Widok

Kwota alimentow

Ja mam zasadzone zabezpieczenie alimentacyjne w wysokości 4000 zł przy czym pensji zasadniczej mam 4500 zł. Pracuje w służbie zdrowia jako Ratownik. Była żona poszła do komornika. Komornik sciągał mi przez dwa miesiące po 2600 zł. z pensji teraz chce mi wejść na konto na którym nic nie ma i zabrać mi pozostała Czesc pensji. Na chwile obecna zostaje bez złotówki a dzieci zabieram do siebie 10 dni w miesiącu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komornik wypełnia tylko postanowienie Sądu. Nie wiem, jaki cudem sąd dał alimenty 4000 zł przy pensji 4500 zł. Zażalenie na postanowienie sądu, o ile nie minął termin. Jeżeli minął, to wniosek i zmniejszenie alimentów. Tylko, że tam trzeba podać kwotę sporu i od tego wnieść opłatę przy składaniu wniosku. kwota sporu to roczne alimenty, czyli w Twoim przypadku 48 000 zł. A opłata chyba 5%, jeżeli dobrze pamiętam, to do zapłaty 2 400 zł.

ale komornik za alimenty nie może wziąć więcej niż 60%. jeśli masz z tym duży problem, to poszukaj pomocy prawnej. Dobry adwokat pomoże Ci wybrnąć z tek trudnej sytuacji

Inne tematy z forum Hydepark

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (26 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Wojna....co nas czeka? (85 odpowiedzi)

Nie będę się wymądrzać ,wiem tylko ,że pełznie do mnie strach,żal,niepewność,tracę poczucie...

telefon do 1000zł (125 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?

do góry