Widok

Kurtki zimowe dziecięce Lupilu z Lidla - godne polecenia?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jakie macie doświadczenia z zimowymi kurtkami z Lidla? Warto kupić?

Jak wypadają rozmiarowo?

Mamy kombinezon Tchibo ale chcę kupić jeszcze jakąś kurtkę na zmianę. Niestety w gazetce kończą się na rozm. 116. O ile jeansy 116 są dłuuugie, to nie wiem jak kurtki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przeprasza za of top, ale w archwium forum wyczytałam ze Twój teść naprawia pralki czy zna tez się na elektroluxie?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia ja mam 122 i 128 na sprzedaż - obie zimowe :-) patrzałaś ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aga, a kiedy mają być? Na stronie nie ma jeszcze informacji.
Agusia mam tą : http://picasaweb.google.com/rybalon/CiuszkiZabawkiChOpak48Lat110116122128#5716903197200479394
stan nadal bdb , lekka , ciepła, kupiona w Smyku , podszyta polarem - kupiona na 122 cm
a co do Lupilu to my mieliśmy trochę bluzeczek od nich i np. rozmiar 122/128 był raczej zaniżony czyli raczej na 122 bo na 128 juz był praktycznie za mały ew. bardzo na styk , a jak kurtki ich to nie wiem ..
My mielismy koszulki niby 116 ale okazaly sie male raczej bardziej 104;/
Agusia my mieliśmy rok temu kurtke i spodnie zimowe z Lidla i były super cąłą zime synek w kurtce przechodził jak dla super za taką cene tym bardziej :)
ja tez bardzo polecam kurtki lupilu, są super. Rozmiarówka nie do końca odpowiada stanowi faktycznemu, wypadają większe niż wynika z rozmiaru.
spodnie od kombinezonu zeszlo roczne sa super, ale bluzki z rozmiarowka wypadaja dziwnie rozm 116 to 104 tak samo z dziecieca bielizna :)
Zeszłoroczne kurtki jak dla mnie byly cienkie.
Fakt, to są takie kurtki na jesień i cieplejsza zimę, ale nie na duże mrozy i śnieg ;)
Konstancja - przykro mi ale nie pomogę. Mój Teść zmarł rok temu.

______

Rybalon - widziałam :) jeśli możesz podaj wymiary niebieskiej :]
właśnie bluzeczki bawełniane też chcę kupić ;) dobrze, że napisałaś o zaniżonym rozmiarze ;) bo pewnie w sklepie będzie walka o każdą rzecz ;) hehehe :]
______

Magda - są w nowej gazetce z francuskim tygodniem ;) w ofercie od 3.10

______

Mieliśmy jedna kurtkę Lupilu - ale Młody w niej nie chodził, leżała na działce nie używana(więc nawet nie wiem jak się spisuje) :P właśnie rozmiarowo wydawała mi się większa niż na metce :P

Dzięki za opinie :]
Agusia wieczorem podeślę wymiary niebieskiej ale jest większa bo na 128 raczej , ta brązowa jest mniejsza nieco 122/128 - napisze Ci na priv
oki ;) ja niestety nie lubię brązowego koloru ;P więc i Młodemu raczej nie kupuję rzeczy w tym kolorze ;)
Ok :( dzięki za wieści.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
szkoda Agusia ze ta brązowa Ci nie pasuje bo ona jest fajniejsza niz ta niebieska , lżejsza, ma ściągacze swetrowe przy rękawach , nie jest zbyt gruba ale ciepła , ma pas śnieżny jest mięciutka i nie jest z tych sztywnych kurtek
Agusia przepraszam, że zaśmiecam Twój wątek

Rybalon, czy ten samolot simba jest aktualny? kupiłabym dziś mleczko waniliowe :)

Wszystko z nim ok? wydaje jakieś sygnały?
samolot jest cały były ta jakies pierdołki w środku jeszcze ludziki czy coś ale tego już nie mam ..jesteś z Kowal moze bo odbiór tylko osobisty i oddaję w całości samolot, kosz na zabawki, drewnianego dinozaura i śniadaniówkę bo miejsce mi zajmuje ..aa smolot nie wydaje dzwięków
kurcze już się zamotałam
pod zdjęciem masz napisane, że zamienisz samolot na mleczko a teraz piszesz jeszcze o innych rzeczach, rozjaśnisz mi trochę sprawę :)
aa bo chciałam oddać wszystko najchętniej :-))
i to wszystko za mleczko Wedla? a kosz na zabawki to jest w kolorach dla chłopca? bo go chyba nie ma na zdjęciach?
tak wszystko dla chłopca - kosz niebieski stan dobry + taki jak z IKEA okrągły siatkowy stojący , wszystko oddam za ptasie mleczko
a mogłabyś mi zarezerwować samolot plus inne rzeczy do niedzieli bo nie wiem dokładnie kiedy będę jechać przez Kowale
albo jutro albo w niedzielę bym odebrała ale raczej w niedzielę, napisz tylko w jakich godzinach będziesz w domu
ok napisz do mnie na priv , mogę zarezerwowac do niedzieli - raczej będę w domu
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem ..."
image
http://picasaweb.google.com/rybalon/Ciuszki56Lat116122#
napisałam
image
wróćmy do tematu ;)
my mielismy w zeszlym sezonie. kurtka cienka, ściągacze w nadgarstkach za ciasne, aplikacje się pospierały, niestety na koniec sezonu kurtki poszły do kosza. tegoroczne są trochę inne i tak się zastanawiam czy kupić ale jednak się cykam bo tamte naprawdę były marnej jakości...
Jak uważacie - lepiej kupić (jako drugą kurtkę) taką nówkę z Lidla, czy jakąś bardziej firmową używkę?
nową uważam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Używana firmowa
ja rok temu też kupiłam ta z Lidla jako taką druga na zmiane a w końcu synek przechodził w niej całą zimę i innej niekupowałam więc zakup okazał się udany.

W tym roku są zupełnie inne, więc cięzko powiedzieć ale za taką cene jeśli byłaby fajna to na pewno warto
W tamtym roku kupilam mlodej kurtke i spodnie narciarskie z Lidla i bylam mega zadowolona,w tym roku tez bede polowac;)
świeże wieści-mąż był dziś w lidlu. Pełno ludzi... O 8 kurtek zostało mało... Mąż sprawdził 3 kurtki-w każdej jakaś wada-to suwak zaczął się łamać,to źle uszyta pod ramieniem -więc uważajcie... Lidl orunia. Ładnie to one wyglądają,ale mocne nie będą.
Ja bylam w brzeznie tlumy,widzislam ze kurtek bylo fuzo ale szly jak swieze buleczki.Ja skurat nie polowalam na nie sle ludzie mierzyli dzieciom i byli zadowoleni z nich wiec moze lepsza partia:)Gdansk Brzezno
Dzisiaj w lidlu na Chyloni były jeszcze chłopięce czerwone kurtki na 116 2 szt i jedna zielona na 104 reszta to 86, 92
W lidlu na Platynowej w Gdańsku z rana było jeszcze parę/paręnaście sztuk, kupiłam Maćkowi. Faktycznie dość cienka ale będzie na cieplejsze dni.
lepiej poczekac na przyszly tydzien, sa ciensze ale cieple narciarskie, kupowalismy w zeszlym roku taki zestaw narciarski, Marcinowi bylo wygodnie i cieplo i caly czas sie ladnie prezentowal, ogolnie polecam rzeczy z lidla dla dzieci, jedyne czego nie lubie to ich rajstopy bo maja krotka czesc na pupe i ciezko naciagnac na plecy.
]image
i nie ma co sie sugerowac czy cienka czy gruba bo to nie jest gwarancja dobrego ocieplania:)
]image
My juz mamy kurtke i spodnie,bylismy przed samym zamknieciem i juz były powykladne.
spodnie dokladnie takie jak w zeszłym roku,czarne.kurtki wydaja sie mi lekko zanizone.
aaaa, to w ten sposób zostaje 1 sztuka butów 29 na cały sklep ;)
Wszystko jasne. Następnym razem też tak zrobię.
W kartuzach jak by co jadzka:-)
oo fajnie, to do kartuz nie jadę :P

a wiecie jakie rozmiarówki młodzieżowych kurtek i spodni? bo nie widzę w gazetce...
na 122 brałam-takiehttp://www.lidl.pl/cps/rde/SID-1145917B-4E860577/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=85
A może któraś potrzebuje akurat...

Zimowe lidlowe 110 chłopięce

nowe,nieużywane - czerwona (jak na zdjęciu) i niebieska, rozmiar 110.
http://fanlidla.pl/gazetka/2013.10.03.dla.dzieci/12048,Dziecieca,kurtka

i taka jak tutaj,ale w kolorze jasnoniebieskim z granatowym pasem
http://allegro.pl/nowa-kurtka-dla-chlopca-lupilu-i3636849259.html

Kupione po 55,oddam za 40;-)
http://allegro.pl/myaccount/sell.php .................
Dziś otwierał się Lidl w Wejherowie. Odzież narciarska dziecięca była o 10 zł tańsza. (spodnie, kurtki). Mają naprawdę spory zapas.
a ja mam właśnie tą kurtkę w kratkę i cała się porozchodziła, a niestety paragon gdzieś mi się zapodział i tera szukam kto ja też kupił żeby mi pożyczył paragon

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry