy zdecydowanie - ja też miałam podobny- i uważam,z e one same w sobie są tak piękne, że właśnie bukiet powinien być skromny
bukiet średni "lekki" może troszkę opadający (lekko lejący się) albo smukły bukiet z kilku długich kwiatków :) takich właśnie jak kalle ;) no ale jak ich nie chcesz ... to z jakiś inszych kwiatuchów ;-) róże, storczyki, tak jak pisałaś kiedyś ;) ale jak jestes bond, to chyba nie w róż, tylko jakiś inszy ładny pastelowy kolorek :)
@----8---
@----8---
[img][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
wlasnie... babeczki..ja bee miala suknie prosta,nierozkloszowana,na tozarzucony pzrezrczyty plaszczk z szyfonu do ziemi,co by zatuszowacmoje okraglosci..jestem blondynka..okragla buzia..w ogole okragla..jakie kwiatki by mi pasowaly (suknia biala)
jako,ze ja duza,to bukiet may,czy tez duzy?
ale jestem zakrecona;/
jako,ze ja duza,to bukiet may,czy tez duzy?
ale jestem zakrecona;/

"największym szczęściem jest kochac i byc kochanym"

pluszowa, czasami trzeba wyluzować i dać sobie na wstrzymanie, po co słuchać gadania i się wkurzać ;-) jak ja bym te perełki kupiła, to co najmniej 13 osób by mi dogadało, że to łzy, a na kalle że cmentarne ;) i byłoby mi przykro .... :(
no chyba że idziemy w zaparte!!!! i stawiamy po trupach na swoim ;)
poza tym gdzieś widziałam bukiet z biało- żółtych irysów - cudo i w podobnym stylu, jak znajde to wkleję ;-)
no chyba że idziemy w zaparte!!!! i stawiamy po trupach na swoim ;)
poza tym gdzieś widziałam bukiet z biało- żółtych irysów - cudo i w podobnym stylu, jak znajde to wkleję ;-)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
no dokladnie..kurcze ten bukiet mi sie tak bardzo podoba,jest skromny a jednoczesnie ladny
no i mam dylemat..czyposluchac mamy i ciotek,czy sama zdecydowac co do tych kwiatkow? a jak pozniej bede sluchac'ze to pech.." "cos ty narobila"
a mam to gdzies;>
no i mam dylemat..czyposluchac mamy i ciotek,czy sama zdecydowac co do tych kwiatkow? a jak pozniej bede sluchac'ze to pech.." "cos ty narobila"
a mam to gdzies;>

no co ty pluszowa, ale to tak wygląda jakbyś nie widziała czego chcesz ;-)
sorki bo widzę że cię uraziłam....
ale to tak samo jest z perłami - mi się bardzo podobają naszyjniki z malutkich perełek a moj narzyczony twierdzi że perły to łzy i jest przesąd no więc ja tez licze się z jego zdaniem (*chociaż przesąd jest wyjątkowo.... tak jak większość przesądów) i nie będe wkładac perełek na szyję :-)
na szczęście i kwiatów i naszyjników jest tyle, że napewno uda się znaleźć cos pięknego i niepowtarzalnego, prawda pluszowa?
sorki bo widzę że cię uraziłam....
ale to tak samo jest z perłami - mi się bardzo podobają naszyjniki z malutkich perełek a moj narzyczony twierdzi że perły to łzy i jest przesąd no więc ja tez licze się z jego zdaniem (*chociaż przesąd jest wyjątkowo.... tak jak większość przesądów) i nie będe wkładac perełek na szyję :-)
na szczęście i kwiatów i naszyjników jest tyle, że napewno uda się znaleźć cos pięknego i niepowtarzalnego, prawda pluszowa?

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]