Widok

Kuchnie z Agata Meble czy z Ikea

Witam,
jakie macie doświadczenie z kuchniami z Agata Meble? Cena średnia, w porównaniu z BRW na pewno wygrywa. Znajomi polecają kuchnie z Ikei.
Te z Agata Meble na pewno mają fronty z mdf a z Ikei słyszałam, że płyta pilśniowa.

Co o nich sądzicie? jakie macie doświadczenie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szczerze powiedziawszy jestem w szoku ;) ja w salonie agata kupuje bardzo duzo, bo zamawiam tam zarowno meble do domu jak i firmy i problemu nigdy zadnego nie bylo. Wrecz przeciwnie, obsluga super, dostawa zawsze w czasie, moze mam farta, a moze po prostu czesciej sie publicznie narzeka ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja nie zgodzę się z opinią Michała, uważam że jak na taki duży salon meblowy są super zorganizowani. Obsługa jest na poziomie z transportem mebli nigdy nie miałam najmniejszych problemów. Umówiłam się na konkretną godzinę dostawy, wnieśli mi do góry i po kłopocie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zdecydowanie nie polecam zakupów w salonie agata meble! Pierwszym powodem jest jakość transportu/dostawy. Firma Agata Meble sama nie dostarcza mebli do klienta, a wynajmuje do tego firmę DTS. Kurierzy tej firmy często nie dają znać odpowiednio wcześnie o godzinie o której przyjadą do klienta. Od pracownika DTS dowiedziałem się, że powinni to robić od 1 godziny do 30 minut wcześniej. Przedział czasowy jest bardzo szeroki, bo od godziny 8:00 do 20:00, a jeżeli chcemy zawęzić ten przedział, to trzeba dodatkowo zapłacić. Co ciekawe przy składaniu zamówienia w Agata Meble, nie ma o tym żadnej informacji, iż taka usługa jest dodatkowo płatna. Do tego sama usługa dostawy mebli jest uzależniona od wartościu zamówienia i opłata za dostawę potrafi być dość wysoka. Jako ciekawostkę moge podać, że jest na przykład firma MIRJAN24, która ma w podobnych cenach meble lepszej jakości, dostarczają je sami i obojętnie co by nie zamowić, to dostawa na terenie Polski jest za darmo. Agata Meble powinna brać z nich przykład. Drugim powodem jest jakość obsługi klienta firmy Agata Meble. Firma generalnie spycha odpowiedzialność za problemy z dostawą na firmę DTS i nie wykazuje wiele chęci do tego, aby pomóc te problemy rozwiązać. W moim przypadku to, w jaki sposób dostarczano mi meble, spowodowało iż byłem stratny finansowo przez moją nieobecność w pracy i domagałem się zwrotu kosztów transportu. Niestety zaproponowano mi zaledwie 1/5 zwrotu kosztów, a firma Agata Meble nie raczyła nawet wyjaśnić zaistniałej sytuacji oraz dlaczego nie jest możliwy zwrot całości kosztów dostawy. Jestem totalnie zniesmaczony tym jak mnie potraktowano, toteż jak pisałem na początku, nie polecam tej firmy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja przeciwnie lubie dobre zeczy wole ikea
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Standardowe wysokości mebli kuchennych są dwie :
82 cm lub 87 cm. wysokość podana jest bez blatów. blaty mają grubość 28 mm. lub 38mm. ( oczywiście można zrobić na zamówienie grubsze. Jeżeli chcesz mieć wygodną kuchnie i odpowiednią wysokość ( Taką aby podczas gotowania nie bolały Ciebie plecy ) możesz w łatwy sposób obliczyć jaką wysokość powinny mieć meble. Stojąc prosto zegnij rękę w łokciu i zmierz wysokość od podłogi i od tej wysokości odejmij 15 cm. ta wysokość będzie optymalną wysokością dla Ciebie . Więcej ciekawostek na temat ergonomii w kuchniu znajdziesz na meblebronikowski.pl na fb.

Co możecie powiedzieć o wysokości mebli kuchennych z Agaty, czy nie są za wysokie?, dlaczego robią takie wysokie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja stawiam na polskie produkty jak z kuchnie z Solpol Meble

My z mężem porownalismy meble ikea i qubik modułowy z Agaty.zdecydowanie wygrywają z Agaty. Mamy już kilka mebli w mieszkaniu i u rodziny, sa dokładnie z firmy forte kupione w Agacie i dwa razy tam detali braklo, ale szybko problemy zostały załatwione. Dlaczego qubik? Porownalam jak otwierają się szuflady.są cięższe i pewniej je można szarpać i mam wrażenie że nie trzeba się martwić ze wypadnie. Ikea wydaje się lekka i kartonowa. Fronty tu i tu mozna dobrać jakie się chce. Jeśli o mnie chodzi to Agata ma je masywniejsze. Poza tym zamowie sobie z pomiarem, projektem i montazem. Jak macie zamiar kupić kuchnię to trzeba patrzeć co robicie w domu z frontami i z szufladami. Czy lubicie czuć je w ręku.Czy jak ja szarpiecie za szafki i szuflady. Warto wziąć do ręki próbkę samego frontu, a na końcu patrzeć na kolor, no chyba ze chcecie za kilka lat robić remont. Kuchnię się robi raz na długi czas. Aha co do innych marek. Kolezanka robiła kuchnię na wymiar u Pana, który się tym zajmuje od ok 30 lat. Zainwestowała w drewniane meble i moim zdaniem nie było warto. Meble "pracuja" co jakis czas duże szuflady wypadają bo scianki sie wyginaja. Fronty odbijają się z kołków i pękają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas też zamówienie przez internet z salonu agaty - łóżko + materac. Całość zrealizowana tak jak sie umawialismy. zamówienie dostarczone w terminie, wniesione na trzecie pietro bez marudzenia! no i plus montowanie stelaża. Nie mam zadnych zarzutów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwne.. U mnie reklamacja wprawdzie musiala sie odbyc, bo podczas przesylki uszkodzil sie kant komody, ale po tygodniu wszystko juz bezproblemowo bylo rozwiazane. Obsludze tez nie mialam niczego do zarzucenia - profesjonalnie i milo podeszli do mojej reklamacji :)

NIE POLECAM AGATA MEBLE kupiliśmy od nich dwie szafy, jedna przyszła mocno uszkodzona, po zgłoszeniu reklamacji cisza przez trzy tygodnie, pewnego dnia przyjeżdża kurier z jakąś dechą (okazało się, że to bok szafy), nie przyjeliśmy, agatameble.pl nie ma sobie nic do zarzucenia, że długo rozpatrywali naszą reklamację, że nie poinformowali o sposobie w jaki ją rozpatrzyli ani o nadanej przesyłce. Zgłosiliśmy reklamację do reklamacji, byli zdziwieni, że mamy o cokolwiek pretensje, bo przecież wysłali nam nowy bok szafy (w miejsce uszkodzonego), a długość trwania reklamacji to jest standardowa przecież i regulamin też podobno mówi, że nie powiadamiają klientów czy, jak i kiedy rozpatrzyli skargę. TRAGEDIA nigdy więcej internetowej agatameble! Co ciekawe, w samym sklepie stacjonarnym wszystko bez zarzutu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jeśli można wiedzieć to ile płaciliście? Cena jest za ile mb mebli? Ze sprzętem z agaty czy z innych sklepów ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja osobiscie mam serie qubik z salonu Agata i jestem bardzo z niej zadowolona :) zamowilismy opcje z mierzeniem i montazem i wszystko poszlo super sprawnie i przyjemnie :) a meble swietnie wygladaja.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bzdury.... Promocja fabryk, a nie małe firmy... Największa to punkt ostatni... Nie wiem kto klei szafki wewnętrzne. Boki widoczne jak najbardziej, ale te w środku???? Głębokość szafek 56 cm przy blacie głębokości 56 oznacza, że uchwyty frontów wystają (56 cm korpus, 2 cm front, ok 3cm uchwyt - czyli wystaje około centymatra poza blat)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdecydowanie IKEA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka wyszła cena za kuchnie :)?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może sprawdź sobie oferty innych firm- np. Kuchnie Jana. Mam od nich meble kuchenne i jestem mega zadowolona. Udało mi się dopasować idealny model i kolor. Z pomocą obsługi złożyłam zamówienie i wybrałam trwały zestaw :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ameryki nie odkryto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dużo ciekawej wiedzy

Pomogło :) dzięki
do góry