Widok

Kwestia polska okiem Kokosa i Chestertona

Jak wygląda polityka robiona metodą astroturfingu można wywnioskować z tekstu kokosa:

http://niepoprawni.pl/blog/kokos26/berlin-i-folksdojcze-chca-obalic-rzad

Ta polityka, jak wiemy, obejmuje dwa aspekty geograficzne - ulicę i zagranicę. Jednak obecnie, po części dzięki internetowi, nie da się do końca sterować ludzkimi umyslami i pojawia się coraz więcej publikacji ujawniającej ukryte przez opinią dzialania.
Ale nawet na długo przed epoką internetu, ludzie bystrzy, chociażby tacy jak słynny pisarz angielski Chesterton, potrafili polską specyfikę uchwycić nader trafnie. Pozwolę sobie zacytować, bo doskonale pasuje i do obecnej sytuacji jego opinię z r. 1922:

"Zdanie na temat Polski wyrobiłem sobie poprzez jej wrogów. Odkryłem właściwie niezawodną prawdę, że wrogowie Polski byli zarazem wrogami wielkodusznośći i człowieczeństwa. Kiedy jakiś człowiek lubował się w niewolnictwie, kochał lichwiarstwo, miłował terroryzm i całe rozdeptane błoto materialistycznej polityki, to zawsze okazywało się, że do tych afektów dodawał on takżę pasję nienawiści do Polski. Niech ten kraj będzie osądzany przy naświetleniu tej nienawiści - wtedy osąd będzie się okazywał poprawny."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Forum jak i ten dział jest miejscem wymiany poglądów. Nie zaś miejscem do reklamowania prywatnego bloga czy forum. Temu zaś służą wpisy łowcy który kopiuje teksty lub odsyła takich forum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Forum jak i ten dział jest miejscem wymiany poglądów. "

Znalazł się wymieniacz poglądów.
Dowcipniś. Wymieniać to możesz gumy w agencji, towarzyskiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

V kolumna i volksdeutsch. Putinowski agent. Gorszy sort. Kanalia. postkomunista.
Czy mogę wybrać z waszego katalogu jakiś imperatyw ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybierz sobie, ale z kantowskiego katalogu - imperatyw kategoryczny - pif, paf. Bo ta lista powinna być znacznie dłuższa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaqu, szkoda strzępić sobie język.
Ratlerek wbił się dobrze w tryby demaskowania astroturfingu.
Jak się okazuje cała akcja z rzekomym demaskowaniem astroturfingu była inspirowana z Rosji.

Tym sposobem mamy tu na forum pożytecznego idiotę Kremla.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widać że swołocz traci rezun . Zaplul się ze zlosci ten pisowski dziador. Ujescisko wstydzi się za niego.

A jakimi środkami posługuje sie niemiecka propaganda, proszę sprawdzić tu:

http://facet.interia.pl/historia/news-epoka-gwaltu-historie-ksiezniczek-mowia-wszystko-o-sredniowi,nId,2420839
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zetjoto, wyduś to z gardła że jestem ramieniem rewizjonistów z Bonn. Sorry, aktualizacja : z Berlina. Moimi kumplami są Hupka i Steinbach. Pijałem browca w Monachium z Franzem Josefem Strausem. Chodzę w pumpach i kocham brunatne koszulki. Oprowadzam wycieczki niemieckich staruszków po gdańskiej starówce i Mazurach. I tylko nie jeżdżę Volkswagenem, bo mam sentyment do Peugeota.
Nie wiem jak Sky, ale mi w to graj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jeżdżę Peugeotem,
Bo gardzę tym szrotem,

Francuzom jednak to się chwali
Że Prezydenta se dobrze wybrali

wielki człowiek nalezacy do organizacji,
ktora w swoich swiatyniach i podziemiach oddaje hołd Lucyferowi
i składa n aołtarzu zwirzeta i ..dzieci! aczasem nawet gwalci--by spotegowac ludzkie cierpienie----bo mord na dziecku jest najwyzszym aktem odwagi i przypieczetowaniem przynaleznosci i zyskaniem 1005 zaufania wsrod najwyzszych w tym bagnie

jestes fanem krwi niewinnych?
satanista?
pedofilem ?
sadysta?

czy tylko slepym ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

>jestes fanem krwi niewinnych?
satanista?
pedofilem ?
sadysta?

Tak, tym wszystkim właśnie jestem.
Podziwiam też Naród Żydowski i masonerię.

A ponadto w II PRL jestem : ubecką wdową, elementem animalnym, gorszym sortem, kanalią, komunistą, zdradziecką mordą, złodziejem, osobą specjalnej troski i obrońcą układu.

To ci się dostało za Peugeota :-). Ale żeby od razu satanista....mocne. Swoją drogą pisał to większy świr od zetjoty.

lepiej byc pozytywnym swirem
niz cerberem zła

Jeszcze gdybyś była pozytywnym.......

Inne tematy z forum Polityka

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

do góry