Widok
Laserowa korekcja wady wzroku
Witam, coraz częściej zastanawiam się nad zabiegiem...Wada -7,5, moje oczy przestają tolerować szkła kontaktowe po prawie 15 latach noszenia....Czy ktoś z Państwa poddał się takiemu zabiegowi i może podzielić się swoją opinią? Gdzie najlepiej w 3mieście i u którego lekarza wykonać taki zabieg? Myślałam o Nowym Wzroku w Gdańsku lub Lagunie w Gdyni. A jeśli nie Trójmiasto to może jakaś polecona placówka w innym mieście?
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za podpowiedzi.
no musisz przejść kwalifikację. biorą pod uwagę grubość rogówki i takie tam. nawet bardzo duże wady operują. choć z tego co wiem to wtedy jest ryzyko, że nie zejdą do 0, ale np do ćwiartki. Ale przy dużej wadzie to i tak super. Jeśli chodzi o suche oczy to efekt jest taki tylko przez kilka dni po zabiegu. Czuje się taki jakby piasek w oczach i wzrok się męczy. Ale po maxz kilku dniach wszystko zanika :)
Nie wiem, czy jeszcze się zastanawiasz nad korekcją, ale samo uczucie suchego oka, to nie problem, szczególnie jeśli się używa soczewek. Ja też miałem suche oko przed zabiegiem, ale zbadali, że jest ok. Trzeba przejść badania i wszystko jasne. Przed korekcją nie można nosić soczewek kontaktowych, a tak to nie ma jakiś wielkich przygotowań. Ja polecam udać się do Sopotu, z tego co wiem najlepsi w trójmieście.
Z mojej strony mogę polecić Blikpol w Sopocie. Moją wadę -7,5 i -9 operowali ponad rok temu. Jest tam kilku lekarzy, ja miałem zabieg u dr Słomińskiej. Myślę, że warto się przejechać na kwalifikację i porozmawiać z lekarzem. Jak wzbudzi Twoje zaufanie, to warto zabieg zrobić, choć pewnie u każdego efekty to sprawa indywidualna. Ja jestem mega zadowolony.
Jeśli w innym mieście, to mogę polecić klinikę Eyemed w Lublinie :) https://eyemed.pl/laserowa-korekcja-wzroku/
Miałem korekcję wzroku LASIK na Ukrainie. Cena była znacznie niższa i podoba mi się ich obsługa. Widać, że starają się pomóc, a nie zarobić pieniądze. Pomogli mi i w ciągu zaledwie kilku dni mój wzrok znacznie się poprawił. Byłem zadowolony i nigdy nie żałowałem, że zgodziłem się na operację. To też było przerażające, zwłaszcza podróż do innego kraju w tym celu. Nie byłam pewna, czy wszystko będzie dobrze. Ale byłem w pełni usatysfakcjonowany. Wszystko zorganizowałem za pośrednictwem lokalnej firmy o nazwie uamedtours
Ja mogę polecić zabieg laserowej korekcji wzroku w klinice okulistycznej Eyemed. Bardzo dobzi lekarze - zaproponują odpowiednie badania i dopasują metodę :) https://eyemed.pl/laserowa-korekcja-wzroku/