Widok

Kupię laktator!!!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wracam do pracy i potrzebny mi jest laktator :)))
Zupełnie się na nich nie znam proszę doradźcie mi który jest dobry???
Może któraś miałaby jakiś na sprzedaż???
Pozdrawiam mama Agatki :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MTtusia - wydaje mi się, że sprawa nieaktualna... zob. date ostatniego postu :-)
a ja mam aventu elektryczny, wklejam tresc ogloszenia:

Witam, mam do sprzedania laktator elektroniczny ISIS iQ UNO który można zasilać z sieci,użyć zasilania bateryjnego lub odciągnąć pokarm ręcznie (po przekształceniu w laktator ręczny).

Laktator kupiony w styczniu tego roku i używałam tylko części elektrycznych, bo miałam wcześniej ręczny..posiadam paragon oraz
gwarancję.

Laktator wiernie naśladuje ruchy dziecka podczas ssania piersi, dzięki specjalnej, opatentowanej nakładce masującej silikonowa membrana w 100% gwarantuje ssanie powodując wypływ mleka z piersi, nakładka masująca dodatkowo stymuluje pierś do wytwarzania pokarmu, wygodny i łatwy w montażu i użyciu, może być zasilany bateriami lub sieciowo, może być używany jako laktator ręczny.
Pamięć elektroniczna rejestruje i powtarza indywidualny rytm odciągania pokarmu,zapewniając
maksymalny komfort.

W zestawie:

- 1 laktator elektroniczny z butelką 125 ml.,

- 1 podstawka/osłonka lejka,

- 2 dyski uszczelniające,

- 1 nakrętka na butelkę,

- 4 wkładki laktacyjne,

- 1 zestaw do przekształcenia laktatora elektronicznego w laktator ręczny,
- 1 zasilacz bateryjny

do tego dodaję gratis 4 pojemniki do mrożenia pokarmu, pół paczki wkładek latacyjnych bella, 12 próbek kremu nivea do pupy, mogę dorzucić jeszcze coś dla Malucha do 4 miesiąca życia:)
szczegóły na priv, czekam na wiadomości:))
Zapraszam na stronkę komisu dziecięcego w Rumi , mamy "mini elekrik" medela, stan idealny. www.ko-mis.pl

malgocha, ja ostatnio pisalam do Ciebie na maila w sprawie laktatora
looknij w poczte :)
Ja bardzo chętnie odkupię laktator elektryczny medeli, gdyby ktoś miał na sprzedaż to nawet dziś podjadę :)
mail: maryjane@wp.pl
Witam, ja mam na sprzedaż laktator Medela parę razy używany. Ja osobiście jestem zadowolona. Cena to 50zł, jeśli jkesteś zainteresowana to proszę o kontakt na e-mail ewera3@wp.pl.
Pozdrawiam
najmniejsza/najwolniejsza jest "1" jeśli chodzi o smoczki Dr Browna :)

nie leci mocno jak z Aventu ale i nie trzeba jakoś strasznie mocno się wysilać :P

do gęściejszej mieszanki używam "2", a i tak czasem się zapycha ;)

kumpela miała butelkę Nubi - tam nic nie leciało ze smoczka :P nawet temp. pokarmu nie mogła sprawdzić na przegubie ;P i kupiła właśnie Dr Browna :)

ale Avent "1" to normalnie sika nawet przy sprawdzaniu temp. picia :/
Agusia, ten smoczek zasysany to nuka z butelki antykolkowej, ale ta butle wywaliłam, bo mi z niej od spodu leciało (może coś źle robiłam).

A te smoczki dr brown to takie mniej lecące od aventu? Jeśli tak, to może bym kupiła, bo aventem boję się ze znowu za szybko dla niego będzie.
a za ile chcesz sprzedac??
Ja chętnie sprzedam laktator medela mini electric, używałam go miesiąc. Jeden zaworek jest w ogóle nie używany, jeden używany i oczywiście butelka (bez smoczka - taka była ale pasują smoczki np canpol) butelka też używana. Jeśli dalej chcesz kupić odezwij się na mojego mejla :)
ja kupiłam dodatkową butelkę na moje mleko ;P

Gabryś dostaje Bebilon comfort - to mleko jest dosyć gęste i potrzeba smoczek z większą dziurką...

więc jak miałam tylko 2 butelki do mleka, to musiałam się bawić w wymienianie smoczków ;) bywało, że na 1 karmienie potrzebowałam 2 smoczki, bo część była mojego mleka (więc smoczek początkowy), a część sztucznego(potrzebna większa dziurka)...

teraz mamy 2 butelki Dr Brown's z szeroką szyjką i smoczkami "2" ;) i dla odmiany 1 butelkę Dr Brown's z wąską szyjką i smoczkiem "1" - na moje mleko ;) przynajmniej nie trzeba szukać który smoczek jest który ;)

Aventa używamy do herbatek i faktycznie ostro z niego sika ;P

a jakie to smoczki, te które trzeba mocno zassać?
Dzięki Agusia za odp :) Ja też nie wstaję w nocy :/ Już te butelki i smoczki mnie wykańczają, do tego Jasiek ssie tylko z takiego smoczka co musi zassać żeby pokarm wyleciał, więc np jak mu podałam z aventa 0+, to tak się opił (bo z tamtego smoczka leci po kropelce jak się przeczyli i nie trzeba zasysać żeby poleciało i tak ma większość smoków), że mi chlusnął tym co wypił pół minuty po tym jak zachłannie zjadł :/
Bogosiaa - staram się ściągać 6 razy dziennie... ale nie zawsze mam na to czas :/ a powinnam 8.. :(((((

ogólnie w ciągu dnia udaje mi się ściągnąć jakieś 360-450ml :P na 3 pełne karmienia (po 120ml) - a czasem więcej (po 140-160ml)

uważam to za sukces ;) jak w chwilach zwątpienia i załamania miałam 80-100ml dziennie ;P (mniej jak miesiąc temu)

w nocy specjalnie nie wstaję na ściąganie :P jak Młody nas obudzi - to wtedy Mąż Go przewija i karmi butelką, a ja ściągam pokarm :)
Agusia, a systemem 775533 ściągałaś co 3 godziny również w nocy? Jak ilościowo Ci się to kalkulowało? Bo ja ściągam gdzieś 3 razy na dobę i wychodzi tego jakieś 450ml i nie wiem czy jak będę częściej, to czy będzie więcej, bo jak mam przerwę 8 godzin, to potrafię ściągnąć jednorazowo 250ml, a jak np 4 godziny, to już tylko 120-150.
ja mam na sprzedaż laktator medeli ale ręczny nie elektryczny.Praktycznie nowy.
moj mail:alesandraa@wp.pl
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-laktator-TT-t128258,1,130.html

To link do mojej oferty.
A co do ceny to możen\my się potargować.
maritiki@op.pl
mam porównanie - laktator ręczny Avent i elektryczny Medela Mini Electric :P

jeżeli nie masz problemów z laktacją - to Avent Ci wystarczy :) co prawda to "pompowanie" może być męczące - ale jeśli nie musisz ciągle ściągać pokarmu - to jest ok :)

jeśli masz problemy z laktacją (mi pokarm prawie zanikł) i chcesz ją rozbudzić lub też musisz często ściągać pokarm - zainwestuj w Medelę :)

masz zawsze 1 rękę wolną ;) czasem nawet 2 - zależy jak usiądziesz (czasem siedząc przed kompem potrzebuję drugą rękę, to laktator mam między brzuchem a biurkiem ;) i dwie ręce wolne) :P dużo lepiej ciągnie ;) no i nawet stosując system 7-7, 5-5, 3-3 nie wiesz kiedy mija Ci te 30 minut :)))

ja odkupiłam od Forumki Medelę za 120zł :))) i uważam, że to najlepiej wydane 120zł w moim życiu :)
tak tylko subtelnie zauwaze ze avent rowniez posiada laktator elektryczny
Może jeszcze jakieś oferty???
Ja na Twoim miejscu zdecydowałabym się na medelę elektryczną, same dobre opinie są o niej, a jak wracasz do pracy to zapewne będziesz potrzebowała sporo pokarmu ściągnąć
do góry