Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

sorry - ja sie staarm sprzątac ale mam duzego psa i robi ogromne kupy. jak wezme zwykly plastikowy worek na sniadanie to ta kupa sie po prostu nie miesci...chciałabym kupić takie papierowe woreczki z szufelką...no bo co jak pies ma rozwlonienie? ciezko to zapakowac do woreczka. tylko nie wiem gdzie takie kupic...szukałam na necie i nie znalazłam. A smietników brakuje. Mieszkam na Przymorzu. Duze smietniki są okratowane do okoła, a małe sa tylko pod jednym blokiem na moim osiedlu. Muszę naprawdę spory kawał przejść aby w końcu móc wyrzić ta wielką kupę...mimo szczerych chęci...odechciewa się sprzątac po psie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to miło że trójmiasto popiera używanie wulgaryzmów

to miło że trójmiasto popiera używanie wulgaryzmów... chcecie żeby ludzie sprzątali a nie przeszkadza wam że guaniarze nie potrafią inaczej się wysławiać niż k... p.....
gratuluję Europy!
I dodam jeszcze...czy 10 lat temu czy nawet 5 komuś to tak strasznie przeszkadzało? Każdy kiedyś wdepnął w jakąś kupkę na podwórku i czy to był jakiś problem straszny? Jakiś frajerek wziął kasę za nagłośnienie sprawy i zrobienie problemu i jest afera. Czy mało jest innych spraw do załatwienia? Głodujące dzieci? Może lepiej zacznijmy się edukować rodziców w sprawie tolerancji bo w jednym z przedszkoli dzieci bogatsze są namawiane przez rodziców by nie bawili się z pewną dziewczynką bo jest biedna i gorzej ubrana. Dlaczego o tym się nie mówi?!
Ja cały czas mam mieszane uczucia. Owszem sprzątam po moim psie, ale dlaczego panie dokarmiające koty nie sprzątają ich odchodów z mojego ogrodu, gdzie też bawią się dzieci?
Ja po swoim piesku sprzatam jest oczywiste ze jesli zostawie to sama moge w to wejsc.Dodam ze przydało by sie wiecej koszy na smieci by moc to wyrzucic a nie dreptac w reku z tym przez poł osiedla .POzdrawiam.

brak w ogóle koszy na śmieci, czasem spacerująę z tą kupą dłuższy czas :)
a jak biegnę pozbierać to tyle leży , ze musze patrzeć która ciepła żeby cudzej nie zebrać, ale trudno, mój pies moja kupa :)

do domu nieście w woreczku

jak nie ma po drodze śmietnika!!!

generalnie masz rację

ale popracuj, proszę!, nad poprawną polszczyzną. Trochę szacunku dla czytających :)
Pozdrawiam

a poza tym mnie się marzy

taka ściana wstydu, ogólnie dostępna, ze zdjęciami i adresem, gdzie każdy s****tuch jakby siebie zobaczył, to może by mu się głupio zrobiło...gdzieś-no nie wiem, w jakimś dużym sklepie (jak była zatoka) czy na tablicy przy kościele, w jakimś często uczęszczanym miejscu

straż miejska

niestety nie da mandatu, nawet na podstawie zdjęcia czy filmu i podanych na tacy danych osobowych delikwenta, lecz sprawę kieruje do sądu, a nagrywającego ciąga jako świadka...

o tak!

Na moim podwórku jest jedyny w okolicy placyk zabaw, to potrafią przyjść z innych okolicznych podwórek, żeby n****ć psem...Robię zdjęcia, wysyłam do SM, ale to walka z wiatrakami...Najlepszy jest młody koleś przed 30, z Matejki 9, który potrafi psa na rękach przenieść, żeby sobie nie ufaflunił łapek w kałuży i n****ć nim na środku podwórza koło zjeżdżalni...I jeszcze jakieś lalunie z Sienkiewicza chyba 10 lub 9, jedna z amstaffowatym a druga z pitbullowatym, dodatkowo jedna z nich pali fajki jak pies s****pod nogami i pety również pod nogi, bo po co przejść 4! kroki do śmietnika....
Jak już portal poprawia automatycznie, wycinając słowo "gó*nami" to niech wklei "guano" bez liczby mnogiej a nie "guanami" bo potem ja się muszę wstydzić.
Nie posprząta pani, nie posprząta pan. Ani nam obojgu w głowie.

A propos sprzątania, czy ktoś może posprzątać plac zabaw gdzie z drewnianego stateczku dla małych dzieci jakieś ludzkie bydło zrobiło sobie szalet?

Wczoraj w Krainie Zabawy musiałam łapać córkę żeby tam nie weszła bo ludzie n****li, nie psy.

A trawniki po prostu omijam.

Wolę to niż kupy w koszach na śmieci, zafoliowane, czasem wywlekane przez wrony, lub w papierze, cuchnące. Trawa sobie radzi, kosze a tym bardziej wysypisko za miastem już nie.

Co z guanami na wysypisko, co z niepotrzebną folią?! CO NA TO MIASTO??!

NIE BĘDĘ SPRZĄTAĆ PO PSIE bo moja postawa ekologiczna na to mi nie pozwala!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Propozycja dla naszych władz

Proponuję stworzyć 10-cio osobowe grupy straży miejskie i codziennie kontrolować inną dzielnicę naszego miasta.Za niesprzątanie pierwszy mandat w wysokości 100 zł ,następny 200 zł i tak dalej.Stworzyć rejestrację niesprzątających (w dobie laptopów to napewno jest możliwe).Pieniędzy wystarczy na opłacenie straży miejskiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak zaczną po sobie pety sprzątać palacze to ja zacznę sprzatać po swoim psie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

www.NaPsieKupy.pl

Polecam papierowe torebki na psie kupy FEDOG. Ich jakość świadczy użyty do ich produkcji materiał. Nie rozpadają się po włożeniu zawartości a łopatka jest z prawdziwej tektury a nie bloku technicznego.

Ale to twoja broszka

jak rozwiążesz problem. Masz przestrzegać porządku i koniec. A swoje śmieci zabieraj sobie do domu, a nie podrzucaj na trawkę czy chodnik ofleju!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

żal mi ciebie pusty czlowieczku widac nigdy nawet chomika nie miałeś.....

włascicielka psa

Niech miasto zajmie bezdomnymi kotami ktore s****a gdzie popadnie a pozniej niech wymagaja sprzatania od wlascicieli psow po swoich pupilach. Jaki sens jest w sprzataniu kup po psie skoro w jego miejsce n**** 100 bezpanskich kotow.WTF.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Popieram Lecha. Jak posprzątają te potłuczone butelki, papiery i inne śmieci to ja też posprzątam.

Chociaż w zależności od miejsca to czasem sprzątam po psie. Nie robię tego w lesie bo uważam, że to głupie(dziki, wiewiórki itp. też s****ą i nikt nie sprząta ;-P), trawnik bezpośrednio przed blokiem ok, ale dalej???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry