Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****68

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200967-t124970,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my na rota idziemy w srode
MiA czy Twoje maleństwo się już uśmiecha? Lub interesuje zabawkami? Jak tak patrze na niektóre zdjęcia takich maluchów, to mam wrażenie że mój synek się za wolno rozwija.. Ani uśmiechu, ani zabawek, ani gaworzenia.. nic ...
Kaśka Gdańsk tak czytałam twoją wypowiedż że nie otwierałaś okna przez parę dni bo mały po szczepieniach hm.. to nie dobrze trzeba jak najczęściej wietrzyć pokój dziecka nieważne czy po szcepieniu czy chory przecież na czas wietrzenia nie musi byc w pokoju. Co do rozwoju to spokojnie każde dziecko jest inne pewnie to kwestia tygodni nawet paru dni i twój synek się do ciebie uśmiechnie pozdrawiam :)

kurcze mi sie tez od jakiegos czasu wydaje ze maly stanal w miejscu i nei chce isc do przodu w rozwoju
tylko ze moj mlody wiecej potrafi...

* usmiecha sie od dobrego miesiaca (swiadomie, wczesniej to byl usmiech jak szla kupa - tez calkiem dobry sygnal - przynajmniej wiedzielismy co nas czeka ;)

* gaworzy a i owszem ale musi miec dobry humor (najczesciej i najchetniej wieczorem po kapieli oraz w nocy co mnie dobija bo zamist spac jemu chce sie gadac)

* z zabawkami to trudno mi powiedziec - nic c lezy go nei interesuje, jak sie go na mate polozy to wrzeszczy, ale za to uwielbia patrzec na zwierzatka na karuzeli jak sie kreci (no, przynajmniej przez kilka chwil zanim sie kapnie ze jest sam)

czekam az sie zacznie smiac na glos
dziewczyny, JAKUBIERACIE SWOJE MALUCHY NA SPACER ??

bo ja chyba musze dzisiaj po jakas kurteczke wyskoczyc bo cos za zimno juz na taki cieniutki polarek dla malucha
u mnie pewnie zupelnie inna pogoda- maly ma bodziaka z dl rekawem spodenki dresowe i skarpetuski- zawiniemy sie chusta i tak pewnie wrocimy spoceni. na wszelki wypadek zabieram czapeczke bo wietrzysko sie zrobilo.

ale tak jak czytam was to wydaje mi sie ze w polsce to zimno sie juz zrobilo??
my za dwa tygodnie przyjezdzamy do gdyni na "wakacje" na 2 tygodnie. myslicie ze powinnam juz zabrac kombinezon dla malego?? taki zimowy??
Adziula zabierz bo u cholernie zimno... Ja chyba teraz zacznę już małemu kombinezon ubierać...
hej dziewczyny, Kasia ta pierwsza suknia najładniejsza, tych tortów nie kupuj bo się umęczysz w tańcu ! :)
co do rozwoju, to nie ma co porównywać, każde w swoim czasie, mój Marek jest zajarany tą huśtawką fishera, jak urzeczony przygląda się kręcącym zabawkom, masz coś takiego Kasia w domu??? jakiś łuk z zabawkami czy coś takiego ( zawsze warto dziecko postymulować ;)
jak leży na plecach to macham mu miśkiem- pozytywką przed oczami i to też lubi, za to mata edukacyjna go jeszcze w ogóle nie interesuje a co do uśmiechu to często się śmieje ale czy to świadomie ? raczej nie, wydaje mi się, że to ciągle jeszcze ćwiczenia ( ale jakie cudne :)

aha a najbardziej na świecie to moje dziecko uwielbia ... lampy ! może będzie elektrykiem ;)

MIA mój mały tez gada właśnie najwięcej w nocy jak ja chcę spać w dzień urządza histerie :(
Dominik też lubi oglądać lampy ;) w końcu sufit ma często w polu widzenia. Jak się czasem budzi w nocy (tzn 3-4) to też ma uśmiech od ucha do ucha i gaworzy, a ja tylko marzę żeby się znowu położyć spać :)

Jeśli chodzi o spacery to przy takiej pogodzie jak dzisiaj ubieram go w skarpetki, pajaca, na to bluzeczkę i spodenki i jeszcze jedną warstwę: kurteczkę z takim misiem w środku (trochę grubszą od polarowej), kapciuchy i cieplejszą czapusię (już nie taką cienką materiałową). Jak leży w wózku to go jeszcze przykrywam kocykiem i zaczęłam już używać pokrowca na gondolę. Wygląda na to, że jest ok. Jak go wyciągam to nie jest spocony tylko tak rozkosznie cieplutki ;)
Larisa mam taką huśtawkę
image

Leży w niej grzecznie i patrzy w te zabawki,ale żeby go jakoś zaciekawiło specjalnie to raczej nie... Szybko się w niej nudzi i chce

A Tomaszek uśmiecha się tylko przez sen, i czasem jak płacze i zrobi mu się zdjęcie to wygląda jakby się śmiał (larisa patrz na NK :P). Zabawki wogóle go nie interesują, jedyne co to wodzi wzrokiem jak mu ruszam palcami przed oczami :). Czasem mam wrażenie że już prawie chce się uśmiechnąć do mnie, szczególnie jak jest u mnie na kolanach i się na mnie patrzy, albo jak do niego gadam,ale jakoś mu to nie wychodzi... (a czasem gadam takie głupoty że aż mój M się śmieje ze mnie, chociaż on nie lepszy, bo jak mu śpiewa to padam ze śmiechu, nie dość że fałszuje to dobiera takie rymy że nie wytrzymuje ;p ).
kasia ja mam identyczną i jest dla mnie błogosławieństwem bo dzięki niej mogę cokolwiek zrobić i akurat Marek wysiedzi w niej dość długo :)

z tym śmiechem to ja też właśnie nie wiem czy do mnie się śmieje, mój krzyś mówi, że tak ale on by chyba po prostu chciał żeby tak było ;)
no i mój krzysiek też rymuje tak, że sikam ze śmiechu, ma chłopak talent jak nic ! ;)
Kasia Marka tez jakoś specjalnie zabawki nie interesują a jeżeli już to na krótko ( oprócz huśtawki ) ja myślę, że to całkiem normalne i nie przejmowałabym się tym, to w końcu są niespełna 2 miesięczne bąble :)

jumelka ja właśnie nie wiem co jest w tych sufitach !!! ja czasami myślę, ze on naprawdę coś tam widzi :) gapi się z otwartą buzią jak zaczarowany
u nas tez bardzo interesujaca jest sciana i sufit (nie wiem moze strukture podziwia lub farbe??) aa oczywiscie lampki, okno (ogolnie swiatelko), wlacznik od lampy, no i jej gasienica z muzyczka..;)

kurcze powiedzcie mi czy macie cos takiego jak nianie-monitor oddechu?? my mamy pozyczony i nie wiem czy wczoraj nie uratowal mojej kruszynki...zostal zamontowany tak "dla zasady" i to swiatelko zawsze mruga i jest fajnie...ale wczoraj w nocy zaczelo wyc!!! w sekunde bylam przy lozeczku z mala wszystko ok i nie wiem czy faktycznie przestala oddychac, czy poluzowal sie kabelek (ale nie poprawialm go przy powtornym zalaczeniu) czy baterie-rano zostaly na wszelki wypadek wymienione na nowe... mowie wam masakra karmilam i ryczalam a moj maz mnie pocieszal....jak pewnie sie domyslacie reszta nocy z glowy..wpatrywalam sie czy mruga swiatelko i czy moje sloneczko oddycha...
hej mamusie! Ola81 domyślam się jak się przestraszyłaś, te wszystkie urządzenia które "niby" mają nam pomóc i ułatwić życie czasami nas bardziej stresują, może po prostu lepiej mniej takich urządzeń a będziemy spokojniejsze.
mam pytanie do mam które chrzciły już swoje maleństwa: co ubrać dziecku do kościoła w taką pogodę jak jest teraz? i w czym trzymać takie maleństwobo nie mam zielonego pojęcia????
Tomek tez potrafi dlugo czasem wylezec w tej hustawce. ale jego raczzej nie fascynuje :) rownie dobrze moze tak lezec na lozku :)
ja nam monitor oddechu od urodzenia Niny (prezent od dziadków) i uratował jej życie przynajmniej raz - wcisnęła buźkę w pieluchę przez sen i nie miała jak oddychać. Poza tym Nina śpi w łóżeczku tylko na brzuchu, na plecach nie zasypia, a ja dzięki monitorowi nie mam stresu.
Olala mam super sukieneczkę dla dziewczynki na jesienny chrzest. Ja jej nie użyłam bo chrzciłam w sierpniu;) jak chcesz to wyślę ci zdjęcie
J czy J, czy mogłabym prosić o zdjęcie tej sukieneczki? Mamy chrzest w październiku i chciałabym znaleźć coś ciepłego, a zarazem ładnego dla córci:) Poszukuję czegoś "dzierganego", ale z tym jest problem :( Mój mail: korame@wp.pl.
ok to jak możesz to mi prześlij na alexksandra@interia.pl
Wysłałam;)
dzięki odpisałam ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry