Odpowiadasz na:

Re: Lekkostrawne przepisy kulinarne

Sałatka Bucuresti

Składniki:

250 g półtłustego twarogu
2 spore ogórki
2 ząbki czosnku
2 ½ łyżki oleju słonecznikowego
1 ½ łyżki octu... rozwiń

Sałatka Bucuresti

Składniki:

250 g półtłustego twarogu
2 spore ogórki
2 ząbki czosnku
2 ½ łyżki oleju słonecznikowego
1 ½ łyżki octu winnego
sól
listki bazylii do dekoracji
Ogórki obrać, pokroić w kostkę, posolić i odstawić. Jeżeli puszczą sok, to go zlać. Twaróg lekko rozdrobnić, a następnie wymieszać z ogórkami.

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, a następnie utrzeć z olejem - do uzyskania emulsji. Sos przyprawić octem i solą, po czym delikatnie wymieszać z ogórkami i twarogiem, Odstawić na pół godziny do lodówki. Przed podaniem można udekorować listkami bazylii.

Smacznego:-)

zobacz wątek
12 lat temu
~iza

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry