Widok

Lekka spacerówka ale NIE parasolka - istnieje jakaś fajna?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Potrzebuję lekkiej spacerówki dla 6 miesięcznego brzdąca, więc musi być rozkładana na płasko z regulacją podnóżka. No i chciałabym, żeby była lekka, do 8 kg.
Jerstem zrażona do parasolek po Inglesinie Trip którą miałam dla starszaka i nie kupię więcej parasolki. Czy są jakieś fajne wózki, które spełniają takie wymagania?
Póki co znalazłam:
1. Babyzen Yoyo
2. Babyhome Emotion
ale panie w bobowózkach odradziły mi oba te wózki :/
Plis, może ktoś zna taki wózek? Bo przejrzałam już cały internet.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to z tego typu wózków to masz quinny zapp xtra (bardzo chwalony przez użytkowniczki - tylko nie wiem czy się nadaje dla 6ciomiesięczniaka bo ma kubełkowe siedzisko, więc kładziesz dziecko w pozycji siedzącej) czy espiro magic 4 (ja mam i też bardzo sobie chwalę)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mam i sobie chwalę :)
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-easygo-loop-parasol-gratis-i4012619831.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie nie chcę kubełkowego, dlatego quinny odpada. Zaraz przyjrzę się tym, które polecacie :)
Graco Evo jest rozkładany na płasko, do tego bardzo lekki, bez problemu znoszę go wraz z 7 kg dzieckiem z 3 piętra ;)
Polecam Babydesign Sprint lekki polski tani
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam espiro magic 4 i jesteśmy bardzo zadowoleni
image
image
Quinny zapp xtra a nie zwykły quinny zapp, ma rozkładane na płasko siedzisko. Wiem bo mam i moje dziecko często w nim śpi i kłade je na płasko. Jest też nowa wersja 4kołowa, moim zdaniem stabilniejsza. I fajne jest to że można siedzisko wpiąć odwrotnie-widzisz twarz dziecka, nie widziałam takiej opcji w innych spacerówkach. Minusem jest że ma małe koła i dlatego słabo amortyzują nierówności, akurat ja taki chciałam bo mam mały bagażnik. No i waży chyba z 5-6 kilo. Z łatwością podnoszę go jedną ręką.Polecam jako najlżejszy wózek jaki istnieje!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moją sześciomiesięczną córkę przesadziłam z głębokiego do jane nomad - dla mnie super wózek, uzytkowałabym do teraz, a mała ma prawie dwa lata, ale mi ukradli :( teraz mam baby design sprint i póki co też mogę polecić (zreszta podobny do nomada)
Nie spełnia jednego kryterium - nie ma regulowanego podnóżka - ale poza tym jest po prostu obłędny - Mini City Baby Jogger GT. Jest to trójkołówka, oparcie rozkładane na płask i sprytnie regulowane za pomocą taśmy i zaczepu, więc układasz je pod dowolnym kątem. Gigantyczna rozkładana buda. Pompowane koła, amortyzatory. Wózek składasz jedną ręką pociągając za uchwyt w oparciu. Waży 7,5 kg i jest niewiarygodnie zwrotny i wygodny do prowadzenia jedną ręką.

Opis wózka jest np. tutaj, razem z uczciwą recenzją:

http://swiat-wozkow.blog.onet.pl/2013/05/19/67/
City Mini znam, bo mam dla starszaka, jest rewelacyjny, ale niestety ten podnozek to mus, bo w city mini wystają mu nogi na leżąco, a jeszcze nie siedzi za bardzo.
A resztę pozycji dziś posprawdzam, ale już chyba wszyastkie te wymienione wózki rozpatrywałam, ale nie pamiętam, co mi tam nie pasowało :( Miałam nadzieję znaleść ideał ale nie wiem czy istnieje :)
peg perego si lekki rozkłada się na płasko duża budka
Inglesina trilogy
peg perego to właśnie w sumie jedyny, który mi się na prawdę podoba, ale troche ma z parasolki :)
Inglesine Trilogy oglądałam i jest fajna, ale ciężka (ponad 10 kg) i trochę droga.
Baby design sprint ma chyba bardzo niskie oparcie? Chyba nie starczy na zbyt długo.
Trochę zmieniły mi się priorytety, może być trochę cięższy, ale musi mieć pełną rączkę (żebym mogła go prowadzić jedną ręką, bo druga muszę prowadzić starszaka) i musi być łatwo składany (składanie quinny zipp xtra wyglada masakrycznie), najlepiej jedną reką.
A zna ktoś emmaljunga scooter 3s?
Bumbleride Indie, super wózek z super amortyzacją, regulowanym podnóżkiem, fajną budą ale nie złożysz go jedną ręką niestety.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam Espiro Magic 4, byliśmy bardzo zadowoleni a kupiłam wózek używany obecnie już wyrósł i jeździ w nim kolejne dziecko. Ja również nie chcialam zwykłej spacerówki - parasolki, z espiro byliśmy bardzo zadowoleni :-)
A navington scooner? Tylko chyba nie 8 a 9 kg waży ale ja mam i jestem baardzo zadowolona. Jakbyś się ugięła ten kg odpuścić :)
O scoonerze też myślałam, ale wydaje mi się, że siedzisko jest takie płaskie i twarde i że będzie niewygodne dla takiego malucha.
Chcę obejrzeć per perego book i tą Emmaljunge, mimo, że nie składa się jedną ręką ale wydaje mi się mega wygodna dla dziecka.
my kupiliśmy Coneco Traper, wózek jest w ciagłym użyciu rok i nie widać prawie żadnych oznak użytkowania (poza kółkami :)), córcia jeździ w nim od kiedy skończyła 7 m-cy
wózek waży ponad 8 kg ale to jedyna jego wada, zresztą jako lekki wózek (dodatkowy) na wyjazdy zdecydowaliśmy się na parasolkę
Ja też miałam Espiro Magic 4 - aktualnie sprzedaję, jakbyś była zainteresowana zapraszam.
Stan super.
Byłam baaardzo zadowolona. Świetnie się prowadzi, podbija na krawężniki, rozkłada, podnóżek podnosi się i nie trzęsie dziecka a wertepach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://forum.trojmiasto.pl/wozek-spacerowy-Espiro-Magic-4-t527435,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam baby design mini ceny juz od 240zł. na allegro-nowe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy britax b-agile 4 i jestem zadowolona. Mój synek ma 21 m-cy i ma w nim dużo miejsca. Wózek waży 8kg.

Britax nie ma regulacji podnóżka niestety, a ten espiro rzeczywiście jest fajny, tylko widzę, że nie ma go ani w mamaija ani w akpolu, więc nie można go obejrzeć, szkoda.
Ja kupowałam w Mapu w Gdyni. Może mają akurat w sklepie - zadzwoń.
o nawet nie wiedziałam, że taki sklep istnieje, dzięki :)
ja tez mam baby design mini i jest super, tylko to taka prawdziwa mini spacerówka, a jak szukasz dla maluszka to jednak wybrala bym z jakas lepsza amortyzacja żeby nie trzeslo. Moi maja 21mcy, i do tej pory jeździli baby jogger city mini. teraz przesiadamy się tez do mini ale w wersji mniejszej:)
Baby Design Mini jest malutki, nisko rączka, osobiście kopalam też w hamulec, mam do oddania egzemplarz na dobicie, Espiro Magic fajny, też o nim myślałam, ale teraz już za mała powierzchnia do spania dla 13kilowca; oba są do obejrzenia w Smyku na Matarni.
mountain buggy swift nie ma regulacji podnóżka ale ma go tak pod kątem że nożki leża nie wisza, reszta to czysta poezja jeżdzi sam w zasadzie :)
A ja mam Emotiona Babyhome i jestem bardzo zadowolona, jest super lekki, ma świetny kosz na zakupy, łagodnie się spuszcza oparcie wiec jak moja Tosia zasypia to bez problemu obniżam oparcie. No i jest super skłądany, wrzucam do auta i nie mam problemu że już mi się tam nie mieści. ja polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam z całego serca IZZY Bebe beni, sama szukałam dość długo i ten jest najlepszy!

- duże koła
- lekki 8 kg
-po złożeniu mieści się chyba w każdym bagażniku :)
-regulowane oparcie i podnóżek
- spory kosz na zakupy
- daszek chroni przed słońcem czy wiatrem
image
A co myślicie o GRACO EVO ? Lekki jest - ok 9kilo sprzedawca mówił, duży kosz na zakupy i co dla mnie bardzo ważne- oparcie rozkłada się do pozycji całkiem leżącej?
Kudu4 najlzejsza na rynku firmy hiszpanskiej casualplay ;-)
ja polecam carmelo eos
ja też mam emotiona i naprawdę polecam. Oj ja akurat dłuuuugo szukałam spacerówki i trafiłam na emotiona :)
My mamy TFK DOT. Spacerówka jest lekka, zwrotna i wygodna w obsłudze. Jest szerokie siedzisko więc dziecko nie jest ściśniete. Duża budka
Tak- rozkłada sie całkiem na płąsko, oparcie proste, wygodne, mozna spać :) Mam dla córy gracvo evo i bardzo go lubimy
-iska szkoda że n ie jestes zalogowana bo chetnie pogadałabym i obejrzałabym ten Twój wózek babyhome, bo sie do niego przymierzam a w pomorskim nie ma gdzie go obejrzec:(
napisz do mnie esterauhlenberg@wp.pl
-Eliza napisz do mnie esterauhlenberg@wp.pl
mamy graco Evo , stelaż 6 kg budka 1,5 kg, siedzisko obracane w dwóch kierunkach
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
My mamy lekka ale w pełni funkcjonalną spacerówkę Crossline z euro cart.
Polecam inglesina trip jest super

Wózek Chicco jest teraz w promocji na Livro - https://www.empik.com/chicco-urban-stroller-plus-crossover-black,p1131546414,dziecko-p
Więc może coś takiego? Moim zdaniem jest genialny, ale wiadomo, że to już kwestia tego, jakie macie oczekiwania.
Akurat ich wózki są naprawdę porządnie wykonane.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry