Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****86

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200985-t148683,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o jezu Jolga to straszne :-(((

ja bym drugie chciała tak jakoś zeby sie urodziło jak Zosia bedzie miala jakies 2 latka, zeby za duza roznica wieku nie bylo, w sumie chyba najlepiej rodzic na wiosne, w lecie juz maluszek troszke podchowany, to jak ładna pogoda mozna wszedzie z nim smigac :)
Martek jeśli dobrze mi się kojarzy to masz wózek smart emmaljunga, czy masz folię przeciwdzeszczową do spacerówki, bo ja nie mam, teraz szukam żeby dokupić i mówią mi, że są tylko w komplecie z wózkeim, ja kupowałam w zeszłym roku i nie było jej w komplecie :(
na razie mi absolutnie NIE WOLNO - lekarz mi zabronil
tak wiec na razie trzymam sie tego ze kiedys tam zaczniemy proby :)

tak bym chciala jak mlody bedzie mial cos kolo 2,5 aby drugie sie pojawilo
o i aby wyskoczylo kolo lutego tak mysle

tak wiec musze usiasc z kaledarzem i jak cos wymysle wstawie suwak :):):)

chociaz dziewczyny, lato z brzuskiem to jedno, ale zima tez wcale nie jest super
Asiunia, mamy smarta. ale jeszcze jezdzimy w glebokim, a folie mamy nieorginalna, zupelnie zapomnialam ze trzeba dokupic do spacrowki tez. mowisz ze problem z tym? hmm..

wrocilysmy niedawno ze spaceru, pogoda paskudna.
Mia a czemu nie wolno ? chodzi o Twój ciężki poród ?
bo podobno najlepiej odczekać przynajmniej rok
chodzi o cc i dodatkowe komplikacje
Martek my też jeszcze w gondoli, ale tak sobie pomyslalam już o folii, do glebokiego nie miałam, jakoś sobie poradziłyśmy bez, dzwonilam sie dowiedziec to powinnam niby dostac oryginalna razem z wozkiem, ale nawet wtedy o czyms takim nie myslalam, a nie dostalam :-( a samą oryginalną siezka dostac, wiec chyba bede musiala kupic jakas uniwersalna, oryginalna z gondoli podobno pasuje tez do spacerowki.
ja też mam nakazaną przez lekarza kontrolę urodzeń;)

poza tym sama czuję, że jeszcze nie. Chociaż niby fajnie, za jednym razem wszystko "załatwić" a potem zamknąć sklepik;)
widzę, że nie tylko my z mężem wczoraj rozmawialiśmy na ten temat. aż się zdziwiłam jak mąż stwierdził że nie będziemy za długo czekać z drugim bobasem. jeszcze niedawno mówił, że jedno wystarczy... ja narazie planuję tak, że wróce na jakiś czas do pracy i w między czasie zaczniemy sie starac. dobrze by było żeby Jasiek miał chociaż 2 latka jak się pojawi rodzeństwo :)
dziś byliśmy na usg główki, ciemiączko już małe, więc dokładnego badania nie dali rady zrobić, ale to udało się zobaczyć nie budzi żadnego niepokoju. mały oczywiście się rozpłakał. ostatnio tak reaguje na wszystkich lekarzy.
nooo ja też na dzień dzisiejszy to nie bardzo, ostatnio zorientowałam się, że nie wzięłam 1 tabletki i wkręciłam sobie, że może będę miała wyjątkowego pecha i zajdę w ciąże ! panika była nieziemska :)

krzyś mówi, no przecież i tak planujemy ! no owszem ale na razie PLANUJEMY he he :):)

ryba cieszę się, że wszystko ok :)
mój Marek to z kolei hipochondryk uwielbia wizyty lekarskie,
jak go osłuchują to rzuca się na słuchawkę, jak mu ostatnio mierzyli głowę to siłą trzeba było mu wyjąć centymetr, ostatnio u neurologa próbował chwycić za młotek ale lekarka była szybsza i się nie dała ;)
( ale jak mu przydzwoniła tym młotkiem w kolano to łezkę uronił :(
a to pozno bada te odruchy u Mareckiego
u nas w kolanko dostal jak mial 3 miechy, pozniej juz nie

Kajtek na usg tez plakal
ale mysle ze glownie wzielo sie z tego ze rozplakal sie juz pod drzewiami bo wewnatrz inne dziecie plakalo a on jest wysoce empatyczny

no wiec, ja wracam do pracy, popracuje troche (jak przedluza umowe), a potem albo hop siup i drugie albo zmeiniam prace i tam trcohe popracuje i hop siup i drugie :D

a tak na powaznie, to chce chetnie, zdecydowanie nie teraz bo bym z dwoma takimi maluchami nie wyrobila, ledwo wytrzymuje (a czasem i nie) z jednym, ale wszystko pokaze czas - zobaczymy jak z pracami naszymi bedzie

a poza tym to nie jest tak ze drugei dziecko niewiele wiecej kosztuje
owszem , na poczatku to pewnie niewiele wiecej, ale pozniej juz idzie do przedszkola, szkoly a tam to same wydatki...
no pediatra w ogóle nie badała tych odruchów, dopiero ten neurolog, u którego byliśmy ostatnio
ja mowie o neurologu wlasnie
no ale my pierwszy raz byliśmy u neurologa więc nie było okazji wcześniej badać :)

kurde dzisiaj nie chciało mi się wyjść z domu i zamówiłam pizze, a jestem na diecie- myślałam, że się będę zajadać, ale jakiś gniot mi przywieźli !
bleeee

jolga przypomnij mi gdzie chodzisz na basen z Liwką ?
Mloda wlasnie sie obudzila...my dzis tez nie bylysmy na spacerku bo wieje na maxa u nas;/

Larisa na basen chodzimy na Politechnike do Dzidziusia.
i co zadowolona jesteś ? ja właśnie chce zapisać marka i nie wiem czy na tego Dzidziusia się zdecydować czy na ten basen na Chełmie, nie pamiętam nazwy

tak fajnie jest;) a dzidzius jest tez na Chelmie. Z tym ze na Politechnice z tego co wyczytalam jest bardziej kameralnie.Jezeli warunki finansowe pozwola to zapisujemy sie na 2 etap;)
no właśnie wyczytałam, że od 18 marca trzeba się zapisywać, a ile taka przyjemność kosztuje ?
330zl/kwartal(12 wejsc)
j czy j to ja Ci opisze apropos podrozy

my z Mikołajem jezdzimy z uk po pl samochodem- prawie 1600 km

za pierwszym razem bylo wpsaniale, cala droge przespal- co prawda pod sama polska granica tak sie zafajdal, ze musialam go awaryjnie przebierac, pozniej juz gdzies pod wejherowem tak sie zazygal, ze juz jechalismy na syrenie byle do domu i do wanny- babcie poznaly Mikosia zazyganego.

za drugim razem bylo juz gorzej, wiadomo Kołaj wszytskiego ciekawy, musial sobie podotykac, poogladac i juz mniej spal, mniej jadl, ale droge powrotna przespal- moze to dlatego, ze byl po szpitalu i na antybiotykach?!

teraz 3 razy wybieramy sie w lipcu- napewno bedzie mial juz fotelik przodem do kierunku jazdy, co mysle wiele zmieni- zaspokajajac jego ciekawosc :) nie wiem tylko jak bedzie z jedzonkiem. Mikolaj zaczal odmawiac cycusia, walcze z nim i sie szarpie ale zjada moje mleko tylko przez sen albo jak jest tak glodny, ze musi cokolwiek zjesc. zreszta w jednej piersi mleko mi juz zaniklo (swoja droga dlaczego?). nie wiem jak w samochhodzie podgzac mleczko, obiadek. do tego bedzie upal- jedziemy w lipcu :/ a klima u nas w autku zaprotestowala :/

mysle ze podroz powinna wam szybko minac, bo jedziecie w nocy. Mysle, ze Ninka przespi Wam całą drogę :) przynajmniej tak życze :)
do góry