Widok

Kuchnie z Agata Meble czy z Ikea

Witam,
jakie macie doświadczenie z kuchniami z Agata Meble? Cena średnia, w porównaniu z BRW na pewno wygrywa. Znajomi polecają kuchnie z Ikei.
Te z Agata Meble na pewno mają fronty z mdf a z Ikei słyszałam, że płyta pilśniowa.

Co o nich sądzicie? jakie macie doświadczenie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprawdzcie sobie stronę, gdzie znajdziecie ofertę sklepu online z najrózniejszymi meblami, w tym np. stojaki na ręczniki . Czy są tutaj osoby, które również korzystały z oferty tego sklepu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam sklep meblowy Agata nie polecam mam złe doswiadczenia z zakupami w tym sklepie może bez szczegółów, ale to sklep nowoczesny z dobrą reklamą itd.itp. wszystko pięknie do momentu wpłacenia zaliczki i stało się okazuje się że nie można nic zmienić zrezygnować lub zamienić wpłaciłeś to bierz a jak się nie podoba to zaliczka przepadakoniec kropka choć w Katowicach usytuowany jest koło ikei to omijam szerokim łukiem bo kierownictwo i podejscie do klienta to daleka komuna a my klienci sobie już z tym nie radzimy emocjonalnie wiec szkoda czasu.Pozdrawiam Artur
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakość może być, mają fajne wyposażenie do kuchni. Ale ja aranżuję swoją kuchnię meblami z innej firmy. https://mebelpunkt.pl/pomieszczenia/meble-do-kuchni - Sprawdźcie, ceny mebli są naprawdę spoko :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym sobie odpuściła meble z sieciówek i znany wielkich slaonów meblowych. Kuchnia łatwo może się zniszczyć, bo woda, tłuszcz, itd. Dlatego ja wybrałam meble na wymiar i to z materiaów jakościowych, więc o projekty i stworzenie mojej kuhni zwróciłam się do Fraktala
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja dostałam informację o której będzie kurier DTS, przedział czasowy 2 godziny, do tego tel do kuriera, więc gdy zadzwoniłam to pan powiedział że będzie za 15 minut. Dwa razy tak samo. Akurat transport ok.
Miałam, po 4 latach wymieniałam... płyty pęczniały, nie domykały się szafki, jak za wcale nie niską cenę to porażka! Teraz mam wykonane przez stolarza ze Szczecina, firma W-meble by Skurka. I to jest jakość, to jest wykonanie, to jest fachowość. Nigdy więcej mebli do kuchni z sieciówki, nawet na wymiar!

Polecam kuchnie z Kieleckiej Fabryki Mebli
https://kieleckafabrykamebli.pl/pl/c/Emperio/118

Ja cieszę się, że w BRW w Tczewie polecili mi meble które produkował Puszman. świetny wybór, strzał w samą dziesiątkę

Jeśli masz taką możliwość, to moim zdaniem najlepsze są meble na wymiar niż te ze sklepów. Miałam z sieciówki i teraz wybrałam na wymiar od firmy meblox i bez porównania.

15 lat gwarancji
Masakra... Poprostu maja gdzieś klienta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z gwarancja to do końca w Ikei tak nie jest. Mam 10 lat meble Adel z Ikea w barwie brzoza.Fronty maja różne barwy ,uzupełniam zestaw o kolejne szafki i są zupełnie inne.Zakup obudowy/wymiana jest niemożliwa bo już Adel jest wycofana.Jestem nie zadowolona z mebli Ikea,sądziłam ze zakup gwarantował mi zmianę ustawienia i możliwość dokupienia dodatkowych szafek.Sa one trwałe,ale nie tanie.Dzisiaj są lepsze meble kuchenne innych firm.Warto poszukać aby zakup nie był pierwszym i ostatnim tak jak moim przypadku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie chcecie nerwów i problemów idźcie do Ikea. W Agata jesteś ważny tylko do momentu zaksięgowania u nich wpłaty. Później "bujaj się".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A moje pytanko... ile metrów maila kuchnia? I jaka cena takiej kuchni?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a my wzielismy ta serie modulowa qubik i powiem Ci, ze sprawdza sie poki co przez rok nienagannie. Mega jestem z niej zadowolona. Co poszlo nie tak?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam obie kuchnie , w dwóch lokalizacjach i juz nigdy wiecej mebli kcuhenny agata meble. Moze komus IKEA nie podobać,aczkolwiek agata meble to też wiocha.Ale iKEA Ma 25 lat gwarancji na calosci, a AM tlyko 2 lata i po tym zaczeo sie sypac...IKEA kuchnie w mojej rodzinie są od wielu lat, jedna nawet ma z 22 lata i są nie do zajechania.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mysle, ze kazdemu wedle gustu - dla mnie jednak salony agata beda przodowac ze wzgledu na rozmaitosc i rozpietosc asortymentu - dzieki temu, ze maja w ofercie meble roznych producentow to kazda seria jest w "innym stylu". Mi daje to wieksze mozliwosci jesli chodzi o wybor :)

moje doświadczenie było naprawdę fajne, szybka obsługa w sklepie, projektanci mieli dla mnie czas i nie poganiali jak ci z Ikea, ceny w sumie podobne ale lepsza oferta AGD niż Ikea. Fronty z Agata są o niebo lepsze niż te w Ikea i Brw, maja swoja masę i są z MDF'u, ja brałem Akryl który jest wogole bez porównania do produktu z ikea. nawet bym się nie zastanawiał przy kolejnym zakupie.

Na pewno meble z Agaty są solidne, jednak z mężem jesteśmy fanami IKEI. Fakt, nie są to może najsolidniejsze meble na świecie, jednak wygoda składania, a także ich ogólna praktyczność i design to najmocniejsze punkty tej firmy. Pod tym względem trudno znaleźć dla nich konkurencję. Jeśli szukasz inspiracji, to niedawno wyszedł nowy katalog. Łap link: https://www.kupino.pl/gazetki/ikea
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowni Państwo. Co do agata meble. zostaliśmy z żoną w żywe oczy oszukani.
Niecałe 3 lata temu zakupiliśmy drogi narożnik "narożnik prince z funkcją tkanina D siedzisko + oparcie fushion 08 kolor: yellow / korpus fushion".

Narożnik miał wykończenie ze wzmacnianej eko skóry wybraliśmy przez podpowiedź miłej Pani w salonie w Płocku gdyż jak to powiedziała warto dopłacić 600 zł aby mieć "trwalszą i wytrzymalszą skórę".

Po skrócie. Narożnik nie był praktycznie używany, wręcz symbolicznie. Po niecałych 3 latach zaczęły się pojawiać bardzo duże zmarszczenia i dziurki w obszyciu (na bokach narożnika również).

Teraz po 3 latach ta wzmacniana eko skóra z tej sadystyczno tandetnej firmy odchodzi płatami !
Zainteresowanym prześlę zdjęcia narożnika oraz pismo odmowne gdy wystąpiliśmy o rękojmię.

Narożnik nie był tani bo kosztował bagatela 4.000 zł. W pewnym sensie zrozumielibyśmy z żoną gdyby był to produkt przyjmując za 1500 zł a nie "renomowanej" marki za 4.000 zł. Nadmieniamy ! Z narożnikiem nie miały kontakt dzieci, nigdy nic na niego się nie wylało, nie był wystawiony na działanie słoneczne etecera.

Dbaliśmy o narożnik jak to się dba tak się ma, niestety nie w tym przypadku. Narożnik wygląda jak ser szwajcarski, przypominamy że to eko skóra wzmacniana.

Hańba i wstyd ! Taki przypadek nie przesadzając powinno się przedstawić w mediach typu telewizja.
Salon w Płocku odwrócił się plecami, wysłaliśmy zdjęcia, 3 strony opisu A4 dowody zakupu itp.

Zainteresowanych pismem od agata meble oraz zdjęciami obdarzę bardzo chętnie proszę podaję maila: sonkowy@poczta.onet.pl

Nigdy więcej tego produktu ! nie chcemy wyrażać się publicznie ale pewne słowa nam się cisną aby napisać lecz kultura nam nie pozwala.

z poszanowaniem
JACEK i agnieszka

p.s. proszę się zastanowić przed zakupem tego nisko budżetowego produktu który wytrzymuję maksymalne okres gwarancyjny tj. dwa lata, chyba że komuś tyle wystarczy..
do góry