Widok
Lewiatan wchodzi w skład Grupy Eurocash, której pakiet większościowy jest własnością Portugalczyka, Luisa Amarala ;).
http://pl.wikipedia.org/wiki/Eurocash
http://pl.wikipedia.org/wiki/Eurocash
Hahaha, nikodem, a GROSZEK to niby czyj jest?? Też grupa Eurocash http://pl.wikipedia.org/wiki/Groszek_%28sie%C4%87_sklep%C3%B3w%29 Z drugiej strony najważniejsze, ze na półkach stoją polskie towary.
Profity i ryzyko jest po stronie franczyzobiorcy. A franczyzobiorca jak nie kupi towaru w eurocash to eurocash nic nie zarobi. A w sieci lewiatan można kupować tam gdzie się chce. Podsumowując właściciel lokalu Polak. Franczyzobiorca tez Polak który płaci podatki w Polsce. Natomiast eurocash właściciel znaku lewiatan to koncern.
Polska Sieć Handlowa Lewiatan powstała w 1994 roku jako organizacja zrzeszająca kupców, prowadzących działalność handlową. Za główny cel postawiła sobie budowę zintegrowanej detalicznej sieci sklepów spożywczych, która stanie się największą siecią handlową działającą w systemie franczyzowym i która będzie w stanie bronić jej uczestników konkurencją ze strony zewnętrznych sieci handlowych. Cel ten jest sukcesywnie realizowany. Dzięki zaangażowaniu polskich przedsiębiorców Polska Sieć Handlowa Lewiatan konsoliduje obecnie blisko 2800 rzetelnych i solidnych placówek handlowych oraz może liczyć na dalszy, intensywny rozwój.
Dla mnie najważniejsze, że lepiej zaczęli od Delikatesów Centrum, mają więcej towaru, chyba troszkę lepsze ceny i obsługa też chyba lepsza, choć to wyjdzie w ciągu najbliższych miesięcy. Warto by było pomyśleć o sukcesywnym wprowadzaniu produktów premium ( jakaś osobna półeczka etc) coś w stylu ALMA czy BOMI, bo na około jest pełno takich samych produktów masowych, a jak się znajdą koneserzy w Bojanie z grubszym portfelem ( a kurcze tutaj raczej większość w domach mieszka, to bidy nie ma chyba !) to będą mieli stałą klientelę. Po za tym trafili w lepszy okres roku, teraz wiosna, potem lato, więc też przejezdni będą wpadali. Jako urodzony marketingowiec uważam, że powinni przed wakacjami jakiś szyld kierunkowo informacyjny zrobić na wjeździe do Bojana i od strony Koleczkowa i od strony Dobrzewina, np ( LEWIATAN wita w Bojanie z jakimś Kaszubskim akcentem i strzałeczka 300 m prosto :)
Do tego jakieś eventy powinni robić , jak się już cieplej zrobi ( np na majówkę, albo na dzień dziecka- taki mini happening, parking mają duży, można ulotki puścić, plakaty w szkole, przy kościele, tak mogę wygrać z "owadami i zielenizną" ;) Jakby szukali pomysłów właściciela Lewiatana zapraszam na priv, może uda mi się podpowiedzieć słuszny kierunek działań nie tylko w zakresie sprzedaży.
Ja tam im życzę powodzenia, nie tylko, że po sąsiedzku, ale krajowe biznesy trzeba wspierać !
Do tego jakieś eventy powinni robić , jak się już cieplej zrobi ( np na majówkę, albo na dzień dziecka- taki mini happening, parking mają duży, można ulotki puścić, plakaty w szkole, przy kościele, tak mogę wygrać z "owadami i zielenizną" ;) Jakby szukali pomysłów właściciela Lewiatana zapraszam na priv, może uda mi się podpowiedzieć słuszny kierunek działań nie tylko w zakresie sprzedaży.
Ja tam im życzę powodzenia, nie tylko, że po sąsiedzku, ale krajowe biznesy trzeba wspierać !
Produkty premium powolutku wprowadzamy. Jeżeli macie Państwo jakieś sugestie i życzenia proszę przekazać informacje obsłudze lub wysłać maila arkadiuszbojano@onet.pl. Dwie tablice zostaly zamowione trzy tygodnie temu ale niestety przez pogodę montaż został przesuniety na po świętach :(. Happening w planach czekamy na lepszą pogodę.
Niestety już podobnie jak w "delikatesach"można naciąć się na przeterminowane i nieświeże produkty,taki sklep wymaga dużego przerobu żeby wszystko było w dobrym wyborze i świeże.Jeżeli chodzi o ceny zdecydowanie lepsze są w Biedronce a nawet u Jacka,Niestety jakoś muszą zarobić na dzierżawę u naszego Bojańskiego hydraulika,
życzę im wytrwałości
życzę im wytrwałości
Nie zgadzam się......Z poprzednią opinią . Towar w lewiatan jest świeży ....Ma niskie ceny - dużo promocji ....A zwłaszcza na wędlinach , mięsie i serach..., oraz na dziale słodycze i napoje.....Bardzo często robię zakupy w lewiatan i nigdy nie widziałam produktów po terminie. ....... ...Czemu mariolu kłamiesz?....
Ceny cenami, jakość jakością. Zdania są podzielone. Dlaczego jednak kogokolwiek interesuje kto dostaje pieniądze za dzierżawę? Czy Hydraulik, czy elektryk, czy mechanik, co za różnica! Weźcie się sami do roboty i zap...12 h dziennie, to też będziecie mieli! Jeśli macie choć połowę oleju w głowie, tego co ma hydraulik czy inni obrotni kolesie w Bojanie. Żal wam d*pę ściska i musicie szpilę wbijać, nie? Ani to na temat ani wasza sprawa. Ciągle słyszę jakieś ploty o tym i o tamtym kolesiu, bo się dorobił, bo "kto bogatemu zabroni", ach. Nikt nie widzi, że nie ma czasu dla rodziny, że jest schorowany przez stres związany z działalnością, że walczy z Urzędami i konkurencją, żeby dać pracę ludziom. Wstyd Bojańczycy, WSTYD!