Widok

Kursy, szkolenia - paznokcie

Moda i uroda Temat dostępny też na forum:
Witam ;-)

Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np. manicure, żel itd. ) nie wiem jak to profesjonalnie się nazywa. Myślałam czy nie warto by było zrobić taki kurs, z tego co początkowo się zorientowałam to są i one trwają dzień czy dwa i że cna jest z zestawem i bez zestawu, i że trzeba swoja modelkę mieć.
Czy po takich kursach mogę gdzieś pracować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak i krzywde ludziom robic po 1 dniowym kursie bravo. Ja bym nie chciała trafic do takich osob...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Robiłam w Quality Nails, kurs trwał 2 tygodnie, bo to był manicure, pedicure, akryl, żel, zdobnictwo i fiber.
1,5 tyg. po kursie dostałam pracę w salonie SPA i nikomu krzywdy nie zrobiłam,ale nie oszukujmy się, praktyka czyni mistrza i najwięcej uczysz się wrzucona na głęboką wodę czyli pracując w salonie :)

Po 1dniowym kursie krzywdy się nie zrobi - np. po kursie manicure :P
Co nie zmienia faktu, że na początek żeby ćwiczyć na koleżankach itd lepiej kupić tańsze kosmetyki :)

Pracuje jako styliska od sierpnia 2012 i przyznam, że nikt mi nie podpowiedział co powinnam kupić,a czego nie. Kupiłam najdroższe i żałuje... Konkretnej firmy nie polecę, ale po prostu - tańsze niż droższe :)

Sama się zastanawiam jak się za to zabrać, chcę robić innym pazurki w przyszłości :)

Ze swojej strony polecam szukac profesjonalnych kursow kosmetycznych niekoniecznie u siebie w mieście. Czasami opłaca sie pojechac trochę dalej do innego miasta ale wybrać się na kurs prowadzony przez osobę doświadczoną i wykwalifikowaną. Taki który jest mi w stanie duzo dać jeśli chodzi o informacje.
Kursów jest bardzo wiele, dobrze jest wcześniej zweryfikować doświadczenie szkoleniowca oraz jego osobiste prace.

Polecam też zainwestować w dobrej jakości lakiery hybrydowe https://urodaizdrowie.pl/lakiery-hybrydowe-klucz-do-trwalego-i-eleganckiego-manicure/ Bo znacznie ułatwi Ci to potem pracę :)

Inne tematy z forum Nauka

Język angielski, szkoła policealna, jaki poziom? (9 odpowiedzi)

Muszę iść do jakiejś szkoły na język angielski. Na szkołę językową funduszy nie mam, dlatego...

GASP (5 odpowiedzi)

Czy ktoś się orientuję ile wynosi obecnie czesne w Gdańskiej Autonomicznej Szkole Podstawowej ?...

Kurs komputerowy ( podstawowy) gdzie? (9 odpowiedzi)

Umiem wł i wył , pobuszuje w necie i tyle Dostałam propozycje pracy i musze szybko ogarnąć MS...

do góry