Widok

Kupię chodzik PILNIE :)

Rodzina i dziecko Kupię Temat dostępny też na forum:
Potrzebuję chodzika dla 8 miesiecznej córeczki. Takiego, do którego wkłada się dzieciaczka do środka i on śmiga po mieszkaniu.

Może macie jakiś na zbyciu za niewielkie pieniążki?
Najlepiej z okolic Gdyni, Sopotu, Rumi, Redy lub Wejherowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
przygotuj sie zaraz na lincz :) bo tutaj to wiesz nie wolno dzieci do chodzika pakowac :)

ja mam ale dla Oliwki trzymam :)
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wlasnie chcialam to samo napisac heh.
Zaraz bedzie lincz,ze chodzik = nie kochanie wlasnego dziecka.:P

Ja chetnie bym sprzedala,ale musze zostawic dla 3 miesiecznego bratanka.
image
hehehe a wiecie ze tez pomyslam o linczu ;) zaraz pewnie zreszta i takie głosy sie znajda.

może sprobuj po ogłoszeniach na trojmiescie albo allegro , moze bedzie sprzedawca ktory szybko ci wysle :)
ja mam na sprzedaz chodzik - rozowy:)
image
image
wyslalam zdjecia i opis na maila:)
image
image
odpisałam na mejla
:)
A może jeszcze ktoś ma na zbyciu?

:D
no to ja zacznę ten "lincz" ...

PO CO wkładać dziecko w chodzik? skoro dziecko sobie może raczkować po podłodze, w końcu zacznie stawać przy meblach, potem powoli po kroczku koło mebli, zacznie chodzić, po co je unieruchamiać? dla własnej wygody? dla świętego spokoju? wsadzisz dziecko w chodzik i masz wolne? bo ci nie wejdzie gdzie niepowinno? da się wychować dziecko bez unieruchamiacza

nie słuchaj dziewczyn na forum, które mówią, że to nie groźne (zapewne z lenistwa, bo się nie chce dziecka pilnować) nie słuchaj cioć i babć które twierdząc, ze one dzieci wkładały w chodzik i jest ok (a skąd te wszytskie problemy z rzepkami w kolanach?) nie każę ci tez wierzyć w moje słowa, zapytaj ortopedy, powie ci, że to niezdrowe dla nóżek dziecka i wytłumaczy ci dlaczego !!

papilio1@op.pl
jak chcesz zeby dziecko mialo krzywe nogi do kupuj kobieto!
Jesssuu,jej sprawa!!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba jest matką, jej dziecko, JEJ SPRAWA!!!!
Nie wtykajcie swoich gilów w czyjeś decyzje, ludzie!!!!!!!
A może Wy robicie rzeczy, które nie spodobałyby się komuś...

My nie używaliśmy chodzika, bo ja nie chciałam, a po pierwsze-Jasiek nie wysiedział tam ani chwili!..W sumie nawet ani razu się nim nie "karnął":)
image

image

...a do tematu- chętnie bym się go pozbyła, mamy Chicco, ale zostawiam dla przyjaciólki, bo niedługo rodzi.

a może allegro?
image

image

Aniu, dlatego polecam podadzić się lekarza, nietrudno jest nieświadomie zaszkodzić dziecku !!
papilio1@op.pl
dodam ze ja akurat nie uzywalam chodzika a nawet gdyby to nie uwazam sie za wyrodna matke.

Bartek uczyl sie chodzic przy jezdziku - pchaczu :)

a tak poza tym to kto wklada dziecko do chodzika a kto nie to jego indywidualna sprawa !!!

kazdy lekarz ma swoje zdanie na ten tematy ja pytalam sie mojego pediatry i stwierdzil czemu nie a pediatra drugi ze nie bo wada postawy no i wkoncu nie kupilam chodzika synek szybko zaczol pedalowac przy corci malam chodzik przez miesiac stala w miejscu i nie wiedziala o co kaman wiec szybko go oddalam moze kup sobie skoczka cos w stulu chodzika tyle ze dzieciatko stoi w miejscu i sobie podskakuje na allegro tego multum i nie kieruj sie droga forumowiczko czyimis uwagami zrob co chcesz znam duzo dzieci ktore jezdzily w chodziku i sa zdrowe i nie maja krzywych nog pozdrawiam
dokładnie , zgadzam sie z paulina :)
krzywe nogi...
dobre dobre .nie ma jak swietny dowcip z rana
Ech...:D
image
jedna racja:
"nie sluchaj dziewczyn z forum..."

NO WLASNIE!
Zrob tak jak TY uwazasz!
image
To kazdego intywidualna sprawa czy wsadza w chodzik czy daje smoczej itd itd......J
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
Tokio-mam konkrente pytanie:
A co jesli dziecko do 11 miesiaca zycia ani nie raczkuje,ani nie probuje wspinac sie i chodzic przy meblach?????????
Wtedy nosilabys je na rekach caly dzien hmmm????
Szczerze wątpię!

Tak akurat bylo u mojej corki.w 11 miesiacu zycia w ciagu 3 tyg zaczela nagle raczkowac,wstawac,chodzic przy meblach a tydzien pozniej sama chodzic:P
Wcześniej nie robila zadnej z tych rzeczy.Majac 10 miesiecy nawet nie umiala stanac sama w lozeczku.
Zastanow sie wiec co robilabys z takim dzieckiem mniej wiecej od 7 do 11 miesiaca?
No tak,nosilabys na rekach od rana do wieczora:P
image
do góry