Widok
Mi bylo smutno jak jedno na 10 dzieci, czasem jedno na oddziale nie mialo imienia tylko "syn Doroty X". Wybor imienia jest jednym z istotnych etapow przygotowywania sie na pojawienie sie nowego czlonka rodziny. Imie wypadaloby wybrac wczesniej.
Moze tylko mi sie tak kojarzy, ale jak do domu przynosilismy nowego zwierzaka to imie wybieralo serce wlasciciela, jak juz zwierzaka zobaczylismy...
Dla dziecka imie wybieralismy sporo czasu przed porodem. Razem, bez osob trzecich.
Moze tylko mi sie tak kojarzy, ale jak do domu przynosilismy nowego zwierzaka to imie wybieralo serce wlasciciela, jak juz zwierzaka zobaczylismy...
Dla dziecka imie wybieralismy sporo czasu przed porodem. Razem, bez osob trzecich.
Nie wiem kiedy rodziłaś ale na porodówce czy też na oddziale położniczym nie pytają o imię dziecka tylko właśnie tak jak napisałaś "syn Doroty X" a w książeczkę zdrowia dziecka wpisują samo nazwisko i dane matki. Oczywiście najlepiej mieć już imię wybrane przed porodem ale to nie jest żadna reguła czasem masz imię wybrane a w ostatniej chwili cośz mienisz ...
Oliwier zdecydowanie lepsze :) Może nie jestem teraz obiektywna bo kocham to imię ze względu na to, że tak ma na imię mój mąż :-)))
Co do imienia Dominik-odradzam. Kiedyś w klasie miałam Dominikę i Dominika - wszyscy zdrabniali ich tak samo - Domi. I jakieś mało męskie wydaje mi się to imię... Domiś?
Bardzo podoba mi się imię Cezary. Rzadkie. Męskie. I ma prześliczne zdrobnienie- Czaruś, Czarusiu :)
To tylko moje gusta,a o gustach jak wiadomo się nie dyskutuje :)
Co do imienia Dominik-odradzam. Kiedyś w klasie miałam Dominikę i Dominika - wszyscy zdrabniali ich tak samo - Domi. I jakieś mało męskie wydaje mi się to imię... Domiś?
Bardzo podoba mi się imię Cezary. Rzadkie. Męskie. I ma prześliczne zdrobnienie- Czaruś, Czarusiu :)
To tylko moje gusta,a o gustach jak wiadomo się nie dyskutuje :)