Widok

Legoland Dania warto?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
z 11 latkiem i 6 latkiem chcemy pojechac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my akurat byliśmy w Niemczech, ale zabawa mega i dla dzieci i dla dorosłych
a gdzie jest ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej,my byliśmy tydz. temu w Danii w legolandzie,ogólnie polecam,dużo atrakcji dla dzieci i zarazem dorosłych, polecam kupic bilety na dwa dni bossie bardziej opłaca,mozna tez dokupić karty express czyli wchodzisz na karuzele i inne atrakcje po za kolejka jednak to spory wydatek w zależności na ile osób,w parku jest wodny plac zabaw wiec warto mieć kostium i jakiś ręcznik:)ogólnie ludzie chodza tam z koszami piknikowymi i lodówkami turystycznymi ,jakiś koc i jest piknik:)my braliśmy ze sobą napoje i jakieś jedzonko:) przydadzą się wygodne ciuszki i buty:)jakby co to pytaj:))w miare możliwości odpowiem:) a polecam również park rozrywki lalandia naprzeciw legolandu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja rónież polecam zarówno Legoland, jak i Lalandię. Byliśmy na sam koniec kwietnia. Pogodę mieliśmy bajeczną, gorąco i słonecznie, co biorąc pod uwagę wodne atrakcje, nie jest bez znaczenia ;) Dla nas wielkim plusem było to, że prawie nie było kolejek. Ale to było przed sezonem. Byliśmy jeden dzień, skorzystaliśmy prawie ze wszystkiego (ze wszystkiego, z czego chcieliśmy), z wielu atrakcji po kilka razy. Byliśmy z pięciolatkiem (i niemowlakiem, ale malutka to wiadomo, że niewiele skorzystała ;)).
Picie mieliśmy ze sobą. Jakieś kanapki też, ale obiad jedliśmy na miejscu w pizza i pasta koło pingwinów. Fajne miejsce. Płacisz na wejściu, a potem jesz co chcesz i ile chcesz. Napoje w cenie. Może wybór nie jest duży, ale wystarczający.
I jeśli tylko będziecie mieć ekstra dzień, koniecznie zajrzyjcie do Lalandii. Baseny super, a to nie jedyna atrakcja w tym miejscu ;)
Czy duże są kolejki do kasy po bilety? Czy można tam płacić w euro i czy opłaca się tam kupić klocki lego?
jeśli chodzi o klocki to może i maja najnowsza oferte a le sa drogie,ja nie kupowałam bo wg mnie się nie opłaca,kolejki do kasy szybko ida bo kas jest dużo,na miejscu można płacić karta lub gotówka chyba w koronach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest duży sklep z klockami i obok sklep "wyprzedażowy". Głównie ma ciuchy, ale pojedyncze klocki również i tam są faktycznie w sensownej cenie. W sklepie z klockami są droższe niż u nas, ale są też takie komplety, których się u nas nie dostanie. No i różne gadżety legusowe.
Płaci się w koronach.
W kolejce do kasy nie staliśmy, bo bilety dostaliśmy w prezencie, kupione przez neta. Jakiś czas temu widziałam wejściówki za pół ceny na grouponie.
możemy też pojedziemy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na allegro można tanio bilety dostać http://allegro.pl/bilety-legoland-dania-billund-i4612629080.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
warto! moja przyjaciółka była w sierpniu, widziałam fotki i z relacji wiem, że bawili się super, ale jeden dzień wystarczył :) ceny klocków i innych pamiątek mega wysokie
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
A ja sie zapytam, jezdzicie do znajomych ? rodziny ? czy spicie w hotelach ? wynajetych mieszkaniach ?

Bo tak sie zastanawiam, czy z 3 latkiem sie oplaca jechac... i czy cos jest jeszcze ciekawego w okolicy :)
My mieszkaliśmy w hotelu Zleep Hotel Billund, tuż obok lotniska. Bo tak nam było najwygodniej akurat.

Trzylatek już powinien się fajnie bawić. Szczególnie, jeśli nie jest bojaźliwy.

Tu masz opis (względnie krótki słowny) pobytu zarówno z niespełna roczniakiem, jak i z pięciolatkiem http://me-and-my-itchy-feet.blogspot.com/search/label/Legoland .
Aaa, no i Lalandia trzylatkowi też się na pewno spodoba! A wokół Billund też jest trochę atrakcji - jakieś safari czy inne mini zoo. Jeśli znajdę książeczkę, którą stamtąd przywieźliśmy, mogę tu dodać nazwy atrakcji w okolicy.
Super :)
Bo tak planuje gdzie by pojechac na wiosne/lato przyszlego roku bo wiadomo, kasiore trzeba odlozyc :)

A jaki mniej wiecej jest koszt takiej wycieczki do Dani ? 2 osoby dorosle plus 3 latek ?
W zeszłym roku w okolicach stycznia pojawiły się bilety do Legolandu na grouponie. Warto więc i tam sprawdzać, a były bodajże połowę tańsze niż te z oficjalnej strony.
Dania do tanich krajów nie należy, ale i tam można znaleźć okazje. Wiem, że jak się śpi w domkach Lalandii, to wstęp do kompleksu jest za darmo. A kompleks naprawdę super, ze świetnym aquaparkiem, ale i z małpim gajem dla dzieci, stokiem narciarskim, lodowiskiem... Naprawdę sporo rzeczy można w nim znaleźć. Co prawda nocleg w Lalandii do tanich nie należy, ale może jak przekalkulujecie wszystko, to Wam się opłaci. Nam było najwygodniej przy lotnisku, bo przylatywaliśmy do Billund późnym wieczorem (lecieliśmy z Paryża) i potem wylatywaliśmy dalej, więc tak nam pasowało. Byliśmy bez samochodu. Babka, którą spotkaliśmy w Legolandzie natomiast mówiła, że oni nocowali gdzieś pod Billund, bo taniej, no ale do Legolandu samochodem sobie dojeżdżali.
Obiad w Legolandzie też myśleliśmy, że będzie droższy. Jest sporo budek, w których można kupić jakąś mniejszą przekąskę czy kawę. Na obiad zdecydowaliśmy się w części polarnej, bo 1. z restauracji można oglądać pingwiny, co dzieciom się bardzo podobało. 2. byliśmy akurat w tamtej części. 3. płaciło się przy wejściu, dostawało talerz i szklankę i można było jeść do woli (głównie pizza i makarony, ale też spory wybór sałatek). 4. nie było źle cenowo, ale nie pamiętam, ile dokładnie płaciliśmy. Dzieci płacą mniej niż dorośli (w zależności od wieku, ale trzylatek na pewno).
Przykro mi, więcej nie pomogę. Za to poszukam książeczki/broszurki wieczorem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy ktoś był w Niemczech w legolandzie? Widziałam, ze z Gdanska lata Wizzair do Dortmundu, czy stamtąd jest daleko? Jaka komunikacja, jakis pociag/ autokar? Jak hotele?
Byłem ale nie pomogę co do transportu, jeździłem zawsze autem, przy każdym legolandzie jest hotel do tanich nie należy, ale za to blisko , wokoło, przynajmniej kilka lat temu, były same pola i wiochy, w okolicy są motele, hotelki , pensjonaty, ale z dojazdem bez własnego auta może być różnie. Ceny noclegów - różne (są wyszukiwarki w necie warto skorzystać i sobie wcześniej zarezerwować).
P.S. Nie warto jechać na jeden dzień , minimum 2dni , a najlepiej na 3. W legolandzie największa chyba frajda dla dzieci to atrakcje wodne , więc najlepiej jechać jak jest gorąco, a w pogodę taką jak teraz kupujesz płaszcz przeciwdeszczowy na miejscu.
Nam się bardzo podobało. Tutaj nasz relacja :)
http://kochamlego.pl/legoland/
teraz tam można polecieć z gdańska bezpośrednio

Inne tematy z forum Podróże

Fajny hotel nad polskim morzem - gdzie? (14 odpowiedzi)

Polecicie coś?

do góry