Widok
Oglądałam ostatnio "Cztery wesela" na Club zone i tam właśnie były te lampiony. Pokazano jak je puszczają w trakcie wesela i generalnie nie wyszło to dobrze. Takie lampiony trzeba umieć puszczać. Na tym weselu, które oglądałam to one puszczane przez młodych i gości spadały po chwili, leciały gdzieś w krzaki. Nie wyszło oni ładne, ani bezpiecznie.
te lampiony są z papieru ryżowego, więc się rozkładają po czasie
myślę, że puszczanie ich w bezwietrzną pogodę to nie jest bardzo trudne, ale jak jest wiatr - to ratuj się kto może... :P
myślę, że puszczanie ich w bezwietrzną pogodę to nie jest bardzo trudne, ale jak jest wiatr - to ratuj się kto może... :P
mieliśmy kiedyś do czynienia z takiego typu gadżetami. Naszym największym problemem było to ze z jakiś 100 lampionów do góry uniosło sie jakieś 20... Reszta spaliło się zanim wystartowały lub szybko zgasły.
No i spory problem z zaśmiecaniem, niektóre sie spalaja na popiół a niektóre wiatr rozdmuchuje w różne miejsce. No i to dość niebezpieczna zabawka, bo wiatr może to zwiać (szczególnie latem), na np jakieś wysuszone pole.... a wtedy do tragedii bardzo bliska droga.
No i spory problem z zaśmiecaniem, niektóre sie spalaja na popiół a niektóre wiatr rozdmuchuje w różne miejsce. No i to dość niebezpieczna zabawka, bo wiatr może to zwiać (szczególnie latem), na np jakieś wysuszone pole.... a wtedy do tragedii bardzo bliska droga.
pytałam o te lampiony w sklepie z dodatkami ślubnymi i pani mi powiedziały, że nawet na instrukcji jest napisane, że można je puszczać TYLKO nad wodą :P Wykluczone są tereny leśne, itp.. My mamy wesele pod lasem, ale jest tam małe bajorko.. myślałam żeby puścić tylko dwa - mój i mojego Z. ale rzeczywiście- jak będzie wiatr, to poleci na drzewa.. poza tym jak nie polecą tak jak trzeba to będzie kompromitacja a nie fajna rzecz :P
wszystko zalezy od pogody oczywiscie co nie zmienia faktu ze lampiony sa piekne
bbcode: http://gitmarket.pl