Widok
Najpierw pomyślcie czego chcecie:
1. Reklamują cichy zakątek, a osiedle jest 20 m od torów - SKM, dalekobieżne, towarowe.
2. 100-200 m dalej wielkie hałdy węgla i koksu - hałas, pylenie, sprawa z mieszkańcami w prokuraturze, zgłoszenia do ochrony środowiska i td. - gazety pisały wielokrotnie.
3. Nowa droga pod oknami, która wobec zakorkowanej szóśtki będzie de facto przelotówką.
4. Budynek socjalny 50 metrów od osiedla. Na ok. 80 rodzin.
Piękne miejsce, na pewno będzie się tam doskonale mieszkać :))))
1. Reklamują cichy zakątek, a osiedle jest 20 m od torów - SKM, dalekobieżne, towarowe.
2. 100-200 m dalej wielkie hałdy węgla i koksu - hałas, pylenie, sprawa z mieszkańcami w prokuraturze, zgłoszenia do ochrony środowiska i td. - gazety pisały wielokrotnie.
3. Nowa droga pod oknami, która wobec zakorkowanej szóśtki będzie de facto przelotówką.
4. Budynek socjalny 50 metrów od osiedla. Na ok. 80 rodzin.
Piękne miejsce, na pewno będzie się tam doskonale mieszkać :))))
no to odbitka :
Ad.1 Byłeś tam wogule ?? często chodze tam na spacery i kolejki jedynie "słychać" - aktualnie mieszkam na osiedlu przy młynie i ani kolejka, ani główna ulica nie przeszkadzają., a do drogi nawet w linii prostej jest ok 100m ( nie mowiac juz o kolejce)
Ad.2 Sprawa z mieszkańcami w prokuraturze po drugiej stronie torów ..... taaa z tamego miejsca jest bardzo daleko do nowego osiedla
Ad.3 nowa droga pod oknami nigdy nie bedzie przelotowka, bo jest 1-dno pasmowa i tak naprawde będzie obsługiwać jedynie mieszkańców po tamtej części torów od Rumii i Redy i koniec (także niefortunnie ta inwestycje robia dla nas.
Ad.4 Budynki socjalne primo sa na znacznie mniejsza ilosc rodzin ,ponadto juz ziemie za socjalnymi budynkami tez sa sprzedane pod osiedla . Do tego to osiedle będzie ogrodzone (tak mi wiadomo)
Reszta to superlatywy.
Ad.1 Byłeś tam wogule ?? często chodze tam na spacery i kolejki jedynie "słychać" - aktualnie mieszkam na osiedlu przy młynie i ani kolejka, ani główna ulica nie przeszkadzają., a do drogi nawet w linii prostej jest ok 100m ( nie mowiac juz o kolejce)
Ad.2 Sprawa z mieszkańcami w prokuraturze po drugiej stronie torów ..... taaa z tamego miejsca jest bardzo daleko do nowego osiedla
Ad.3 nowa droga pod oknami nigdy nie bedzie przelotowka, bo jest 1-dno pasmowa i tak naprawde będzie obsługiwać jedynie mieszkańców po tamtej części torów od Rumii i Redy i koniec (także niefortunnie ta inwestycje robia dla nas.
Ad.4 Budynki socjalne primo sa na znacznie mniejsza ilosc rodzin ,ponadto juz ziemie za socjalnymi budynkami tez sa sprzedane pod osiedla . Do tego to osiedle będzie ogrodzone (tak mi wiadomo)
Reszta to superlatywy.
uważajcie na tego dewelopera, obiecuja gruszki na wierzbie, a po podpisaniu umowy inna gadka. Uważajcie na panią Justynę przed podpisanie umowy slodzi nieba by uchiliła, a jak juz podpiszecie ciężko się dogadać. Poczytajcie najpierw fora poprzednich inwestycji na Dąbrowsiego Rumia i Aleja Dębowa Rumia.
Ludzie ostrzegam Was przed tym deweloperam. Mam mieszkanie z Mat Bud. Obecnie mieszkamy w budynku bez prawa do użytkowania. Prąd (brak podłączenia przez ENERGĘ) co chwila wysiada. Najpierw obiecywali, że sprawa rozwiaże sie do końca października, teraz przesunęli termin na koniec grudnia. Szczerze to jedna wielka masakra.Uważajcie co byście potem nie płakali jak my
Nie wiem kto tam kupi mieszkania, ale będę miał niezły ubaw z tych ludzi...
1. Gość pisze, że ulica nie będzie przelotówką, bo będzie jednopasmowa.. HAHAHA, widać że nigdy nie byłeś tam latem - gdy "6" stoi, to pędzili tamtędy jeden za drugim - i to wtedy, gdy była GRUNTOWA. Teraz będzie asfalt, więc sam sobie odpowiedz. Może jakiś zakładzik??
2. Pociągi - rzeczywiście TYLKO słychać :)
3. Tak jak i skup złomu i wyładownię po drugiej stronie torów (ostatni protest mieszkańców o kruszywo, które wyładowywali po nocach).
Życzę powodzenia, zaczęli już budować, czyli jelenie są nie tylko w pobliskim lesie :) - polecam tam spacer, można się nieźle obłowić na puszkach i butelkach po palonych dragach - ale to NA PEWNO nie ci mili ludzie z budynku socjalnego!
1. Gość pisze, że ulica nie będzie przelotówką, bo będzie jednopasmowa.. HAHAHA, widać że nigdy nie byłeś tam latem - gdy "6" stoi, to pędzili tamtędy jeden za drugim - i to wtedy, gdy była GRUNTOWA. Teraz będzie asfalt, więc sam sobie odpowiedz. Może jakiś zakładzik??
2. Pociągi - rzeczywiście TYLKO słychać :)
3. Tak jak i skup złomu i wyładownię po drugiej stronie torów (ostatni protest mieszkańców o kruszywo, które wyładowywali po nocach).
Życzę powodzenia, zaczęli już budować, czyli jelenie są nie tylko w pobliskim lesie :) - polecam tam spacer, można się nieźle obłowić na puszkach i butelkach po palonych dragach - ale to NA PEWNO nie ci mili ludzie z budynku socjalnego!
1. mieszkałem tam 2 lata; 100 m do drogi? ojojojoj, chciałbym zauważyć, że działka GRANICZY z drogą :)
2. "bardzo daleko" to w linii prostej jakieś 300-400 metrów :)
3. zaczynam mieć wrażenie, że to Ty chcesz sprzedać te mieszkania - to droga JUŻ jest przelotówką, a latem będzie armagedon, zwłaszcza w weekendy.
4. osiedle nie będzie ogrodzone. na pewno na zapleczu socjala powstanie ekskluzywne osiedle....
2. "bardzo daleko" to w linii prostej jakieś 300-400 metrów :)
3. zaczynam mieć wrażenie, że to Ty chcesz sprzedać te mieszkania - to droga JUŻ jest przelotówką, a latem będzie armagedon, zwłaszcza w weekendy.
4. osiedle nie będzie ogrodzone. na pewno na zapleczu socjala powstanie ekskluzywne osiedle....
W projekcie nie ma ani słowa o miejscach garażowych - rozumiem, że pod budynkiem ich nie będzie? Bo na wizualizacji przed domami jest tyle miejsca, że chyba na torach będziecie parkować :D
Ps. polecam zdjęcia z "budowy" - na stronie dewelopera - widać wspaniałe sąsiedztwo walących się chatek na kurzej łapce. Ale za do blok socjalny jest nowy...
ps. 2. jak oni chcą tam zmieścić 10 bloków? Chyba jak w Semeko - w co drugim nie będzie trzeba mieć telewizora, bo będzie można oglądać od sąsiada.
Ps. polecam zdjęcia z "budowy" - na stronie dewelopera - widać wspaniałe sąsiedztwo walących się chatek na kurzej łapce. Ale za do blok socjalny jest nowy...
ps. 2. jak oni chcą tam zmieścić 10 bloków? Chyba jak w Semeko - w co drugim nie będzie trzeba mieć telewizora, bo będzie można oglądać od sąsiada.
no to czytaj, ja za to wybrałem się na budowę i widzę, że są już fundamenty i nie tylko pierwszego bloku - rozumiem, że potem zrobią podkop? :)
Ten budynek jest w doskonałym miejscu - dziurze z "widokiem" na socjal, skarpę z lasem i szarą ruderę.
To na prawdę było fajne miejsce do mieszkania - 10 lat temu. Teraz - oprócz "atrakcji" wymienionych w poprzednich postach, dochodzi jeszcze smog jak w Londynie - tam nie ma centralnego, więc wszystkie kominy dymią aż śnieg jest co roku czarny! Pomijam fakt, że sporo mieszkańców nie podłączyło się do kanalizacij i co chwilę ktoś pompuje szambo - albo zlewa do bajorka, które jest 50 m od waszych wymarzonych M.
Pozostawiam pod rozwagę :)
Ten budynek jest w doskonałym miejscu - dziurze z "widokiem" na socjal, skarpę z lasem i szarą ruderę.
To na prawdę było fajne miejsce do mieszkania - 10 lat temu. Teraz - oprócz "atrakcji" wymienionych w poprzednich postach, dochodzi jeszcze smog jak w Londynie - tam nie ma centralnego, więc wszystkie kominy dymią aż śnieg jest co roku czarny! Pomijam fakt, że sporo mieszkańców nie podłączyło się do kanalizacij i co chwilę ktoś pompuje szambo - albo zlewa do bajorka, które jest 50 m od waszych wymarzonych M.
Pozostawiam pod rozwagę :)
Nie wiem kogo nie będzie stać na mieszkanie tam - sprawdź ceny, elYta to tam mieszkać nie będzie na pewno... Łapią się w rodzinę na swoim, więc sam sobie odpowiedz. Jeżeli wg Ciebie ludzie jeżdżący koleją są biedni to odłóż troszeczkę grosza i poleć tanią linią gdziekolwiek - będziesz zszokowany :D
Wracając do merytoryki, bo purystyczne potyczki bez godnego rywala są nudne:
byłem na budowie, pierwszy bloczek staje - a właściwie dwa. Dobra wiadomośc - to drugie to garaże. Idealnie rozplanowane, na wpros okien pierwszego bloczku w odległości takiej, że przez okno będzie widać czy wyjeżdżający się ogolił. Oczywiście nie będzie nic słychać, ani czuć spalin, bo będą to mieszkania "blisko natury" :D
Pozostaje upraszać w modlitwach, by żaden z sąsiadów nie jeździł na 6-7 do pracy...
Wracając do merytoryki, bo purystyczne potyczki bez godnego rywala są nudne:
byłem na budowie, pierwszy bloczek staje - a właściwie dwa. Dobra wiadomośc - to drugie to garaże. Idealnie rozplanowane, na wpros okien pierwszego bloczku w odległości takiej, że przez okno będzie widać czy wyjeżdżający się ogolił. Oczywiście nie będzie nic słychać, ani czuć spalin, bo będą to mieszkania "blisko natury" :D
Pozostaje upraszać w modlitwach, by żaden z sąsiadów nie jeździł na 6-7 do pracy...
Polecam mieszkania w budynku nr 5:) mam tam kupione mieszkanie . jest to najlepszy budynek jaki bedzie tam stał pod samym lasem nic juz przed nami nie wybudują dalszych robót nie bedzie widac z okien. plac zabaw przed blokiem -bedziemy miec dzieci na oku... same plusy... nie bedzie tak slychac kolejki jak w innych budynkach. nasza 5 jest zasłonieta przez nie . piatka rządzi:D
nam się wąwóz bardzo podoba! i mamy nadzieję że go nie zasypią! a co do drzew to spędzały nam sen z powiek, bo powiedziano nam, że to co miało byc wycięte to już wyciete zostało, ale ostatnio po kolejnej wizycie w biurze dostaliśmy info, że je wytną, bo tam ma byc droga...więc chyba za będą musieli zasypać wąwóz :) a jesteśmy tam na spacerze co tydzień :)
Nam właśnie najbardziej ta skarpa nie daje spać ponieważ mamy małe dziecko i balkon centralnie na tą skarpę, więc niestety jest o czym myśleć;/
a druga sprawa, to że jak narazie na nasze mieszkanie nie dociera cień słońca przez te drzewa,a drodze wiemy, bo tez nam to mówili w biurze, ale jak naprawdę będzie to dowiemy się dopiero za jakiś czas...
a druga sprawa, to że jak narazie na nasze mieszkanie nie dociera cień słońca przez te drzewa,a drodze wiemy, bo tez nam to mówili w biurze, ale jak naprawdę będzie to dowiemy się dopiero za jakiś czas...
No ok, gałęzie, ale one odrosną przecież za jakiś czas...
A co z drogą, przecież narazie przy budynku nr,1 przy dwóch garażach od strony skarpy jest tak mało miejsca że narazie zastanawiam się jak tam ludzie będą mogli wjechać jakimś większym autem. Mam nadzieję, że będzie tam droga i poszerzony obszar bo narazie słabo to wygląda
A co z drogą, przecież narazie przy budynku nr,1 przy dwóch garażach od strony skarpy jest tak mało miejsca że narazie zastanawiam się jak tam ludzie będą mogli wjechać jakimś większym autem. Mam nadzieję, że będzie tam droga i poszerzony obszar bo narazie słabo to wygląda
zapraszamy wszystkich przyszłych mieszkańców na forum: http://www.lesnetarasyreda.fora.pl/
na nim dowiecie się więcej!
na nim dowiecie się więcej!
Najnowsze wieści!
Odbiór budynków nr 1 i nr 2 został przełożony na 31/03/13!!!
Wg. oficjalnej wersji Mat-budu nie z ich winy, więc nie zostaną wypłacone kary umowne za zwłokę!!! Prawda jest taka, że nie mają podpisanej umowy z gazownią, nie dostarczyli projektu. O opóźnieniu wiedzieli już w marcu 2012!!!
Ostrzegamy wszystkich przed deweloperem! Robią co chcą! Nieprzyjemna obsługa klienta, kłamią i nie dotrzymują warunków umowy!
Odbiór budynków nr 1 i nr 2 został przełożony na 31/03/13!!!
Wg. oficjalnej wersji Mat-budu nie z ich winy, więc nie zostaną wypłacone kary umowne za zwłokę!!! Prawda jest taka, że nie mają podpisanej umowy z gazownią, nie dostarczyli projektu. O opóźnieniu wiedzieli już w marcu 2012!!!
Ostrzegamy wszystkich przed deweloperem! Robią co chcą! Nieprzyjemna obsługa klienta, kłamią i nie dotrzymują warunków umowy!
Nierzetelne i nieprofesjonalne podejście do klienta. jeszcze tydzień temu deweloper zapewniał, że odbiór mieszkania będzie zgodnie z umową. jak można na 2 tygodnie przez planowanym terminem poinformować, ze odbiór opóźni się o 3 miesiące!?!?! popieram powyższą opinię, nie polecam dewelopera Mat-Bud.
a ja polecam, do tej pory współpracuje nam się świetnie,
i właściwie na nic nie można narzekać.
Co do opoznien, można sie wkurzyc o 3 miesiace,
ale jesli chodzi o budowanie czegokolwiek, to o opoznienia nie trudno.
wszysto mozna ustalic scianki, kable, rury, są bardzo elasttyczni,
na wszystko mamy wplyw,
kominek? prosze bardzo, podlogowka? bez problemu,
dodatkowe okna? powiedz ile.
są bardzo przyjazni klientowi.
tyle w temacie ode mnie.
i właściwie na nic nie można narzekać.
Co do opoznien, można sie wkurzyc o 3 miesiace,
ale jesli chodzi o budowanie czegokolwiek, to o opoznienia nie trudno.
wszysto mozna ustalic scianki, kable, rury, są bardzo elasttyczni,
na wszystko mamy wplyw,
kominek? prosze bardzo, podlogowka? bez problemu,
dodatkowe okna? powiedz ile.
są bardzo przyjazni klientowi.
tyle w temacie ode mnie.
nie wiem co to za pomysł, zatrudniać pracownika, a mam tu na myśli panią Justynę, która chyba wręcz została zatrudniona do tego, by słodzić i koloryzować przedstawiane oferty mieszkań, które w ostateczności odbiegają od rzeczywistości, a sama pani Justyna próbuje odwrócić kota ogonem, tłumacząc się ze to nie jej wina tylko dewelopera.
A ja bardzo chcialam mieszkac w lesnych tarasach,jak dla mnie super miejscowka, ale ostatecznie wybralismy co innego. Obsuniecia to chyba kazdy deweloper ma, oni maja gdzies klientow i daja terminy z rekawa chyba.
Co do tej pani Justyny to jakas dziwna, jak bylam kiedys w biurze, ze mowila tylko do mojego meza,mnie olewala ;D co za babsko... szkoda tylko,ze pach nie umyla...bo dalo sie czuc...
Co do tej pani Justyny to jakas dziwna, jak bylam kiedys w biurze, ze mowila tylko do mojego meza,mnie olewala ;D co za babsko... szkoda tylko,ze pach nie umyla...bo dalo sie czuc...
Przesuwanie terminów będzie bez końca, osobiscie czekam na mieszkanie w budynku 2, uwazam ze trzeba wystowac zbiorowy pozew. Klauzula ze nei biora odpowiedzialnosci za gazownie jest niezgodna z prawem. W tej umowie nie powinno byc mowy o osoabach tzrecich. kazdy klient podpisuje umowe z deweloperem . a deweloper z podwykonawcami, trzeba ich postraszyc
Zdecydowanie odradzamy podpisywanie umów z Mat-Bud Rumia. Półroczne opóźnienie w oddaniu mieszkania, prąd będzie prawdopodobnie podłączony z 9-miesięcznym opóźnieniem, a deweloper w ogóle nie poczuwa się do winy i nie chce wypłacać odszkodowań. Jeżeli zastanawiacie się nad kupnem mieszkań na osiedlu Leśne tarasy albo Przystań Rumia - zastanówcie się zanim popełnicie ten sam błąd co my. A forum osiedla Alei Dębowej dziwnym zbiegiem okoliczności zniknęło żeby przyszli klienci prawdy nie znali?
chyba dalej jest forum alei dębowej tylko nieprawidłowo się wyświetla ;/
może tylko mi?
http://forum.trojmiasto.pl/mieszkania-Mat-Bud-RUMIA-ALEJA-debowa-t191300,4,5.html
ostatnio pisali o wodzie w garażach
może tylko mi?
http://forum.trojmiasto.pl/mieszkania-Mat-Bud-RUMIA-ALEJA-debowa-t191300,4,5.html
ostatnio pisali o wodzie w garażach