Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****61

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
09.07 Matea

SIERPIEŃ:
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
10.08 iwonka_ika ZASPA - dziewczynka /Zuzia
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Miłosz
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka KLINICZNA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54 cm/ Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56 cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - dziewczynka Liwia 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200960-t119184,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej hej,
ale zazdroszczę tym, których maleństwa przesypiają całą noc i śpią w ogóle. mój skarbek śpi kilka godzin na dobę :( ma straszne kolki. czasami płacze przez kilka godzin, przysypia na 10 min i od nowa płacz. na spacerze to samo. wykończona jestem i ja i on. cierpliwości coraz mniej. jade do rodzicow na kilka dni, to moze chociaz troche sie wyspie...
mi przez całą ciążę ustąpiona miejsca raz w kościele- i na tym koniec. W przychodni, na poczcie, w laboratorium-normalnie stałam w kolejkach -a ludzie to jedynie na mój brzuch się gapili.
mi taz nikt nie ustapil ;( gapia sie jak na jakies zjawisko kosmiczne lub intruza...
a nie sklamalabym....raz przepuscil mnie pan w kolejce po bilet skm (chociaz w kolejce stalismy tylko my ;) no ale zawsze)
ja wczoraj jechałam zatłoczonym tramwajem - i od razu pani około 40-stki wstała i mi pozwoliła usiąść - ledwo weszłam do tramwaju - ja nie narzekam:)) ale fakt - wszyscy się gapią jakbyś złośliwie wsiadła akurat do ich tramwaju....

a ty demolka chyba naprawdę chcesz już strasznie urodzić skoro masz zamiar okna myć??:) mamy prawie taki sam termin - prawie 3 tygodnie jeszcze!!!! daj spokój... niech dzidzia jeszcze sobie spokojnie rośnie:)) daj się mężowi wykazać:)))
no dobra niech mój mąż się wykaże owszem:P tyle że on będzie dopiero w weekend a do tego czasu muszę szukać innych metod:P
zresztą jego nie ma na co dzień w domu więc zostaje mi mycie okien:D
do weekendu okna nie zarosną - nic im się na pewno nie stanie i poczekają na męża:)))

pogoda taka, że nic tylko spać się chce... idę zrobić sobie kawkę:))
A ja mam tyle wolnego czasu, że postanowiłam sobie ugotować moją ulubioną pomidorową ;) Mały się budzi, to idę go tylko pogłaskać po główce i śpi dalej ;)
no własnie dramat już z tymi oknami;/ najgorzej że mój kocur uwielbia siedzieć na parapecie i podziwiać świat:D przy czym jak zobaczy muszkę, ptaka cokolwiek to skacze na szybę i jest pełno śladów noska łąpek itp:p
No hej dziewczynki,
szwy mnie ciągną jak cholera więc długo nie wysiedzę, jutro idę na zdjęcie i mam nadzieję, że mi ulży :(
Mój synek to prawdziwy nocny Marek ! w dzień śpi a w nocy szaleje, mój Krzyś już mówi, że trzeba mu zmienić imię ja jakieś dzienne ;)
Po zdjęciu szwów poczułam wielką ulgę, już prawie w ogóle nic nie bolało i nie musiałam się już zastanawiać jakby tu usiąść :) Moja Zośka w końcu dziś zasnęła, obudziła sie o 17 i udało mi się ją uśpić dopiero po 21, ale jak wstanie to pewnie znowu powita mnie uśmiechem z łóżeczka (teraz śmieje się już chyba świadomie;)) i wszystko jej wybaczę :)
ale tutaj spokój jak nigdy....
co z wami dziewczyny???
Cześć dziewczyny :)

Mój Mały też zaczyna coraz więcej się uśmiechać i chyba też odpowiada na moje uśmiechy (dla zobaczenia takiej ładnej buzi każda mamusia da się zabić ;)). Dominik coraz więcej 'mówi' - te jego ej i aj :)

Niestety złapał chyba jakieś zapalenie gardła :/ Wczorajszej nocy zauważyłam, że tak jakoś dziwnie chrypi - chrząka, skrzeczy czy jak to nazwać, w czasie snu - myślałam, że to może katarek. Dawałam mu przez cały dzień sól morską w sprayu. Ale dziś w nocy było jeszcze gorzej. Miał podwyższoną temperaturę i nie chciał za dużo jeść. Tylko by co chwilę pił. Idziemy więc do lekarza, bo w przyszłym tygodniu powinien być szczepiony... Więc lepiej dmuchać na zimne.
Może wszytskie poszły rodzić :-). Ale teraz chyba nasza kolejka.
eeeee~!!!!
prosze nie zapominac o mnie!!!!! my caly czas razem....
moze sie uda do soboty;) a tak na powaznie wolalabym aby akcja zaczela sie jak maz wroci z pracy(2 godzinki drogi)
och, jak ja bym chciała do soboty urodzić :-(
taaa, a ja 6 dni po terminie i zero jakichkolwiek objawów porodu.dzis znowu wizyta na IP, potem w piątek u mojej lekarki. powoli zaczyna mnie to męczyć
kurcze mam streska...
po poniedzialkowej wizycie i masazu szyjki gin mowila ze moze pojawic sie krew lub plamienia...wczoraj pojawilo sie troche i koniec a dzis znowu...i juz sama nie wiem czy to po tym masowaniu??
Spokojnie Ola, na pewno po tym i nie ma powodu do stresu, jeżeli krwi nie ma dużo.
A tak na marginesie - ja po masażu chodziłam jeszcze tydzień zanim urodziłam :D hihi
Ja czekam na "moją" najbliższą niedzielę. Jadę wtedy na IP o ile Córcia wcześniej nie postanowi przyjśc na swiat.
I jeszcze mała moja wątpliwość
Co zrobić jeśli mam zwolnienie lekarskie do dnia porodu. W dniu porodu mam się zgłosić na IP i kto mi wystawi zwolnienie w przypadku, gdy rozwiązanie będę miała np za 3 dni i będę leżała na patologii? Chyba szpital, bo przecież do swojego gina nie mam jak iść i do ogólnego tym bardziej.
Szpital wystawia takie zaświadczenie że leżałaś w szpitalu od dnia np 13 do dnia np 20, i tak jest także napisane o porodzie, że urodziłaś tego i tego dnia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry