Widok

Kurcze! Mam poważny problem - Nie wiem na jaki kierunek studiów mam się zdecydować i na co będzie w przyszłości

Kobieta Temat dostępny też na forum:
Kochani!

Wybieram się na studia,ale nie wiem jaki kierunek studiować ponieważ nie wiem za bardzo na co za parę lat będzie zapotrzebowanie.

Wiem,że na 100% na zawody techniczne ale,nie jestem zainteresowana więc co dalej????

Matma,chemia,biologia i fizyka też odpada.

Chciałabym pójść na pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą ale,czy po tym znajdę pracę skoro teraz są zamykane szkoły,dzieci rodzi się coraz mniej????

Pomóżcie doradźcie mi bo nie wiem co mam robić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko nie wybieraj pedagogiki!!! kilka moich koleżanek i kolegów mają problem ze znalezieniem pracy. ja skończyłam pielęgniarstwo, pracę mam, jednak trzeba się do tej pracy nadawać. krew, fekalia, wymiociny czy widok zwłok ludzkich większość ludzi odpycha a niestety to codzienność w tej pracy. trzeba być twardym psychicznie i mieć dużo siły nie tylko fizycznej a przy tym być miłym i empatycznym
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Studia? Po co. Nie rozumiem, jak mozesz pytać o wybór kierunku obcych ludzi. I nie miej mi tego za złe, nie piszę złośliwie, alr to chyba Ty wiesz czym się interesujesz i co chcesz w życiu robić.

Mój mąż przez 5 lat biegał codziennie na uczelnię. Jego dypolm magistra leży na dnie szuflady i się kurzy. Mąż nie pracuje w zawodzie. Dlaczego? Bo nie zarobi inaczej na utrzymanie.

Ja - dwa razy rozpoczynałam studia. Za pierwszym razem wybrałam kierunek zgodny z moimi zainteresowaniami. W końcu po kilku miesiącach musiałam zrezygnować. Rok później postanowiłam, że zarządzanie i marketing przyda mi się w pracy. Dostanę awans, podwyżkę. Cóż, ponownie po kilku miesiącach stwierdziłam, że rezygnuję, bo nie ma to sensu.

Powiem Ci tak. Studia warto kończyć, ale nie zawsze. Jeśli nie wiesz co chcesz w życiu robić odpuść sobie (niekoniecznie na zawsze). I pamiętaj, że wybór kierunku musi być wyłącznie Twoją decyzją, nikt nie może Cię do niczego namawiać.
Pytasz nas jaki wybrać kierunek, by nie zasilić później grona bezrobotnych. Nie wiem. I sądzę, że mało kto wie, co z nami będzie za kilka lat. Jak wówczas będzie wyglądał rynek pracy. Na chwilę obecną bardzo dużo osób wyjeżdźa i to już od dłuższego czasu. Nie kończą studiów, bo do pracy na zmywaku nie są one potrzebne, a w Polsce i tak pracy nie ma. Ja nie wyjechałam, zostałam. Mam średnie wykształcenie, dobrą pracę i absolutnie nie żałuję żadnego z moich wyborów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do "Nola" - Dziękuję za porządnego kopa na przebudzenie! :-)

Świetna opinia! - szczera i prawdziwa ! :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Frykas, bo to samo życie jest...
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
I Baardzo dobrze! Właśnie coś takiego potrzebowałam najwidoczniej przeczytać. :-)

Nie lubię słodzenia i cukrzenia tylko prawdę prawdę prawdę!

Serdecznie Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zawsze wybieraj kierunek zgodny z twoimi zainteresowaniem. Nigdy nie patrz na popularnosc kierunku. Kiedy kończyłam liceum marzyłam o kształceniu się w pewnym kierunku. Miałam zamiłowanie i predyspozycje. Moja mama powiedziała że nie mam się wygłupiać tylko iśc na "porzadne" studia po których "będę miała chleb". Skończyłam więc pedagogikę. Pracę mam i nigdy nie miałam ze znalezieniem problemów. Zarabiam mało ale nie najgorzej. I ogólnie lubię ten zawód. Ale to nie jest moje zamiłowanie. I nie mogę znieśc tej całej zakłamanej i ugrzecznionej otoczki szkolnictwa Bardzo żałuje że nie wykształciłam się w tamtym wymarzonym kierunku. A teraz jest już troche za późno żeby zaczynać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Nauka

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Kursy, szkolenia - paznokcie (6 odpowiedzi)

Witam ;-) Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np....

Kryptowaluty (13 odpowiedzi)

Wszyscy moi przyjaciele i znajomi bardzo uważnie śledzą bitcoina i są bardzo zaniepokojeni, gdy...

do góry