Widok

Kwiat ktory przynosi choroby do domu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczynki znacie kwiata ktory przynosi choroby do domu?podobno go mam ale nie wiem czy to jest napewno ten podobno przynosi choroby do domu i trzyma znacie takiego?jest pnący ma zielone liscie z białym ładny...hm nie mpoge go znalezc na necie .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiem o co ci chodzi liscie w ksztalcie serca ma - ja wiem tylko ze nie powinno sie go miec w pokoju dzieciecym i sypilani bo jest szkodliwy lub trujacy jak sie zje liscie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Epipremnum

Wszystkie tkanki epipremnum zawierają kryształki szczawianu wapnia oraz niezidentyfikowaną toksynę. Spożycie tych roślin wywołuje podrażenienie błon śluzowych układu pokarmowego oraz biegunkę. Kontakt soku tych roślin ze skórą i oczami powoduje ich silne podrażenienie. Istnieją doniesienia o występowaniu kontaktowego zapalenia skóry po kontakcie z liśćmi epipremnum złocistego.
Tak ma liscie w kształcie serca mam go w kuchni...dostalam od kuzyna ciocia to byl kwiat cioci chorowala na astme...
taki image

Uploaded with ImageShack.us
to ten złoczyńca hahaha chyba go dam sasiadce bo mam mala dzidzie:)
ja tez wyeliminowałam go - czesto go widuje na klatkach schodowych ;)
dziekuje jestescie super zawsze czego nie wiem wchodze na forum minutka i wiem mozna na was liczyc buzka dam go dzis sasiadce:)
Ale jak dobrze oczyszcza powietrze,hehe.U mnie jakoś nie przyciąga chorób,lubię takie płożące kwiatki.
asiuniab chcesz to ci go dam, hehehe
http://www.swiatkwiatow.pl/sansewieria-wezownica-sansevieria-id510.html to zaleca sie trzymanie w sypialni bo jest jedna z neiwielu roslin ktora w nocy produkuje tlen

Inne tematy z forum Rumia

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...

Locus (10 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

do góry