Widok

Kultura jazdy

Korki są mniejsze kiedy kierowcy są dla siebie życzliwi. Tutaj przykładem może być promowana jakiś czas temu akcja "jazdy na suwak".

Wpuszczamy człowieka który zjeżdża z kończącego się pasa ruchu, nie ma nerwów, wszyscy są szczęśliwi, jazda staje się przyjemniejsza a korki mniejsze.
ok
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 9
szczera prawda!proponuje dla kazdego tydzien w autobusach i skm -ce a kazdy bylby bardziej uprzejmy i tolerancyjny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzinx ma racje
I bardziej obrazowo:

Na przystanek podjeżdżają dwa autobusy.
Oba autobusy jadą ta samą trasą.
Jeden pełen ludzi. Ledwo można sie do niego wcisnąć.
No ale wszyscy nim jadą.

W drugim autobusie siedza dwie osoby.
Ty myślisz że nalezy robić jak wszyscy więc wsiadasz do pierwszego pełnego autobusu.
Ja wsiadam do drugiego.

Ty masz mnie za cwaniaka.
Ja ciebie za idiotę.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 5
ale u nas w trójmieście naprawdę jest kultura jazdy i łatwo wjechać, nigdy nie stałam dłużej niż minutę - zawsze się znajdzie ktoś porządny. Pojedź do w-wy zanim zaczniesz porównywać do uk :) to już nie jest kwestia państwa tylko miasta, ot co
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm moze pas lewy jest wolny bo jest do skretu w lewo? Analogicznie mozna wyprzedzac wszystko co jedzie ladujac sie na czolowke. W koncu ten z naprzeciwka tez chce zyc i na pewno skreci - pewnie frajer.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13
Nie drogowo, ale w temacie kultury, jak najbardziej,
bo kwestia poszła jako nowy wątek..
a mam pytanie, do sytuacji:
siedzą osoby w biurze, po kilku minutach wchodzą kolejne,
też pracownicy, czy osoby wchodzące powinny powiedzieć
"dzień dobry", a tak mi się wydaje, czy na odwrót.. ?
własnie po to jest znak "jazdy na suwak", żeby móc jechać do końca tym "ślepym" pasem- tylko w taki sposób rozładujesz korek. Jesli wszyscy będą tego przestrzegac to nie będzie korków na pół miasta.. To nie cwaniactwo kolego- to zdrowy rozsądek.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
PRZYKŁADEM JEST RONDO TURBINOWE W KOKOSZKACH, WJEŻDZANIE NA SUWAK - KAŻDY USTĘPUJE .ALE JAK ZJEDZIEMY NA SŁOWACKIEGO TO JUŻ KOSZMAR!. KAŻDY SIĘ PCHA Z LEWEGO PASA, NAWET 150M PRZED ZJAZDEM SKUTKIEM CZEGO PRAWY ZAWSZE STOI.TROCHĘ POMYŚLEĆ - JECHAĆ DO ZJAZDU ,SUWAK SAM ZADZIAŁA.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ktoś tu ma problem z myśleniem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
ten lewoskręt w Pólnocną to chyba ciężko by było zrobic a i tak by się zapychał - przynajmniej masz pobudkę z rana wyprzedzając pod prąd :)
wyjdziesz z fury i nie zyjesz jak trafisz na mnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 53
Zgadzam się jeżeli jest to kulturalna jazda, natomiast nie popieram cwaniaczków którzy widząc korek i wolny kawałek pasa który się kończy-jedzie do samego końca wjeżdżając na pasy rozdzielające (wysepka) i wtedy się wciska na chama.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja uważam,że podróże ksztaŁcą , a że Polacy to wielcy podróżnicy, to i kultury na drodze coraz więcej.

Jestem początkującym kierowcą i spotykam się z dość dużą wyrozumiałością - DZIĘKUJĘ!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuje jechac do Szwecji i nauczyc sie kulturalnej jazdy,duzo bardziej usprawnia ruch.
uczyć języka polskiego to akurat można tylko rowerzystów;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Której jest coraz mnie na drogach. Jeden drugiemu robi na złość. Ale, to złośliwcom podnosi się ciśnienie i to oni szybko umrą na zawał.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1
Albo, blokowanie przejazdu tramwajom nawet kiedy jeszcze daleko ma się do linii. A, co. Niech stoją;)
Hahahahhaha. Ty durniu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak sobie czytam i nijak nie widzę sensu tych wynurzeń 'cwaniaczków' i 'antycwaniaczków'. Ludzie zrozumcie jedno-suwak polega na tym, że oba pasy poruszają się w jednakowym tempie (vide Niemcy). U nas, o dziwo, lewy jedzie zawsze szybciej, bez wzgledu na to jak kto jeździ i czym jeździ. Prawda leży gdzieś po środku. Ale z w/w jednak więcej jest cwaniaczków niż frajerów.
Myslenie jest przyszłością...
to ja mu pomogę, a wtedy wołaj lepiej pięciu kumpli :P
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uwielbiam to nowe trójmiasto .pl można z samego środeczka strony trafić na temat sprzed dwóch lat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry