Widok

LAKTATOR,jakiej firmy?

Prosze o opinie o laktatorach,ktore oceniacie jako najlepsze?Medela,Tommee Tippee,czy jakies inne?A i chodzi mi o reczny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam pytanie.Czy to prawda ze do lansinoha tego elektrycznego nie mozna nigdzie dokupic zestawu osobistego? Chodzi mi o części. Bo podobno nie ma nigdzie :-(
gdzie kupiłaś? ile zapłaciłaś?
zdecydowanie Lansinoh, moim zdaniem najlepszy na rynku, laktator wyposażony jest w dwa dodatkowe zawory i zapasową silikonową membranę, jak również butelki do przechowywania, pierścienie na butelki i specjalnie zaprojektowane silikonowe zakrętki, które zapobiegają wyciekaniu mleka. Inne tak dobrze się nie sprawdzały.
medela lub lansinoh
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
avent isis
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zdecydowanie MEDELA. Mam w domu i Avent i medela. Avent jest w porzadku niczego mu nie brakuje, ale Medela zdecydowanie lepszy, leci więcej mleka, jest delikatniejszy, no i super, że można regulować siłę ssania. Także zdecydowanie MEDELA.
Ile ci płacą za te ciągłe reklamowanie AKPOLU? - fuj nawet wątki z przed roku podbijacie do góry - oj nie ładnie nie ładnie.

A ten laktator który tak polecasz to jeden wielki masakratpor dla piersi
Polecam firme Tommee Tippee!!!!! Jest najlepsza kupiłam swoj tutaj : http://www.akpolbaby.pl/15-laktatory
Polecam, bo nie ma co wiecej gadac! TT jest najlepsza firma dla mam ich dzieciaczkow!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polecam laktator Lansinoh w 100% . Jest rewelacyjny:) żałuję tylko, że tak krótko mogłam z niego korzystać:( więcej napisałam wątku o butelkach:)
Mogę sprzedać nieużywany laktator ręczny Avent Isis.
100% Medela, mozna kupic w szpitalu na zaspie u oddzialowej na poloznictwie
Napierw kupiłam medelę mini electric, bo niby medela jest najlepsza. byłam nią bardzo roczarowana. musiłam jednak kupić laktator ręczny, bo odciągałam dużo poza domem i wybór padł na avent isis i od tego czasu medela leży w kartonie, ręcznym odciągam wiecej i szybciej niż medelą. avent ma szersza nasadkę niż medela i może dzieki temu lepiej obejmuje brodawkę.przy następnym dziecku kupię sobie elektrycznego aventa.
ja mam Aventaręczny ale jak narazie to sama swoimi dłońm efektywniej ścągam pokarm niż laktatorem..
Kwiatku i jak oceniasz laktator Lansinoh?
Po przeczytaniu na forum opinii o laktatorze Lansinoh skusiłam się na niego i odebrałam dziś z QQ Kieds. Swoją drogą super sklep, przemiła obsługa. Mój ręczny TT nie daje rady:( minął zaledwie miesiąc a ta gumowa muszla zaczęła się psuć- guma zaczęła się odwarstwiać. poza tym coraz bardziej denerwował mnie ten gumowy tłoczek, bo po myciu nakładanie do z powrotem za każdym razem troszkę zabierało mi czasu. A czasami musiałam szybko odciągnąć pokarm, żeby mała miała bardziej miękką pierś- wtedy to nakładanie tłoka to tragedia.
Robiłam zamówienie wkładek lansinoh i kilka produktów MAM Baby no i zobaczymy czy będę zadowolona z tego laktatora Lansinoh. Cena ok.110 zł nie jest zbyt wygórowana. Podobno mamy w Szpitalu Wojewódzkim testują te laktatory i mogą je od razu zakupić. Szkoda, że na Zaspie takich nie było:) Jak użyję to napiszę jak się sprawdza:)
Z doświadczenia wiem jedno.
Zakup laktatora przed porodem, może się okazać zbędnym wydatkiem a gdyby jednak był potrzebny to zawsze męża można po niego wysłać ;)

Zamiast laktatora sugeruję zabrać na oddział osłonki silikonowe i maść lanolinową (polecam lanolinę Lansinoha, zresztą laktator także tej firmy) i jakieś naprawdę dobre wkładki laktacyjne
Medela tez ma laktoator reczny i jak go polecam
sklep we Wrzeszczu jest na ul. Matejki 6 pok. 20
oni maja tez sklep internetowy http://www.qqkids.pl
pozatym widziałam też Lansinoh w aptece w szpitalu Swiss med.

Nie wiem co ci doradzić, ja na drugie dziecko na pewno kupię laktator wcześniej, wolę być przygotowana. Choć zakładam,że będę karmić naturalnie na 100%. Jeśli nie masz tej pewności to może się wstrzymaj.
ja mam aventa reczny i jestem bardzo zadowolona
ja używałam ręczny tt, później elektryczny tt i na końcu mini electric medeli-ale ja karmiłam tylko odciąganym przez 7 miesięcy.

jeśli będziesz odciągać dużo to tylko elektryczny, jeśli sporadycznie to ręczny wystarczy, niestety przed porodem nie wiedziałam że synek nei będzie ssał więc ręczny laktator uważam za wyrzucone pieniądze (choć i tak mąż kupił jak byłam w szpitalu-liczyłam że synek nauczy się ssać).
jeśli bym miała wybierać jeszcze raz między tt i medelą to chyba bym wybrała tt-jest znacznie bardziej cichy i łatwiejszy w obsłudze(mimo że ma więcej części do mycia), ale ściąga się mleko bezpośrednio do butelki, do której są zakrętki, chowa się do lodówki i nie ma cełego tego zamieszania z przelewaniem bo pojemniczków/woreczków jak to jest w przypadku medeli.