Widok

Które słoiczki polecacie: HIPP, GERBER, BOBO FRUT, BOBO VITA???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Które firmy najlepsze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wg mnie wszystkie wymienione przez Ciebie firmy oferuja deserki i obiadki na tym samym poziomie jakości. U nas jest np. tak, że synek preferuje konkretne smaki z danej firmy, tak więc nie jesteśmy wierni jednej. Chyba najkorzystniej cenowo wychodzi z nich BoboVita.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
napewno najtanza jest bobovita... ale np paulina nie je tych obiadow bo sa geste i nimi pluje... ale deserki a najbardziej owsianke to wlasnie z bobovity je... a tak obiadki to gerbera i hippa... generalnie trzeba probowac dac dziecku poznawac rozne smaki :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja też nie lubi bobovity. Najlepsze dla nas są Gerbera, bo mała je lubi i nie są tak drogie jak HIPP (HIPP ma fajne potrawy i mała je lubi, ale ceny zawrotne jak dla mnie). BoboFruta nie kupowałam wcale.
nasz maluch ma swoje ulubione smaki z bobovity, gerbera i hippa :) kupowaliśmy różne i obserwowaliśmy co mu najbardziej smakuje :)
obiadków z żadnej ;)
musiałam gotować

natomiast deserki wszystkie, choć miała swoje mniej lub bardzie lubiane
z Hippa te z jogurtem a z Gerbera np te z twarożkiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
najczęściej kupujemy BoboVitę :) bardzo duży wybór smaków i Gabrysiowi smakują :) owoce tej firmy są gęściejsze niż Gerbera - rano dawałam BoboVitę, teraz na wieczór otworzyłam owocki Gerbera - są jak bardzo gęsty sok ;)

Hippa tez kupujemy - jak są promocje :)

kupujemy też rossmannowskie - Gabryś nie ma nic przeciwko nim :)

aktualnie mam 3 duże słoiczki Gerber szpinak z ziemniaczkami - na wymianę ;) Gabryś woli taki smak z BoboVity :P Gerber zdecydowanie Mu nie smakuje :/
moj preferuje tylko sloiczki gerbera.
A ja uważam że chyba przesadzacie
Słoiczki wybiramy po daniach a nie po firmie i jak coś daję dziecku to nie patrzę jakiej firmy akurat to jest. Jak czegoś nie lubi to po prostu nie je a ja się nie zastanawiam czy to wina firmy czy produktu...

A dziś ugotowałam zupę buraczkową i nie chciała ... :/

:D
no to dziwne, że akurat dań Bobovity Maja nie je...
Hipp i Gerber.

BoboVita jest dla córeczki bleeee ;P

Słoiczki jadamy sporadycznie, bo młoda wcina już normalne jedzonko "dorosłych", tyle że podziobane :)
Mój synek najbardziej lubi wszelkie soczki/dania/obiadki HiPP. Od czasu do czasu daję mu Bobo fruta, ale za tym już tak nie przepada. Reszty nie chce jeść/pić.

Myślę, że tu nie tyle powinno chodzić o firmę, a o to, co dziecku smakuje. :)
Wszystkiego trzeba spróbowac :)
Mój najbardziej lubi soczki BoboFruta, herbatki Hippa.
Deserki je wszystkie, a jeżeli chodzi o obiadki to sama mu gotuje bo te w słoikach są bez smaku. Współczuje waszym dzieciom jesli każecie im to jesc :P Same spróbujcie, ja bym tego w życiu nie zjadła.
smak może i nie jest dobry, ale wartości odżywcze najlepsze
osobiście zauważyłam, że soczki BoboFruit są jakieś takie ostre w smaku :P Młodemu też nie podchodziły :P soczki najczęściej kupujemy Gerbera :)
Hipp - bardzo dobre, zróznicowane dania (no i wiadomo jaka będzie kupka, bo piszą na opakowaniu) ale drogie
BoboVita - dla mojego syna obiadki za gęste i jakieś takie niezbyt aromatyczne - nie lubi za bardzo, nie zjada do końca ( jak na dania po 6 miesiącu miały jak dla mnie za duże kawałki jedzenia i mi sie krztusił)
Deserki mają bardzo dobre za to.
Gerber - jak dotąd najlepsza dla nas firma. Obiadki chętnie zjada wszystkie, są naprawdę smaczne i spory wybór.

Soczki jak na razie tylko Bobofuty wypróbowalismy i są OK.
jak sama ugotujesz to jest jeszcze lepsze i zdrowsze :)
Zgdzam się z poprzedniczką! Najlepiej wcina to co mu ugotuję :)
Ale nie zawsze jest czas, wena i umiejętnosci. Staram się zeby kilka razy w tygodniu jadł to co ugotuje a reszta ze słoiczka...nie ma dostepu do mięsa z królika czy jagnięciny więc tak co tydzień kombinuje zeby urozmaica posiłki
ja oferuje prawie wszystkie oprucz HIPP najgorsze produkty moim zdaniem nie podaje mojemu dziecku,po 1 sa tansze a po 2 nie smaczne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja patrzę na skład kupując. Obecnie jesteśmy na etapie samej marchewki, ale na co zwróciłam uwagę. Marchewka z gerbera ma 100% marchewki, a z bobo vita już nie 100% jest jeszcze ryż dodany, choć niby jest to obiadek marchewka ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry