Widok

Lekka hipokryzja...

Doszedlem do wniosku ze wielu forumowiczow to hipokryci. Wnioski same sie nasuwaja po dzisiejszym wyscigu family cup. Jedyny wyscig, gdzie w regulaminie wyraznie napisane jest ze nie moga startowac zawodnicy z licencja, a Ci co ja mieli objeci sa karencja.
Co wyscig jest jazda na temat "zawodowcow", zawodnikow licencjonowanych i tego jakie to mendy bo zabieraja medale, mimo ze w regulaminach tych wyscigow nie ma zadnej wzmianki na temat licencji, z wyjatkiem family cup. Glownie psy wiesza sie na zawodnikach klubowych. Dzis mimo ze kilku zawodnikow nie powinno sie znalezc na starcie zaden z forumowiczow nawet nie warknal na ten temat, nie wspomne juz o zawodnikach startujacych...podejrzewam ze gdyby wystartowal Marek Cichosz, Andrzej Kaiser czy Michał Bogdziewicz to afera bylaby poruszona w poniedzialkowej wyborczej! No, ale wielu potwierdzilo tylko co soba reprezentuja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaka prosta zagadka
Jako kolarz z licencją nie wystartowałem w Family Cupie w moim mieście, gdyż czułbym wstyd i upokorzenie. Co to za satysfakcja wygrać z amatorami, po co mi nagroda i miejsce na pudle, kiedy to mogę sobie spokojnie powalczyć na zawodach na wysokim poziomie między równieśnikami ( czyt. zbliżonymi do mojego poziomu ).
To jest jak z samochodem. Możesz na niego ciężko zapracować, ale tak samo możes go ukraść.
- ja wolę go kupić za ciężko zarobione pieniądze.

Pozdrawiam!!!
Właśnie. Nie znam Krzyżaka, ale chłopina dobrze gada. Czytam te forum bo chciałem w tym sezonie sprawdzić się na zawodach - oczywiście dla amatorów. Z innych przyzcyn, tj. poważnej kontuzji odpuściłem, nieważne. Chciałem tylko wyrazić swój pogląd , że jak są zawody dla amatorów - to jest dla takich jak ja, choć nie doszłych, to ci co spędzają całe wolne chwile na rowerze w lesie, powinni sobie odpuścić a nie rzucać sie na puchary i medale. Bo po co wtedy jest regulamin. Jak jest wyraźne napisane dla amatorów - to nie po to, że tylko ktoś sobie napisał, tylko dlatego że mogą w nim wziąc udział tylko amatorzy. Proste ? No pewnie. Jak wiem, że mam licencję i doskonale wiem, że FC jest dla amatorów to nie biorę udziału. Dla mnie proste. Dlatego nie wiem o co tu w ogóle gadka. Gadanie o jakiś kompleksach i innych tam ... Dla amatorów, to dla amatorów. Jak ktoś nie wie czy jest amatorem, czy zawodnikiem z licencją to już jego problem. Tym bardziej że macie naprawdę dużo imprez na pomorzu, w których można wziąć udział - to do tych z licencją, co nie czytają regulaminu, albo mają problemy ze zrozumumieniem jego zapisów.
A tak wogóle to największymi frajerami są organizatorzy - wytyczyli trasę, kasiorę zebrali a reszta w d...!
Teraz już wiem kto wygra ligę selezjańską w przyszłym sezonie - AS Monaco !!! Mają przyjechać do Polski i ukrywać licencję zawodników :). Dowiedzieli się, że kuria biskupia ufundowała dla zwycięzcy okazały puchar i 7 -dniowe turnee po kaszubach.

PS. Zagadka dla rowerzystów - na długie przejażdżki i przerwy w ciężkich treningach - dla amatorów i tych z licencją. Kto zna odpowiedź niech nie psuje zabawy pozostałym. Jeśli nikt nie da rady, wkrótce ogłoszę odpowiedź(nie jestem zbyt częstym gościem forum - także macie czas).

Co to jest ?
- to nic nie waży,
- widać to gołym okiem,
- jeżeli to jest w beczce, to beczka jest lżejsza.

pozdrawiam
hehehe tak jestem bardzo zakompleksiony... widze ze co poniektorzy mimo checi chyba slabo kumaja :) ale za to jak milo sie czyta
co wy macie do tego krzyzaka ze tak wiekszosc na niego jedzie ??????
Nie chcę tutaj używać inwektywów,ale nie chce mi się brać udział w tej głupiej dyskusji.
ale i tak pozdrawiam wszystkich rowerzystów!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krzyżak, ja widze ze ty uwielbisz pier.... o licencjach.....kompleks masz czy jak????
A Ty jeszcze nie śpisz, bo masz takie elokwentne wypowiedzi, że aż się czytać nie chce
Ile wy macie lat,jakoś innym lepszym rowerzystom to nie przeszkadza.Jak macie pretensje,to do organizatora.Zamiast pisac wywody sentymentalne,to lepiej byscie przeprowadzili,konserwacje sprzętu rowerowego.Parodia!!!!!!!!!!!!!!
Krzyżak bardzo dobrze ze poruszyłeś ten temat. Jak zwykle to w Polsce bywa regulamin jest po to żeby był a w rzeczywistości zupełnie inaczej żeby wykluczyć tych z licencja to sędziowie powinni mieć przy sobie listę zawodników z licencja z polskie i zrobić weryfikacje mam nadzieje ze jak wydają taka licencje to zapisują, komu dali i tak dalej a jak maja taka bazę danych to powinni mieć ja przy sobie i zrobić weryfikacje. Ale u nas to jest tak organizatorowi zależy żeby było jak najwięcej osób, bo wpisowe dosyć wysokie. Sedzowie są beznadziejni i chyba jedyni w trójmieście. Już nie wspomnę, co się działo na BT Gdynia w zeszłym roku ich zachowanie wołało o pomstę do nieba. (na szczęsie to się zmieniło)
Zawodnicy ci, co maja licencje i stertowali tez są beznadziejni na pewno wiedzieli o tym ze nie powinni stertować, ale właśnie tak to jest podnoszą sobie morale czy co bo przecież majątku na takiej wygranej nie zarobią. Jak dla mnie to kultury i honoru nie maja za grosz.
Ja osobiście startowałem i wiedziałem ze jest przynajmniej kilka osób z licencja nawet bym był trzeci gdyby nie jeden z licencja, co był wyżej niż ja, ale uważam się na tyle wychowanego, że wstyd by mi było psuć dosyć kameralna atmosferę a po za tym jak donosić to na wszystkich a nie tylko na tego, o którym wiem, że ma licencje a niestety wszystkich z licencja tam nie znam.
Jest mi bardzo głupio, że w naszym gronie rowerzystów są po prostu zwykli Oszuści.
Piszesz jeszcze ze tych bardziej znanych zawodników się bardziej szykanuje niż mniej znanych, ja potępiam wszystkich, którzy łamią przepisy obojętnie czy maja licencje czy nie czy są znani czy nie.
ober rowerzysta ?
a co to takiego?
Jak masz się tak wypowiadać to lepiej idź spać.
halo,halo
szukam garsyji na rowerze
czy się może przebrał??
Czyzby wypowiedz zawodnika z licencja ze tak bardzi te wypowiedzi poddenerwowaly? Myslisz ze jestes madrzejszy od regulaminu? Regulamin jest jasny i dokladnie w tym akurat wypadku precyzuje ze zawodnicy z licencjami nie maja prawa startu. I nie rozroznia tutaj czy to jest reprezentant Polski, czy rowerzysta niedzielny.
A jezeli juz startuje, to niech startuje poza konkurencja, a zaszczyty staniecia na podium zostawi tym ktorzy spelniaja wymogi startu.
K...............,ale macie problem.Każdy może sobie wyrobić licancje.Pan Krzyżak,czy Pan Drabik,to nie Galiński,Karczyński,czy też nasi trójmiejscy kolarze Banach,Bogdziewicz.Jak,kyóryś z nich wystartuje to się świat nie zawali,a jak ktoś ma kompleksy,że jest słaby,to już jego problem.
niech nasi trójmiejscy amatorzy wystartują w jakiejś edycji BM.Tam startują wszyscy i można przy okazji pozbyć się kompleksów amatora.
Dobranoc wszystkim bikerom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kogo masz na myśli, jeśli mogę zapytać? Z czystej ciekawości.
Drogi amatorze wszyscy tutaj uważamy że nie powinni licencjonowani startować w imprezie typu FAmily Cup. Chociaż tak naprawdę to takie zawody to dla licencjonowanych czasami jedyna okazja stanąć na podium. Bo w zawodach typu Skoda zajmują miejsca w trzeciej dziesiątce, więc muszą jakoś podbudować swoje morale.
A niestety Ci z licencja startuja nagminnie w tego typu zawodach, wiec nie jest to przypadek czy brak znajomosci regulaminu. Sa tacy z licencja ktorzy w zeszlym roku stawali na pudle, stawali takze i w tym ... Tez bym z przyjemnoscia posluchal wypowiedzi takowych zawodnikow.
Zgadzam sie z Krzyzakiem. Ci co maja licencje powinni sobie ten wyscig odpuscic. Po to jest regulamin, aby go przestrzegac. Mogliby sobie wystartowac, ale poza konkurencja. A po drugie taki pucharek duzo wiecej radosci przynioslby jakiemus amatorowi, ktory jeszcze nigdy nie mial szansy stanac na pudle..... a dla nich jest to zapewne jeden z wielu, i malo znaczacy, ktory trafi gdzies za kanape
Z checia posluchalbym wypowiedzi "tych z licencja" dlaczego postapili tak jak postapili, a pewnie forum czytaja.
zeber napisał(a):

> Przeskakujesz z jednego posta do drugiego i trąbisz to samo.
> Znudziło mi się to już... jak nie twój kochany XTR to licencja
> i komatarze przesiąknięte egoizmem i pogardą...
> Nie wystartowałeś w Family Cupie i teraz chcesz żebyśmy ci za
> to podziękowali i zaczęli krytykować tych profi, którzy tam się
> pojawili... nie potrzebujemy łaski z twojej strony - troche to
> infantylne :\

Zeber troche chyba przesadzasz i nie skumałeś co on napisal. Nie znam go osobiście, ale ten post wydaje sie miec sens. Koles widac lubi konkretne wypowiedzi.
do góry