Widok
Zwykle jak widzę takie dziwadła jak testy czy formularze przez internet to wiem, że to jest ściema.
Gdy jestem na rozmowie i padają idiotyczne pytania, na dodatek przeprowadzający rozmowę nie wie nic na temat szczegółów pracy to wiem, że to ściema.
Nigdy nie dostałem pracy gdy był takie ściemy.
Natomiast zawsze kiedy udało mi się dostać pracę, to rozmowa była konkretna, rzeczowa a nastawienie rekrutującego pozytywne. Padały pytania merytoryczne, związane z wykonywanym zajęciem, potrzebnymi kwalifikacjami, itp.
Gdy jestem na rozmowie i padają idiotyczne pytania, na dodatek przeprowadzający rozmowę nie wie nic na temat szczegółów pracy to wiem, że to ściema.
Nigdy nie dostałem pracy gdy był takie ściemy.
Natomiast zawsze kiedy udało mi się dostać pracę, to rozmowa była konkretna, rzeczowa a nastawienie rekrutującego pozytywne. Padały pytania merytoryczne, związane z wykonywanym zajęciem, potrzebnymi kwalifikacjami, itp.
ja miałam okazję uczestniczyć w testach LPP, ale nie do księgowości.
Generalnie do testów nie można się przygotować, ale warto być wypoczętym.
Są to testy, które sprawdzają np. logiczne myślenie.
np. Jas jest większy od Michała
Michał jest niższy od Stefana
najniższy jest....
proste? pewnie...ale dostaniesz np. 50 takich zadań i 90 sekund na rozwiązanie.
Generalnie do testów nie można się przygotować, ale warto być wypoczętym.
Są to testy, które sprawdzają np. logiczne myślenie.
np. Jas jest większy od Michała
Michał jest niższy od Stefana
najniższy jest....
proste? pewnie...ale dostaniesz np. 50 takich zadań i 90 sekund na rozwiązanie.
Ja też uczestniczyłam w testach w LPP jakoś pod koniec wakacji. Stanowisko było związane z alokacją. Była część w Excelu (tworzenie tabel przestawnych i zestawień, napisanie maila) i część sprawdzająca logiczne myślenie (test, 1 odp poprawna spośród 5, zadania proste, ale mało czasu, liczy się szybkość w rozwiązywaniu)
LPP poszukuje informatyka/kierowcę z płynnym językiem angielskim i rosyjskim za znajomością instalacji i obsługi urządzeń peryferyjnych - ich wymagania są z kosmosu. praca w młodym i dynamicznym zespole - czyli nastawieni na wciskanie ciemnoty. brawo! ich spece od ogłoszeń niech idą na wolne bo od nadmiaru pracy bajki piszą...