Widok

Ktøre badanie?

Które najlepiej zrobić badanie żeby sprawdzić co się dzieję w głowie: tomografię, rezonans czy rtg?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zależy co dolega. Jeżeli podejrzenie udaru, najlepszy jest angio TK, jeżeli jakieś inne choroby to rezonans. RTG szkoda tylko naświetleń, bo nie pokaże Ci co się dzieje w strukturach tkanki niekostnej. Ja miałam wszystko, ale najlepiej zdecydowanie rezonans z kontrastem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do magicznych trzech literek dorzuciłbym jeszcze EEG.
Nie boli, nieinwazyjne, a w niektórych przypadkach może być to bardzo przydatne badanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chodzi o czeste bole glowy. I nie wiadomo czy to przez zatoki czy migrena.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to chyba tomografia. ale najlepiej pogadaj ze swoim rodzinnym. pewnie wyśle Cię do neurologa (małe kolejki w Gdańsku, ja czekałam ostatnio niecały tydzień) i ten Ci doradzi

gdzie czekałaś tydzień?

Nie czekałam.

Na sam początek proponuje rtg kręgów szyjnych.

na rtg nic nie widać, lepiej tomograf a najlepiej rezonans, przynajmniej pokaże ewentualne dyskopatie czy uciski. A to w główniej mierze powoduje bóle karku, głowy itp. Wiem, bo sama to przerabiałam

Cholera wie, co Ci lekarze wymyślą. Mam zrobić badanie EEG. Ciekawa jestem co to jest za badanie.

Przy podejrzeniu migreny miałam rezonans, nic nie wykazało i na tej podstawie neurolog stwierdziła migrenę.

Inne tematy z forum Zdrowie

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

leki robione (14 odpowiedzi)

Dermatolog dał mi receptę na maść robiona ale nigdzie nie mogę kupić, które apteki w Gdyni...

Impotencja (25 odpowiedzi)

Witam. Mam 35 lat. Od jakiegoś czasu mam duże problemy . Od 2 miesięcy nie jesteśmy tego w stanie...

do góry