Widok

Laserowa korekcja wzroku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was poddała się temu zabiegowi?
Możecie polecić jakąś klinikę, lekarza, koszt?
Jak to wygląda w praktyce, badania przed, po..
Mam minus 2 na każdym oku, wada się pogłębia. Do tego zauważyłam, że w muszę zdejmować okulary bo z bliska nie widzę i jest to uciążliwe, a szkła progresywne dużo kosztują.
Macie jakieś doświadczenia?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest jeszcze opcja refrakcyjnej wymiany soczewki, w momencie gdy nie ma kwalifikacji do laserowej korekcji wzroku. Można poczytać https://eyemed.pl/refrakcyjna-wymiana-soczewki/

Najlepszym miejscem na poddanie się laserowej korekcji wzroku jest Ośrodek Okulistyki Klinicznej spektrum. polecam! Doskonale wykonują tam takie zabiegi. Dzięki nim widzę teraz perfekcyjnie.
Mam dokładnie taką samą sytuację - w Warszawie jestem przejazdem raz na dłużej, raz krócej. Korzystałem z usług alfa-lek przy nowym świecie. Są bardzo w porządku.
Tak, dokładnie. na pewno mają we wrocku bo znam to miejsce - ojciec robił u nich zabieg. fajna i delikatna obsługa, a zabieg fachowo wykonany bo teraz tato ma lepszy wzrok ode mnie :)
Akurat mi Wawa jest po drodze bo zdarza mi się tam pomieszkiwać od czasu do czasu, a z tego co wiem, Optegra ma kilka klinik w kraju chyba m.in. we wrocku i poznaniu
Tylko ze dojazd do wawy z Trojmiasta plus nocleg, wizyty kontrolne...
Hm, ja tez o tym myślę, trochę się orientowałam w ofertach i jeszcze Optegra się opłaca, np. w Wawie. Mają teraz fajne promo na zabiegi i wizyta za 49 zeta, więc chyba najbardziej się opyla
znalazlam cos takiego na grouponie
http://www.groupon.pl/deals/laguna-medical-1
Ile teraz kosztuje po tej promocji
czy ktos robil sobie ostatnie laserowa korekcje wzroku? teraz jest promocja w Laguna Medical i sie zastanawiam...
Gosia, zanim zamówisz soczewki przejdź się do okulisty. Niech ustali aktualną wadę wzroku. Ja polecam Visusa we Wrzeszczu. Do tej pory dobrali mi najlepiej i okulary i soczewki, ale nie wiedzą dlaczego z bliska widzę źle. Możesz też u nich zamówić soczewki. Noszę toryczne i u nich znalazłam najtańsze.

Też myślałam nad redukcją wady wzroku, ale to na razie nie jest dla mnie osiągalne finansowo. Dlatego próbuję z soczewkami chociaż też mam zastrzeżenia.
image image
Dzięki :) Uwierzyłam :))
image
image
ja noszę soczewki juz 15 lat ponad więc możesz mi wierzyć na slowo
:-)
i takie krople sobie kup
http://www.kontaktowe.pl/index.php?products=product&prod_id=235
Dzięki za info, póki co chyba też zacznę sie przyzwyczajać :)
image
image
http://www.kontaktowe.pl/index.php?products=product&prod_id=48
http://www.kontaktowe.pl/index.php?products=product&prod_id=184

widzę że chyba progresywne nie maja tych mocnouwodnionych choć te z 2 linka coś tam mają w tym stylu - nie wiem czy próbowałaś ?
ja kupuję takie hjak ci wyżej napisałam mocno uwodnione , dodatkowo jak je nakladam to mooocno mokre leję je mocno tym płynem do soczewek
napewno będziesz czuła dyskomfort jeśli będziesz je ubierac sporadycznie i odrazu od rana do wieczora - tak nie rób bo tylko niepotrzebnie podraznisz oko .
Jesli już tak robisz to w ciągu dnia zakrapiaj kroplami specjalnymi do nawilżania oka z soczewkami . Tez na początku mialam takie przeboje ale po ok. m-cu przezwyczajania się i wprawaiania w zakladaniu i zdejmowaniu był juz luzik , mogłam nosić długo a zakladanie trawalo kilka minut ( teraz 3 -5 sek moze na oboje oczu !)
Kupuję najczęsciej w realu u optyka - wiem że drożej ale poki co tak mi wygodniej - mam te 2 -tygodniowe.
Nosiłam od rana do nocy jak już zakładałam to na cały dzień. Z tym, że nie zawsze dobrze założyłam, więc czasami taką mgiełkę miałam albo je po prostu "czułam" na oku.
image
image
Aniu, a jakie nosisz? Dwutygodniowe? no i gdzie się zaopatrujesz. Ja zawsze kupowałam na allegro te jednodniówki.
image
image
jak ponosisz codziennie przez np. tydzień to oko się przezwyczai pomału zaczynaj od 2 godzin dziennie i z czasem wydłużaj czas noszenia , bo nie dasz rady pierwszego dnia nosic ich od rana do nocy trzeba stopniowo sie przezwyczajać .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki najlepszy materac do łóżeczka (31 odpowiedzi)

dziewczyny, własnie zamierzam kupic materac do łóżeczka i prawde mówiąc, po przejrzeniu internetu...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry