Widok
LEPIEJ KUPIC CZY USZYC ?
hej dziewczynki
jak uwazacie czy lepiej jest uszyc sukienke czy nie zawracac sobie glowy i zaplacic za nowa. jaka jest roznica w cenie? moze ktos z was dysponuje namiarami na dobra krawcowa ktora zajmuje sie gorsetami????
jak to wyglada z materialami?????
czekam na odpowiedzi. bede dzwieczna za kazde opinie
jak uwazacie czy lepiej jest uszyc sukienke czy nie zawracac sobie glowy i zaplacic za nowa. jaka jest roznica w cenie? moze ktos z was dysponuje namiarami na dobra krawcowa ktora zajmuje sie gorsetami????
jak to wyglada z materialami?????
czekam na odpowiedzi. bede dzwieczna za kazde opinie
Jesli masz super sprawdzona krawcowa to napewno bardziej opłaca sie uszyc. Ja niestety takiej nie mam, a bałam sie zaryzykowac...szkoda nerwów jak by cos poszło nie tak. Właśnie dzisiaj zamówilam w salonie, bedzie szyta na miare, odbiór dopiero w kwietniu, a juz teraz nie moge sie doczekac...
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
uważam, że 100 razy lepiej kupić gotową sukienkę i najwyżej zrobić poprawki u dobrej krawcowej. Nigdy nie zaryzykowałabym uszycia sukienki ślubnej. Lubię wiedzieć, co kupuję, lubię się w tym zobaczyć, a najlepiej jeszcze przymierzyć np. 2 różne rozmiary, odpowiednie dodatki, itd. Poza tym mam złe wspomienia z czasów licealnych, kiedy coś sobie wymarzyłam, jeździłam w poszukiwaniu wymarzonych materiałów, a już na pierwszej przymiarce okazywało się, że Krawcowa nie do końca wiedziała, o co mi chodziło - choć czasami nawet pokazywałam jej fason w katalogach, lub sama rysowałam dokładnie co i jak. Ja szczerze odradzam krawcowe także z tego powodu, że moja kuzynka rok temu wychodziła za mąż i właśnie miała szytą suknię na wzór Cymberline i nigdy byście nie domyśliły się,że tak miała wyglądać właśnie jej sukienka....
Della

UWAGA - WELON :)
kobitki, czy wiecie, że samodzielne wyprodukowanie welonu kosztuje ok 25 zł, a zakup, około 100 zł? kupujemy stosowny tiul, z którego wycinamy koło o promieniu takim, jaki chcemy długi welon (tzn w granicach rozsądku, tak do łopatek), dookoła przyszywamy żyłkę (wziąć od taty wędkarza) składamy po cięciwie (żeby były dwie warstwy), marszczymy tak jak być powinno, i przyszywamy do przezroczystego grzebyka :) :) :) i gotowe :)
kobitki, czy wiecie, że samodzielne wyprodukowanie welonu kosztuje ok 25 zł, a zakup, około 100 zł? kupujemy stosowny tiul, z którego wycinamy koło o promieniu takim, jaki chcemy długi welon (tzn w granicach rozsądku, tak do łopatek), dookoła przyszywamy żyłkę (wziąć od taty wędkarza) składamy po cięciwie (żeby były dwie warstwy), marszczymy tak jak być powinno, i przyszywamy do przezroczystego grzebyka :) :) :) i gotowe :)