Widok

Które imię dla chłopca ładniejsze.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie,
na początku stycznia przybędzie nowy mały człowieczek w naszej rodzince, lecz do tej pory nie mam imienia. Zastanawiam się nad Oliwierem lub Dominikiem. Które ładniejsze waszym zdaniem ? Pomocy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Dominik :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dominik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak napisze ze dominik to tak nazwiesz diecko??
oczywiscie toi rzecz gustu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dominik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie.Pytanie na poziomie "czy jestem w ciąży?".Dasz`dziecku to imię które spodoba się na forum? Jakiś obłęd.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam Oliwiera ma 11 miesięcy:) Ale oczywiście tak jak piszą dziewczyny to rzecz gustu.Dominik też bardzo ładne :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ps Nasz Oliwier też urodzony w styczniu :)
Oczywiście że rzecz gustu, mnie podobają sie dwa imiona tak samo, byłam ciekawa opini innych,które jest ładniej brzmiące, które jest częściej wybierane. Co nie znaczy że tak nazwę swojego syna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zdecydowanie Dominik. Oliwier źle mi się kojarzy -tak jak Kewin i Dżesika...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Które ładniejsze ?
moim zdaniem żadne ale to moje zdanie i nie moje dziecko i nie do mnie należy wybór.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi się Dominik bardziej podoba.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuje wszystkim za opinie, pewnie jak się urodzi to serce matki podpowie imię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mi bylo smutno jak jedno na 10 dzieci, czasem jedno na oddziale nie mialo imienia tylko "syn Doroty X". Wybor imienia jest jednym z istotnych etapow przygotowywania sie na pojawienie sie nowego czlonka rodziny. Imie wypadaloby wybrac wczesniej.
Moze tylko mi sie tak kojarzy, ale jak do domu przynosilismy nowego zwierzaka to imie wybieralo serce wlasciciela, jak juz zwierzaka zobaczylismy...
Dla dziecka imie wybieralismy sporo czasu przed porodem. Razem, bez osob trzecich.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Nie wiem kiedy rodziłaś ale na porodówce czy też na oddziale położniczym nie pytają o imię dziecka tylko właśnie tak jak napisałaś "syn Doroty X" a w książeczkę zdrowia dziecka wpisują samo nazwisko i dane matki. Oczywiście najlepiej mieć już imię wybrane przed porodem ale to nie jest żadna reguła czasem masz imię wybrane a w ostatniej chwili cośz mienisz ...
image
image
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Oliwier dziwnie brzmi, a nie można Oliwer?

Dominik to ładne imię, pełno widzę i słyszę Oliwierów, Dominików mniej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie miałam wybranego imienia, ale tez nie wiedziałam czy będzie dziewczynka czy chłopczyk :)
Oliwier zdecydowanie lepsze :) Może nie jestem teraz obiektywna bo kocham to imię ze względu na to, że tak ma na imię mój mąż :-)))

Co do imienia Dominik-odradzam. Kiedyś w klasie miałam Dominikę i Dominika - wszyscy zdrabniali ich tak samo - Domi. I jakieś mało męskie wydaje mi się to imię... Domiś?

Bardzo podoba mi się imię Cezary. Rzadkie. Męskie. I ma prześliczne zdrobnienie- Czaruś, Czarusiu :)

To tylko moje gusta,a o gustach jak wiadomo się nie dyskutuje :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dominik
Olivier ale lepiej napisane przez w
Ogólnie Dominik mi się bardziej podoba, ale trafia do mnie argument Poli. Ciężko w ogóle Dominika skrócić, bo jak? Domi, Domiś? tak samo skracają dziewczęce Dominika...
a po co zdrabniać? dominik jest fajne. jako dorosłego nikt go zdrabniać nie będzie, a dzieckiem się jest moment. najbardziej nie lubię jak w życiu dorosłym się zdrabnia imiona i mówi jak do dziecka, a tu nikt nie będzie. Oliwier nie podoba mi się i też można zdrabniać oli, co nie fajnie brzmi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry