Widok
Sałatka Bucuresti
Składniki:
250 g półtłustego twarogu
2 spore ogórki
2 ząbki czosnku
2 ½ łyżki oleju słonecznikowego
1 ½ łyżki octu winnego
sól
listki bazylii do dekoracji
Ogórki obrać, pokroić w kostkę, posolić i odstawić. Jeżeli puszczą sok, to go zlać. Twaróg lekko rozdrobnić, a następnie wymieszać z ogórkami.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, a następnie utrzeć z olejem - do uzyskania emulsji. Sos przyprawić octem i solą, po czym delikatnie wymieszać z ogórkami i twarogiem, Odstawić na pół godziny do lodówki. Przed podaniem można udekorować listkami bazylii.
Smacznego:-)
Składniki:
250 g półtłustego twarogu
2 spore ogórki
2 ząbki czosnku
2 ½ łyżki oleju słonecznikowego
1 ½ łyżki octu winnego
sól
listki bazylii do dekoracji
Ogórki obrać, pokroić w kostkę, posolić i odstawić. Jeżeli puszczą sok, to go zlać. Twaróg lekko rozdrobnić, a następnie wymieszać z ogórkami.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, a następnie utrzeć z olejem - do uzyskania emulsji. Sos przyprawić octem i solą, po czym delikatnie wymieszać z ogórkami i twarogiem, Odstawić na pół godziny do lodówki. Przed podaniem można udekorować listkami bazylii.
Smacznego:-)