Widok

Laktacja-pomocy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,

Może któraś z mam mogłaby mi pomóc i podpowiedzieć do zrobić aby zwiększyć ilość mleka, sprawdzałam domowe sposoby, ale nie ma zbyt dużych efektów. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przede wszystkim częściej karmić ...
A w między czasie odciągać laktatorem.

I dużo pić :) - przede wszystkim wody i będzie dobrze :) - za kilka dni mleka powinno być więcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
polozyc sie do lozka z dzieckiem na dzien czy 2 i dobrze bedzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
poloz sie z dzieckiem do lozka i niech ssie jak najwiecej, zmieniaj piersi co pol godziny, jedz dobre jedzonko i pij :) po 2dniach powinno byc lepiej.
a ile ma dzidzius? i czemu uwazasz ze z laktacja cos jest nie tak? p[owodzenia!:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny dobrze piszą :) dużo pij wody (herbatki na laktacje to pic!) jak najczęściej przystawiaj dzidzię do piersi + ewentualnie po każdym karmieniu (ok. 30minut później) odciągaj laktatorem. W ciągu 2-3 dni powinna laktacja się rozbujać :)
jeśli domowe sposoby nie pomagają - zgłoś się do poradni laktacyjnej :) polecam poradnię w szpitalu na Zaspie i Panią Asię :)

tak jak dziewczyny pisały - jakkolwiek dziwnie to nie brzmi ;) najlepiej połóż się z dzieckiem na 1-2 dni do łóżka, z masą kanapek i picia pod ręką i karm, karm, karm :) jeśli nie - to pomiędzy karmieniami ściągaj pokarm laktatorem(nawet jeśli nic nie leci!!! mózg dostaje sygnał, że trzeba zwiększyć produkcję pokarmu) najlepiej systemem 77-55-33 ewentualnie skrócona wersja 55-33-11

(czyli 7 minut prawa pierś, zmiana i 7 minut lewa, znowu 5 minut prawa, 5 minut lewa itp. ważne jest to zmienianie piersi)
wszystko, to co pisały koleżanki, ale bardzo pomaga też piwo KARMI, ja piłam tradycyjne i to w sporych ilościach, bo mleka nigdy nie miałąm jakoś za dużo, a herbatek laktacyjnych, to naprawde pomaga BOCIANEK, czasem piłam nawet 5 dziennie, ale efekt był
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyny pisały też że ze dwie melisy codziennie
image
Mi pomaga herbatka na laktację ale tylko Herbapolu. Wypijam nawet 5 dziennie i duzo wody (ok 1,5-2 litrów dziennie). jeśli widzę że zaczyna pojawiac sie kryzys to 15-30min po karmieniu odciągam dodatkowo mleczko laktatorem z piersi którą karmiłam.
3mam kciuki
Tak jak piszą dziewczyny i potwierdzam to o czym pisze lalka pij KARMI ja po herbatkach nie miałam takiego pędu jak właśnie po KARMI :)
Powodzenia
Qetesh - jakie domowe metody wypróbowałaś? U mnie rewelacyjnie sprawdził się kminek na mleku, ale i herbatka Herbapolu (HIPP już nie tak dobrze), laktator elektryczny i porada w poradni laktacyjnej żeby dobrze przystawiać maluszka.
image
image
pij pij i jeszcze raz pij oraz przystawiaj do piersi jak najczesciej
a moze herbatka na laktacje cos pomoze???
image[/url]
image[/url]
u mnie sprawdziło się karmi, ale czesto byłam zestresowana wiec niestety nic nie działało i przez 7 m-cy dziecko sie prezyło przy piersi i musiałam dokarmiac. Dodam ze nigdy nie miałam nawału

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry