Widok

L4 a ciąża-Gdynia

Koobietki,pomóżcie.Jestem w 14 tygodniu ciąży.Chodzę do ginekologa,ogólnie jestem zadowolona z niego ale nie chce(kategorycznie) dać mi l4.Pracuję 8-9 godzin przy komputerze dość zmobbingowanej firmie,o godzinie 13 ledwo funkcjonuję.Ogólnie jestem ciągle pracą zestresowana,boli mnie też podbrzusze,poniewaz poza pracą mam też inne obowiązki()m.in.pierwsze dziecko).Nie chcę nic wyłudzać,po prostu chciałabym w końcu odpocząć.Proszę pomóżcie,poradźcie mi jakiegoś dobrego ginekologa z Gdyni,który skieruje mnie na l4,takiego też,który poprowadzi moją ciążę.Mieszkam tu od niecałego roku i nie mam nawet kogo sie poradzić.Z góry dziękuję
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
L4 chyba nie powinno służyć do odpoczynku który potrzebujesz.
Żeby wypocząć weż urlop, lub się dogadaj z pracodawcą o mniejszy, lżejszy zakres pracy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ciekawe ile razy bylas w ciąży,ze tak się wypowiadasz.Mam lekarza w Wejherowie jesli chcesz.Pozdrawiam przyszła mamusię
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mozna tez lekarzowi powiedziec ze jezeli nie da Ci tego l4 a z powodu stresujacej pracy okaze sie ze z dzieckiem jest cos nie tak to pociagniesz faceta do odpowiedzialnosci :)

Papierek dostaniesz od reki ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To konował a nie lekarz, nie chodz do niego więcej bo ewidentnie ma w doopie zdrowie twoje i twojego dziecka. Ja polecam Adama Żółtowskiego. Przede wszystkim jest dokładny. Nie każda kobieta może pracować w ciąży. Ja akurat mogłam i pracowałam, ale jak źle się czujesz to nie ryzykuj.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Lol, ma wymuszać na lekarzu zwolnienie groźbami? Są odpowiednie regulacje dot. pracy kobiet ciężarnych przy komputerze, których musi przestrzegać pracodawca. To że kobieta jest zmęczona i coś ją pobolewa(o ile nie jest oznaką nieprawidłowości) nie jest przesłanką do wystawiania zwolnień. Masz za dużo obowiązków domowych/przy dziecku? WEŹ ZWOLNIENIE OD SWOJEGO FACETA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
dr piotr zabul. przyjmuje w gdyni ale nie pamietam gdzie, wydaje mi sie ze przy swietojanskiej choc nie mam pewnosci. tutaj masz numery telefoniczne do przychodni w ktorych przyjmuje: http://www.zabul.pl/index.php?page=kontakt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ty chyba w Polsce nie mieszkasz=] Kobieta w ciąży moze przy komputerze pracować max 4h z 5 minutowa przerwa na kazda godzinę pracy przy komputerze.Pracowalam w banku i kierownik sam sugerował że nie chce narażać mnie i dziecka na stres.W 3miesiacu bylam na zwolnieniu zresztą lekarz powiedział ze kazda kobieta powinna iść na zwolnienie to ostatnia szansa na odpoczynek przez jakis czas.

Magnolia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja chodzę do evi med w gdyni na biskupa dominika do dr Alty, zresztą wszystkie moje znajome do niej chodzą. Zwolnienie dostałam już w 8 tygodniu ciąży na 30 dni, po upływie mam przyjść po następne. Nie musiałam prosić, pani doktor spytała jak się czuję i czy mam stresującą pracę (w pracy to nawet każą iść na zwolnienie w ciąży, aby nie było żadnych komplikacji). A że czuję się okropnie i poroniłam poprzednią ciąże w 7 tyg, to nawet nie było rozmowy że mam chodzić do pracy. Tak więc polecam zmianę ginekologa, ze względu na malucha, ciąża to piękny czas więc po co denerwować się w pracy i u lekarza.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Unieważnienie małżeństwa przez kościół (42 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam się czy się za to nie zabrać. Jestem 2 lata po rozwodzie cywilnym. Chyba czas...

do góry