Widok

Lipcowo-Sierpniowe Mamusie 2010 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
8.07 zielonakoniczynka
20.07 mjakmama
22.07 malaniunia
31.07 karollla

***SIERPIEŃ***
.08 manka
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
14.08 gosiar
16.08 Weronikka
.08 Morela
.08 Mar-chew
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
założyłam nowy wątek

http://forum.trojmiasto.pl/Lipcowo-Sierpniowe-Mamusie-3-t141384,1,16.html

bo ten już długi :)
ja tez mam mdlosci rano zaraz po przebudzeniu, nawet woda wywoluje mdlosci;/ ale chyba najgorzej jest wieczorem i w nocy;((( jestem dopiero w 8 tyg i 4 dniu;/
Witam nowe mamusie :)

Gusiula, biedactwo, Ty to się wycierpisz, mam nadzieje, że teraz będzie tylko lepiej i obejdzie się bez kroplówek, 3maj się cieplutko

Ja mam teraz oprócz porannych, jeszcze wieczorne mdłości
A nie wiem jak u Was, ale dla mnie umycie zębów to jest straszna tortura, po włożeniu szczoteczki do ust, od razu odruch wymiotny..
ja co prawda jeszcze nie rodzilam to nasz pierwszy dzidzius ale wlasnie wczoraj czytalam o r******h dziecka i miedzy innymi wlasnie takie odczucie bylo wymienione :)
hej, witam wszystkie przyszle mamy:)
chcialam dolaczyc sie do coraz wiekszej grupy lipcowo-sierpniowych:) termin mam na 11.7 i wlasnie jestem w 14 tc.
przy okazji chcialam zapytac dziewczyny, ktore juz rodzily w jaki sposob odczuwa sie pierwsze ruchy dziecka? od poczatku tego tygodnia, najczesciej rano i wieczorem po przyjeciu wygodnej pozycji czuje w dole brzucha dziwne jakby krecenie i zastanawiam sie czy to mogloby byc wlasnie to. w sumie to jeszcze bardzo wczesny etap ciazy, ale jestem szczupla a podobno wtedy mozna szybciej poczuc ruchy.
pozdr wszystkie mamy i fasolki
Witajcie przyszle mamusie

znalazlam wlasnie ten watek i ciesze sie ze bede mogla podzielic sie spostrzezeniami z mamami z 3miasta :)

zaczynam wlasnie 15 tc termin z USG mam na 4 lipca. niestety od 6 tc mecza mnie mdlosci a tak od 9 tc doszly jeszcze wymioty i jak narazie nic nie przechodzi :(
z dzidzia wszystko jest jak do tej pory ok. za tydzien mam wizyte wiec bede na bierzaco
pozdrawiam mamusie i dzidziusie a wszystkim mamom z problemami zycze zeby jak najszybciej sie skonczyly
Gusiula wspolczuje ci takiej jazdy z zoladkiem. Dobrze ze juz dobrze sie czujesz
hej witam wszystkich i nowe przyszle mamusie ktore do nas dolaczyly. Od wczoraj tez mnie boli brzuch w sumie to wczoraj mocniej. Dzis jest nieco lepiej. Zauwazylam ze brzuch tak na dole staje sie twardszy wiekszy moze to dlatego. Bylam dzis na badaniach krwi moczu. Za tydzien mam wizyte i bede wiedziala czy wszystko jest dobrze czy antybiotyk zadzialal itd. Ciesze sie ze u was dzieczyny badania dobrze wychodza. Ja oczywiscie sie martwie ale staram sie byc dobrej mysli w koncu za tydzien zobacze moje malenstwo:)
My dziś byliśmy na usg genetycznym - kinder niespodzianka ma super bijące serduszko i wszystko z nią w porządku usg genetyczne wypadło wyśmienicie :) Jedyny minus to lekarz pocieszył, że płeć może być widać późno, bo dzieci nie zawsze pokazują co mają a szkoda bo ciekawość zżera
Witam wszystkie Mamuśki po dość długiej nieobecności.

Jeśli chodzi o mnie to ciążę przechodzę praktycznie bez żadnych objawów i generalnie czuje się dobrze, ale niestety nie odbyło się bez duphastonu.
jestem także po wizycie u gin, który powiedział, że z maleństwem jest wszystko dobrze i dzisiaj słyszałam bijące serduszko :)
teraz czeka mnie jeszcze wizyta u kardiologa, bo niestety jestem po operacji serca, a potem badania prenatalne, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Pozdrawiam
no witam Dziewczynki:)
po krótkiej przerwie wracam do życia i do Was!

byłam w szpitalu od poniedziałku, dopiero nie dawno wróciłam.
wymioty dały mi tak w kość że mąż mnie zapakował i pojechalismy na izbę przyjeć, a tam od razu skierowali mnie na oddział.
dostałam 8 kroplówek i czopki.
teraz czuje się juz lepiej, na razie nie wymiotuję, ale schudłam 6kg!!!

oby było już dobrze....

witam nowe Mamuśki i pozdrawiam:)
Witam,

Dołączam się do wątku. Termin z OM na 17 lipca. Należe do tych szczęśliwych kobiet które nie odczuwaja dolegliwości związanych z ciążą - żadnych nudności, wymiotów, zachcianek. Jak na razie:) Ostatnio tylko troche hormony mi szaleją i muszę jeść duphaston. Mam prowadzić życie emeryta więc siedzę w domku na zwolnieniu:)
Za tydzień wybieram się na test zintegrowany. Jestem dobrej mysli ale stresik zawsze jest...
ja słyszałam, że można zacząć się kremować od ok. 3 miesiąca.
Ja w pierwszej ciąży kupowałam Fissan (coś koło 20 zł), smarowałam się rano i wieczorem. Nie mam rzadnego rozstępu
Ale też słyszałam, że ponoć to wszystko zależy od naszych genów
A jaki krem polecacie? I ile kosztuje?
Juz zakupilam sobie krem na rozstepy i oliwke. Staram sie w miare regularnie stosowac juz od kilku tygodni, ale nie zawsze mi to wychodzi. Rano krem, wieczorem oliwka. Mam nadzieje, ze beda pozytywne efekty :) Czasami sie zastanawiam, czy nie lepiej stosowac rano i wieczorem krem, ale jest troche drogi wiec na razie wybralam opcje oszczedna ;)
Pewnie, że tak :-) Ale możesz np. teraz smarować się oliwką, robić fajny masażyk brzucha a potem (w II trymestrze) używać kremu na rozstępy.

Ja prawie przez całą pierwszą ciążę smarowałam się oliwką i kremem na rozstępy, do ok. 8 miesiąca nie miałam prawie nic, potem pojedyncze, a najgorsze rozstępy pojawiły się podczas samego porodu- także różnie to bywa :) Ale ja mam to chyba jakoś genetycznie, po mamie. Na szczęście po prawie roku od porodu moje koszmarne rozstępy są już ledwo widoczne.
no wlasnie nie wiem, ale podobno im wczesniej tym lepiej ...
ja też już mam brzuszek, wcześniej miałam wklęsły, a teraz lekko wystaje, szczególnie wieczorem, a pod koniec pracy musze rozpinać guzik w spodniach. To już czas na krem na rozstępy?
to ja już nie wiem czym mam ją nawilżać jak oliwka nie pomaga..
dziewczyny czy uzywacie juz kremow na rozstepy? ogolnie zaczynam bardzo szybko przybierac na wadze, juz mam okrągły brzuszek, jakie sa najlepsze kremy? balsamy?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry