Widok

Leczenie depresji i lęków

Pytanie do osób z ptsd, lękami, depresją etc - jak sobie radzicie bez leku? Konsultowaliście to z lekarzem, były uwzględnione jakieś zamienniki? Bo szczerze powiedziawszy cała sytuacja, nieustanne przekładanie terminów dostaw od sierpnia i ogólne nastroje w tym kraju negatywnie wpływają na codzienne samopoczucie.
Chcę się skonsultować w tej sprawie z lekarzem. Jednak zanim zapłacę za wizytę i dostanę receptę, którą i tak nie wiem, czy zrealizuję w tym miesiącu, wolę podpytać czy ktoś już próbował i otrzymał pomoc czy może z drugiej strony jest odprawianie z kwitkiem. Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Leczenie PTSD nie powinno polegać na braniu leków. Nie ma leków na PTSD. Leki są podawane na latami nie przepracowane PTSD, które doprowadziło do Nerwicy lub depresji czy innych zanurzeń. Leczy się skutki nie leczenia PTSD. To nieporozumienie. Leczyć należy przyczyny a nie skutki. Koneczna jest Psychoterapia. Badzo dobre wyniki w tym przypadku przynosi terapia MDR tak zwanego odczulania. Pacjenci czują się znacznie lepiej często już po pierwszej sesji. PTSD nie leczy się marihuaną ponieważ kanabinol CBD może co najwyżej złagodzić nieco stany lękowe i wzmocnić ogólnie system nerwowy. Odmiany thc tylko pogłębią problem ponieważ nastąpi huśtawka dopaminowa w mózgu i dojdzie do depresji i lęków.
https://centrum-mk.pl/rodzaje-konopi-gatunki-marihuany-kompendium

Na tej stronie możesz poczytać sobie o poszczególnych gatunkach medycznej marihuany. Zapoznaj się na poczatku z tematem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy rozmiar członka ma znaczenie (23 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...

Tabletki Perfect Bust na powiększenie piersi (3 odpowiedzi)

Dziewczyny jakies opinie o tabletkach Perfect bust? Czytam sobie opinie i są pozytywne ale czy...

Środki na przedwczesny wytrysk (9 odpowiedzi)

Jakie znacie najlepsze sposoby na przedwczesny wytrysk? Ogólnie trochę zawiodłem się na...

do góry