Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

SPRZĄTAM JAK SĄ TOREBKI

Zawsze staram się sprzątać po swoim piesku, ale bardzo często nie ma dostępnych torebek a nie zawsze mam coś przy sobie....Uważam, że gdyby miasto częściej uzupełniało takie "słupki" z torebkami a przede wszystkim gdyby były częściej spotykane to ludzie zaczęliby wyrabiać w sobie nawyk. To moje zdanie !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

zgadzam się - patrz Płyta Redłowska
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wtedy będzie problem bezdomnych zwierząt! ludzie nie zapłacą a prędzej porzucą psa!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzymanie psa w bloku to znęcanie się nad zwierzęciem i innymi ludźmi. Taki człowiek to

ograniczony umysłowo sadysta. Taki osobnik nie jest w stanie wyobrazić sobie jakie cierpienia przechodzi zwierzę trzymane całe życie w betonowej klatce, wypuszczane 2 razy dziennie na kilka minut przed blok.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odrażające burżuje! Prawdziwy Polak wali się prosto między g*wna, jak stoi! Darz bór, nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, a tym bardziej ohydny Wyspiarz. Brud, honor, ojczyzna!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

każdy właściciel psa powinien po nim posprzątać jego kupę!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupa

to zwykła ignorancja właścicieli psów....a Straż Miejska odwraca głowę, zamiast wlepiac mandat....tylko karanie i to wysokimi kwotami może coś zmienić...ewentualnie jeszcze podnisienie podatku za psa , do takiej wysokości, abu mozna było zatrudnić odpowiedni slużby do sprzatania kup...i tyle w temacie...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

W REDZIE PO PSIE SIĘ SPRZĄTA

tacy wszyscy są mądrzy- sprzataj po psie, rozdawanie ulotek, mandatów, publiczne lżenie. A MOŻE SPRÓBOWAC CZEGOŚ CO DZIAŁA? Odwiedzam czasem Redę, tam na dużym osiedlu na niemal każdym rogu ulicy stoją specjalne stojaki- w kształcie dalmatyńczyków, które są jednoczesnei koszami na psie odchody i przy każdym koszu są DARMOWE torebki na psie odchody. Pomysl jest tak prosty, ze az genialny. Wychodząc z psem, nie masz możliwości nie napotkac kilku(!!!) tych koszy więc niezależnie, gdzie pies się załatwi- niemożliwe jest wytłumaczenie- nie mam torebki. Zresztą własciciel czuje niemal psychiczną presję aby wyciągnąć rękę po torebkę i sprzątnąc kupę. EFEKT? Trawniki- jeszcze do niedawna upstrzone kupami- sa czyste. BO LUDZIE SPRZATAJĄ. polecem to osobom decyzyjnym w Gdańsku. Zamiast bannweró, tabliczek, plakatów- POSTAWCIE DO CHOLERY KOSZE Z TOREBKAMI NA KUPY. koszt moze być porównywalny, ale efekt będzie! Sprawdziłam na sobie, mam psa, mam torebki (z Redy) i noszę je po Gdańsku. ale zniechęca mnie brak koszy, brak torebek i ogólnie- bezsensowne narzekanie czy ataki. zamiast narzekać- bierzcie się do roboty! pomóżcie nam sprzatac po naszych psach zamiast tylko gnoić i karać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

o czym ty piszesz, a te które sa w schroniskach to się nie męczą...takie mamy zycie musimy pracować...a psu nic się nie dzieje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Funduszem reprezentacyjnym, fakturami "za konsumpcję" w Rozi, lożą VIP we wszystkich "arenach" Trójmiasta, koszami "małpek", wyjazdami integracyjnymi do Las Vegas, zleceniami na badania statystyczne psiego g*wna za milion złotych rocznie, przetargami na dostarczenie tryliona woreczków na psie g*wna ('bo dajcie mi woreczki to posprzątam!"), odprawami w wysokości dwuletniej pensji, przywilejami emerytalnymi i bonusem pół miliona za nierealizację planu :)

Niech żyje nasze biedne, uciśnione, rozrzutne, rozpasane państwo!

Nie "twoje pieniądze z renty" tylko "moje pieniądze z podatków wyrzucone jak w błoto na twoją rentę."

Sr*jtaśmę też czekasz aż ci UM da za darmo, a jak nie daje - robisz pod siebie z uśmiechem?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kiedy będzie dla mnie darmowy papier toaletowy? Dlaczego z moich podatków mają być fundowane woreczki dla ograniczonych troglodytów którzy muszą żyć ze zwierzętami, a także narażać innych na obcowanie z odchodami tych zwierząt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak nie ma specjalnych koszy czy torebek to bierz w rękę i do kieszeni, wyrzucisz później.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokladnie o tym mowa sama ostanio widzialam taki cos! s****a do pisakownicy szczaja pod auta no ale to nikomu nie przeszkadza tylko psy

Właściciele psów - najbardziej agresywna część społeczeństwa. Zakompleksieni, szukający akceptacji

u innych gatunków żyjących na Ziemi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Śmietników brak

Ja zawsze sprzątam po swoim psie i nie mam z tym problemu. Gorzej, że potem nie mam co z TYM zrobić. Początkowo nie chciałam wrzucać do śmietników przy drzwiach wejściowych do bloków, no bo jednak nic przyjemnego zostać owianym taką bryzą wychodząc z klatki do pracy. Okazało się, że oprócz takich śmietników, są jeszcze te duże z kontenerami. Wszystkie dokładnie zamknięte na klucz. Na przystankach w mojej okolicy są dwa ogólnodostępne śmietniki i jak ten łoś chodzę z tą kupą w worku, spotykam sąsiadów, znajomych, chwilę pogadamy...a ja z tą kupą. Czasem jak ktoś czeka na autobus, to też głupio mu tak porzucić smroda pod nos. Nie jest to komfortowe, ja chciałam psa, żeby mieć przyjaciela. Ok, mogę sprzątać po nim bo sama nie lubię syfu na trawnikach, ale to nie znaczy, że mnie to nie brzydzi i że uwielbiam tak wędrować po osiedlu z guanem w ręku. Niech miasto zorganizuje więcej śmietników zamiast wydawać kasę na plakaty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja sprzątam po psie naprawde to robię

i chciałabym żeby krzykacze sprzątali po sobie bo wiosna odkryła wszystko to co zostało wyrzucone przez człowieka! butelki, pety, papiery,puszki itd to dzieło wasze a nie psów
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie mam psa

i jest mi z tym bardzo dobrze, nie rozumiem ludzi, którzy czuja potrzebę mieszkania ze zwierzęciem w bloku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry